Επαγγελματική Κατάρτιση σε Εναλλακτικά Συστήματα Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού (Train-ASD)

INTELEARNΤο σεμινάριο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ERASMUS+ και αποτελεί αποτέλεσμα της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, της Autism Europe, του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ) και της ελληνικής εταιρίας INTE*LEARN.

Στόχος του σεμιναρίου, είναι η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών και επαγγελματιών σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ατόμων με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού (ΔΑΦ) και την προώθηση της συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αποτελείται από 12 ψηφιακά μαθήματα που καλύπτουν σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης των ατόμων με ΔΑΦ, ένα e-book και ένα τελικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης το οποίο οδηγεί στην έκδοση Βεβαίωσης Παρακολούθησης. Έχει εκδοθεί σε 4 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ρουμάνικα και Γαλλικά.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς στον τομέα του αυτισμού που είναι πρόσφατα διορισμένοι ή άνεργοι, σε έμπειρους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν παιδιά με αυτισμό ή άλλες δυσκολίες επικοινωνίας στα γενικά σχολεία, καθώς σε άλλους επαγγελματίες, όπως λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές ή κοινωνικούς λειτουργούς.

Αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια στο χώρο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση ατόμων με ΔΑΦ. Διακρίθηκε στα Education Leaders Awards 2020 κατακτώντας το Χρυσό Βραβείο στην Ψηφιακή Εκπαίδευση.

Εισηγητές: Επιστημονική Ομάδα Train-ASD

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 15-12-2020 00:00
Λήξη 17-03-2021 00:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου Δωρεάν
Διοργανωτής INTE*LEARN
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas