Εργαστήριο Αποτελεσματικής Ηγεσίας

AQS

To Σεμινάριο υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων από και προς τον Εισηγητή και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται στην εκπαιδευτική αίθουσα.

Το πρωτοποριακό αυτό βιωματικό "Εργαστήριο Αποτελεσματικής Ηγεσίας", στοχεύει στην ανάδειξη των Ωφελειών που προκύπτουν από την ανάπτυξη 14 Κρίσιμων Δεξιοτήτων Ηγεσίας, την ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργεί η απουσία τους και τέλος το πλάνο για την απόκτηση των δεξιοτήτων αυτών.

Η Ηγεσία, ως η ανώτερη μορφή καθοδήγησης εργασιακών Συνόλων, βασίζεται στην άσκηση θετικής επιρροής και στην ικανότητα έμπνευσης της Ομάδος, ώστε να διαχειριστεί δημιουργικά την Αλλαγή και να επιτύχει τους Στόχους της.

Η Επίτευξη Στόχων και Σκοπών, διευκολύνεται ασφαλώς από τη χρήση Οργανωτικών Μεθόδων και Σύγχρονων Εργαλείων Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού, Ελέγχου, Αξιολόγησης Συνεργατών, Δεξιοτήτων Καθορισμού Προτεραιοτήτων κλπ, αλλά χωρίς τη βαθιά γνώση της άσκησης Αποτελεσματικής Ηγεσίας που θα εμπνεύσει και θα καθοδηγήσει καταντούν άχρηστα.

Όπως φαίνεται, το αποτέλεσμα που μπορεί να παραχθεί είναι μόνον η κοινή περιοχή των τριών κύκλων. Απαιτείται η μετακίνηση των τριών κύκλων, ώστε η γνώση, οι ικανότητες και η επιθυμία (παρακίνηση) να τείνουν προς την ταυτοποίηση τους, έτσι ώστε να αυξηθεί θεαματικά η κοινή περιοχή, δηλαδή το αποτέλεσμα. Αυτός ακριβώς, είναι ο ρόλος της Ηγεσίας.

Επίσης, το Σεμινάριο αυτό, βοηθά την Αξιολόγηση Στελεχών που ήδη κατέχουν μια Ηγετική θέση και παρουσιάζουν Προβλήματα Ανταπόκρισης στον Ηγετικό τους ρόλο.

Επειδή, οι γνώσεις που παρέχονται υπό μορφή Οδηγιών και Εργαλείων είναι άχρηστες για το θέμα της Ηγεσίας, αναπτύξαμε ένα καθαρά βιωματικό Σεμινάριο που βασίζεται μόνο σε βιωματικές ασκήσεις, επί τη βάσει σεναρίων, επιχειρηματικών παιγνίων και παίξιμο ρόλων για να εντοπισθούν οι περιοχές αδυναμίας και να σχεδιασθεί ο τρόπος Βελτίωσης. Σε κάθε παίξιμο ρόλων οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, ως Παρατηρητές Σχολιαστές, αξιολογούν και προτείνουν Λύσεις.

Για τις 14 Δεξιότητες θα παρουσιαστούν:
14 Βιωματικές Ασκήσεις
14 Check list Αυτοαξιολόγησης
14 Εργαλεία
Βίντεο για Αξιολόγηση

Οι Σύμβουλοι της Εταιρείας μας θα καλύπτουν επι 12 μήνες την υποστήριξη των Συμμετεχόντων, παρέχοντας απαντήσεις – διευκρινίσεις σε πιθανές ερωτήσεις τους.


Σε ποιους απευθύνεται:

Με βάση τα ανωτέρω, το Σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανώτερα και ανώτατα Στελέχη Επιχειρήσεων, αλλά και σε Ιδρυτές και διαδόχους Ιδρυτών που αναλαμβάνουν την Ηγεσία της Επιχείρησης, προκειμένου να αυτοαξιολογηθούν αυστηρά και να λάβουν αποφάσεις, σχετικά με τον Ηγετικό ρόλο των ιδίων ή άλλων υπό την ευθύνη τους και με την Αξιολόγηση πιθανών Επιχειρηματικών Συνεργατών.

Τέλος, απευθύνεται και σε όσους, από τον Χώρο των Επιχειρήσεων, επιθυμούν να αναλάβουν Ηγετικό ρόλο στον Επιχειρησιακό Χώρο και έχουν ανάγκη να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν τις απαιτήσεις ενός τέτοιου ρόλου.

Πώς θα ωφεληθούν οι συμμετέχοντες 

Στο Σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες θα:

  • Εκτιμήσουν τις ευεργετικές συνέπειες της ανάπτυξης υψηλού επιπέδου Ηγετικών Δεξιοτήτων
  • Λάβουν κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη των 14 κρίσιμων Δεξιοτήτων του επιτυχημένου Ηγέτη αφού προηγουμένως κατανοηθεί η τεράστια σημασία τους μέσω των βιωματικών Ασκήσεων
  • Κατανοήσουν, μέσω Παραδειγμάτων και Βιωματικών Ασκήσεων, τα βασικά «εσωτερικά» Προβλήματα που εμποδίζουν την επιτυχία της Ηγεσίας και την πραγματική φύση των Προβλημάτων αυτών και τον τρόπο αντιμετώπισής τους
  • Κατανοήσουν τα συνήθη προβλήματα ελλειμματικής ηγεσίας , τις αρνητικές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη της Επιχείρησης. Μέσω σεναρίων θα αναδειχθούν τα προβλήματα αυτά προς αποφυγή και θα συζητηθεί η ανάπτυξη της κατάλληλης κουλτούρας για την αποφυγή των συνήθων αυτών θανάσιμων λαθών της Ηγεσίας
  • Θα προταθεί στους συμμετέχοντες η μεθοδολογία Σχεδιασμού Πλάνου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ηγεσίας στα Στελέχη των Επιχειρήσεων τους

Εισηγητές Σεμιναρίου: 
Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος, 
Ιδρυτής (το 1993) και Διευθύνων Σύμβουλος της AQS, Χημικός Μηχανικός, επί 20 χρόνια διετέλεσε Ανώτερο και Ανώτατο Στέλεχος μεγάλων Διεθνών Επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία στη Διεύθυνση Παραγωγής και με συμμετοχή σε περισσότερα από 300 ολοκληρωμένα Έργα Αναδιοργάνωσης σε πολλά εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας των Logistics, των Προμηθειών και των Πωλήσεων, Έργα Σχεδιασμού πειραμάτων και SPC, Έργα Μείωσης Κόστους και Ανάλυσης Επιχειρηματικών Κινδύνων. Επίσης, διαθέτει μεγάλη συμβουλευτική εμπειρία σε πληθώρα Έργων Επιχειρηματικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης Συστημάτων HRM. Έχει υλοποιήσει πλήθος σεμιναρίων στον τομέα της Ηγεσίας, της Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού ιδιαιτέρως στον Προγραμματισμό και Διαχείριση Χρόνου, του Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, της Διαχείρισης Έργων, των Προμηθειών, του Budgeting, του Risk Management, του Management Reporting και της Οργάνωσης Εργοταξίου, τα οποία έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1.000 στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Managing Director & Strategy Consultant

Περιγραφή Υλικού

  • Εγχειρίδιο του σεμιναρίου “Εργαστήριο Αποτελεσματικής Ηγεσίας”
  • Παρουσίαση του σεμιναρίου
  • Παρουσίαση Εφαρμόσιμου Πλάνου αυτοβελτίωσης
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για έναν ολόκληρο χρόνο πάνω σε θέματα του σεμιναρίου, μέσω της ιστοσελίδας μας

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 20-12-2022 09:30
Λήξη 20-12-2022 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής AQS
Εισηγητής Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas