Αγορές Παραγώγων: Διαπραγμάτευση και Διαχείριση Κινδύνου

OPA elearning

Σκοπός του μαθήματος είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τα χρηματοοικονομικά προϊόντα των αγορών παραγώγων προϊόντων, τους βασικούς κανόνες αποτίμησής τους και τα χαρακτηριστικά τους. Επιπρόσθετα να δείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα προϊόντα αυτά να χρησιμοποιηθούν για την αντιστάθμιση κινδύνου (hedging), για την εξισορρόπηση κινδύνου (arbitrage) και για τις επενδύσεις. Εκτός από την θεωρητική περιγραφή των προϊόντων και των στρατηγικών θα γίνει εκτεταμένη χρήση αναλυτικών παραδειγμάτων διαπραγμάτευσης με πραγματικά δεδομένα από τις διεθνείς αγορές (π.χ. commodity futures, financial futures, energy futures, κλπ.) αλλά και από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

Σε στελέχη τραπεζικών και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στις συναλλαγές παραγώγων προϊόντων, λόγω της φύσης της εργασίας τους.

Σε στελέχη επιχειρήσεων οι οποίες χρησιμοποιούν παράγωγα προϊόντα προκειμένου να αντισταθμίσουν κινδύνους που σχετίζονται με τιμές προϊόντων, επιτόκια, συνάλλαγμα, κλπ.

Σε επενδυτές στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου οι οποίοι που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και στις συναλλαγές παραγώγων προϊόντων.

Αποφοίτους και Φοιτητές ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) και ΤΕΙ ημεδαπών ή αλλοδαπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στις συναλλαγές παραγώγων προϊόντων.

Σε κατόχους Απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με γνώσεις και εμπειρία χρηματοοικονομικών συναλλαγών, που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στις συναλλαγές παραγώγων προϊόντων.

Η «αξία» του προγράμματος
Στα πλαίσια του προγράμματος, παρουσιάζονται αναλυτικά παραδείγματα διαπραγμάτευσης με πραγματικά δεδομένα από την ελληνική και τις διεθνείς αγορές.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

Διάρκεια: 30 ώρες

Εισηγητής: Σπύρου Σπυρίδων, Καθηγητής, ΟΠΑ

Εκπτώσεις
20% για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων:
• Άνεργοι
• Φοιτητές ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ)
• Ομαδικές Εγγραφές (τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση ή οργανισμό ή είναι μέλη ένωσης επαγγελματιών)
• Τρίτεκνοι ή Πολύτεκνοι
• Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας

Η ημερομηνία λήξης θα μεταβληθεί.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 10-10-2019 00:00
Λήξη 10-01-2020 00:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Λήξη εγγραφών 02-10-2019
Τιμή ατόμου €300.00
Διοργανωτής eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εισηγητής Σπύρου Σπυρίδων
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas