Διεθνές Ρεπορτάζ

HAUΣτο σεμινάριο αναλύουμε τα βασικά είδη του διεθνούς ρεπορτάζ. Εξηγούμε πώς βρίσκετε πρόσβαση στε πηγές και στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, πώς επεξεργάζεστε πληροφορίες από τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και πως διασταυρώνετε πληροφορίες από τις πηγές σας. Θα μάθετε πώς να οργανώνετε μια ανταπόκριση από το εξωτερικό και πώς καλύπτονται μεγάλα διεθνή γεγονότα, όπως η πανδημία του κορονοϊού, η κρίση χρέους της ευρωζώνης, οι αμερικανικές εκλογές και πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο.

Περιεχόμενα:
• Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters, Associated press, AFP), η πρόσβαση, η επεξεργασία της είδησης, η αξιολόγηση των θεμάτων και η διασταύρωση των πληροφοριών.
• Τα είδη του διεθνούς ρεπορτάζ (οικονομικό, πολιτικό, επιστημονικό, κ.α.), οι σημαντικότερες πηγές και οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης των ειδήσεων ανάλογα με την κατηγορία.
• Η αξιοποίηση της εικόνας των ξένων πρακτορείων, των ξένων ιστοσελίδων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την παραγωγή ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ.
• Ανταποκρίσεις στο εξωτερικό - Η κάλυψη μεγάλων διεθνών γεγονότων-Οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα νέα τεχνολογικά μέσα.

Απευθύνεται σε: Φοιτητές και απόφοιτους σχολών ΜΜΕ ή και επαγγελματίες δημοσιογράφους που επιθυμούν να εξειδικευτούν στο διεθνές ρεπορτάζ.

Εισηγητές: Ανδριάννα Μαγγανιά, Δημοσιογράφος- Τμήμα Διεθνών Ειδήσεων στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ)

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 27-06-2022 00:00
Λήξη 27-06-2022 00:00
Χωρητικότητα 25
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής Ελληνοαμερικανική Ένωση
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas