Πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα: Περιβάλλον ερεθίσματα και πολυαισθητηριακή προσέγγιση, βασιζόμενα στη μέθοδο «Letters»

Evrimatheia

Τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο ερεθίσματα και πληροφορίες από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής τους. Ο εκπαιδευτικός της αγγλικής γλώσσας είναι σημαντικό να αποτελέσει μέρος του κόσμου τους και μέσα από αυτόν να προσπαθήσει να επωφεληθεί από την πληροφορία που ήδη υπάρχει χτίζοντας έτσι ένα πρώτο σκαλοπάτι για την είσοδο του παιδιού στον κόσμο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Στόχος του 2ωρου αυτού σεμιναρίου είναι η δειγματοληπτική έκθεση των εκπαιδευτικών σε τεχνικές και στρατηγικές της μεθόδου letters που θα ωφελήσουν τον μαθητή κατά την πρώτη του επαφή με τη γλώσσα. Σκοπός είναι να γίνει αντιληπτή η σημασία της χρήσης της ήδη υπάρχουσας γνώσης σε συνδυασμό με την πολυαισθητηριακή προσέγγιση.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αγγλικής ως ξένης γλώσσας και κυρίως σε αυτούς που απευθύνονται σε μαθητές της ειδικής αγωγής.

Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία

Εισηγητής: Αντώνιος Γατσωτής, Ειδικός παιδαγωγός Αγγλικής ως ξένη γλώσσα, Υπεύθυνος και δημιουργός του προγράμματος "Letters"
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Liverpool John Moores University. Παρακολούθησε το μονοετές πρόγραμμα ειδίκευσης στην ειδική αγωγή του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συνεργάστηκε με το εργαστήριο της Ομάδας Ψυχοφυσιολογίας και μελέτης του ΤΕΑΠΑΙΔ όπου ξεκίνησε τη μελέτη και οργάνωση του προγράμματος ειδικής αγωγής στην ξενόγλωσση τάξη. Συνεργάζεται μέχρι σήμερα με φορείς ειδικής διαπαιδαγώγησης αλλά και τυπικής διδασκαλίας (κέντρα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης) στον τομέα της παρέμβασης και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε παιδιά με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες, με σκοπό την αποκατάσταση και επανένταξή τους αργότερα σε περιβάλλον τυπικής διδασκαλίας.

Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
• Folder με το υλικό του σεμιναρίου
• Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου
• Καφές στα διαλείμματα

Οι τιμές σε έκδοση τιμολογίου επιβαρύνονται με Φ.Π.Α 24%

Τόπος διεξαγωγής: Αυγής 55 και Μπιζανίου 1, Νέο Ηράκλειο (ισόγειο)

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 31-03-2019 10:30
Λήξη 31-03-2019 12:30
Χωρητικότητα 25
Λήξη εγγραφών 22-03-2019
Τιμή ατόμου €25.00
Διοργανωτής Ευρυμάθεια
Εισηγητής Αντώνιος Γατσωτής
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Ευρυμάθεια
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas