Neurosales & NeuroQuality

TUV Hellas newΠρόκειται για ένα πρόγραμμα βελτίωσης της εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων που βασίζεται στα επιστημονικά ευρήματα της Νευροψυχολογίας και της Διοίκησης Ποιότητας.

Τα τελευταία έτη, η επιστήμη της νευροψυχολογίας, έχοντας στην διάθεσή της μηχανήματα μελέτης του εγκεφάλου μας, έχει αποκωδικοποιήσει και αποκαλύψει κάποιες από τις άπειρες και περίπλοκες λειτουργίες του μυαλού μας βοηθώντας μας να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο τον οποίο βιώνουμε.

Τα νέα αυτά δεδομένα, τις περισσότερες φορές, καταρρίπτουν πολλά από τα υφιστάμενα ‘’αξιώματα’’ και πρακτικές της καθημερινότητας μας και κατ’ επέκταση και των πολλών πρακτικών που χρησιμοποιούσαν οι επιχειρήσεις στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Αρκεί να θυμηθούμε τις περίφημες ταμπέλες ‘’ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ’’ που υπήρχαν σε πάρα πολλά καταστήματα, που όπως αποδεικνύεται σήμερα ήταν καταστροφικές για τις πωλήσεις των προϊόντων.

Επίσης πλέον έχουν καταρριφθεί και πολλές θεωρίες πάνω στις οποίες είχαν βασιστεί ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας για πάρα πολλά χρόνια με τεράστιες επιπτώσεις στους πελάτες των επιχειρήσεων του κλάδου. Όπως για παράδειγμα ακόμα και το οικονομικό μοντέλο που επικρατούσε βασιζόταν στο αξίωμα ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με ένα προβλέψιμο λογικό τρόπο. Όμως έχει γίνει πλέον αντιληπτή η τεράστια επιρροή που ασκούν τα συναισθήματά μας πάνω σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε.

Έχει πλέον αναπτυχθεί από τα εγκυρότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, ο κλάδος της νευρο-οικονομίας (neuro economics), η μελέτη δηλαδή του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλος μας λαμβάνει οικονομικές αποφάσεις. Υπάρχουν εκτεταμένες μελέτες στον τρόπο με τον οποίο τα συναισθήματα όπως η γενναιοδωρία, η απληστία, ο φόβος και η ευζωία, επιδρούν πάνω στη λήψη οικονομικών αποφάσεων. Ο καθηγητής George Loeweustein, του πανεπιστημίου Carnegie Mellon (συμπεριφεριστής-οικονομολόγος) επιβεβαίωσε ότι "το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου κυριαρχείται από αυτόματες διαδικασίες παρά από σκόπιμες σκέψεις".

Περιεχόμενα:

Ενότητα 1η: NeuroSales (Νευροπωλήσεις)
Γίνεται ανάλυση και παρουσίαση των τεχνικών και μεθόδων των νευροπωλήσεων. Μία μεθοδολογία βασισμένη στα επιστημονικά δεδομένα της νευροεπιστήμης σε συνδυασμό με εμπειρικά αποτελέσματα.

Ενότητα 2η: ΠΕΙΘΩ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - Η τέχνη του περίτεχνου λόγου

Η έννοια της επικοινωνίας και της πειθούς είναι απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους καθώς απο την στιγμή που αποκτήσαμε την ικανότητα να επικοινωνούμε, προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο.

Η τέχνη του περίτεχνου λόγου (της προφορικής πειθούς) επινοήθηκε και αναλύθηκε απο τους αρχαίους υμών προγόνους περίπου τον πέμπτο αιώνα π.χ, οι αρχές και οι κανόνες του οποίου εξακολουθούν να ισχύουν και στις σύγχρονες κοινωνίες.

Στην ενότητα αναλύονται οι αρχές και οι κανόνες της πειθούς (του περίτεχνου λόγου) και αναλύονται πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής τους

Γίνεται ανάλυση και παρουσίαση των τεχνικών και μεθόδων των νευροπωλήσεων.

Ενότητα 3η: Η αυταπάτη στην εξυπηρέτηση

Ο όρος ‘Αυταπάτη’ είναι μια ψυχολογική κατάσταση που καταστρέφει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και κατα συνέπεια τα επιχειρησιακά αποτελέσματα, καθώς όλοι εστιάζουν στα προσωπικά οφέλη και όχι τα εταιρικά.

Η Αυταπάτη στον εργασιακό χώρο αφορά τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων με έμφαση οχι μόνο στις σχέσεις με τους πελάτες αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων μέσα σε έναν οργανισμό.

Ενότητα 4η: Διαπραγματεύσεις Πωλήσεων

Είναι πλέον αποδεκτό ότι οι καλοί πωλητές είναι και καλοί διαπραγματευτές

Οι πωλητές διαπραγματεύονται κυριολεκτικά καθημερινά. Η διαπραγμάτευση είναι θεμελιώδης δεξιότητα των πωλητών ιδιαίτερα στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η αποτελεσματική διαπραγμάτευση αποδεδειγμένα βελτιώνει την αύξηση του ποσοστού κερδοφορίας και το κλείσιμο συμφερουσών συμφωνιών.

Εισηγητής: Δημήτριος Βέργας

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 24-02-2023 10:00
Λήξη 24-02-2023 16:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Εισηγητής Δημήτριος Βέργας
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas