Προχωρημένη Ανάλυση Δεδομένων με τη Χρήση της R

OPA elearning

Η στατιστική γλώσσα R αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο διαχείρισης δεδομένων αλλά κυρίως στατιστικής ανάλυσης που περιλαμβάνει σύγχρονες μεθοδολογίες αιχμής. Το γεγονός ότι η R είναι μια γλώσσα ανοικτού κώδικα όπου καθένας μπορεί να συνεισφέρει με την ανάπτυξη βιβλιοθηκών που υλοποιούν στατιστικές μεθοδολογίες έχει οδηγήσει σε έναν αλματώδη, σχεδόν φρενήρη, ρυθμό ανάπτυξης. Ταυτόχρονα η R διαθέτει υψηλής ποιότητας γραφικά αποτελώντας έτσι ένα σημαντικό εργαλείο στην οπτικοποίηση δεδομένων. Έτσι προκύπτει η άμεση ανάγκη για εκπαίδευση και κατάρτιση ενός μεγάλου αριθμού πτυχιούχων στη γλώσσα αυτή που μέχρι πρότινος βασίζονταν στη χρήση εμπορικών στατιστικών λογισμικών κλειστού τύπου. Συγχρόνως η ανάπτυξη μεθοδολογιών ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων αλλά και οι εξελίξεις τόσο στη στατιστική επιστήμη όσο και άλλες συναφείς επιστήμες οδηγεί στην ανάγκη επιμόρφωσης στην R και τις δυνατότητες της. Έχουμε ήδη ξεκινήσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα eLearning με τίτλο «Ανάλυση Δεδομένων με τη Χρήση της R». Στο υπάρχον πρόγραμμα διδάσκονται βασικές γνώσεις και το κομμάτι της ανάλυσης δεδομένων περιορίζεται σε σχετικά απλό επίπεδο. Στο νέο προτεινόμενο πρόγραμμα θα ασχοληθούμε με πιο προχωρημένα θέματα ανάλυσης δεδομένων που είναι και πιο ρεαλιστικά από την άποψη ότι αφορούν πρακτικά και πραγματικά προβλήματα ανάλυσης δεδομένων. Σκοπός του νέου προγράμματος είναι αφενός να εκπαιδεύσει πτυχιούχους και στελέχη στην ανάλυση δεδομένων με την R αλλά συγχρόνως να προσφέρει και να διδάξει σημαντικές έννοιες της στατιστικής με σωστό και συστηματικό τρόπο χρησιμοποιώντας την R ως εργαλείο. Σε αυτό το πλαίσιο το νέο πρόγραμμα προσφέρει τρόπους χρήσης της R για τη στατιστική ανάλυση δεδομένων σε πραγματικά προβλήματα έχοντας πάντα υπόψη τις εφαρμογές αλλά και σύγχρονα προβλήματα διαχείρισης δεδομένων που εμφανίζονται στην πράξη.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε

  • Εν ενεργεία φοιτητές τμηματων στατιστικής η συναφών τμημάτων που θέλουν να μάθουν τη γλώσσα R η οποία παρεπιτπόντως δεν διδάσκεται περαν από το τμήμα Στατιστικής
  • Απόφοιτους τμημάτων Στατιστικής από προηγούμενα έτη όπου η R δεν ηταν διαδεδομένη και δεν διδασκόταν
  • Απόφοιτους τμημάτων Στατιστικής από πρόσφατα έτη που είτε δεν διδάχτηκαν R είτε θα ήθελαν να εμβαθύνουν.
  • Απόφοιτους Μαθηματικών τμημάτων που ενώ έχουν διδαχθεί θεωρητικά μαθήματα έχουν ελάχιστη εξοικείωση με τη χρήση στατιστικών προγραμμάτων όπως η R
  • Άτομα που ήδη εργάζονται και στην καθημερινότητα τους χρειάζεται να αναλύουν δεδομένα και να χρησιμοποιούν R
  • Ερευνητές από διάφορα άλλα αντικείμενα που χρειάζονται για την έρευνας τους τόσο στατιστικές μεθόδους όπως και τη χρήση της R.
  • Επιστήμονες με βασικές γνώσεις στατιστικής που θέλουν να εμβαθύνουν σε πιο προχωρημένες μεθόδους.
  • Ερευνητες που θέλουν να δουν σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης δεδομένων.

 

Η «αξία» του προγράμματος
Το πρόγραμμα προσφέρει τρόπους χρήσης της R για τη στατιστική ανάλυση δεδομένων σε πραγματικά προβλήματα έχοντας πάντα υπόψη τις εφαρμογές αλλά και σύγχρονα προβλήματα διαχείρισης δεδομένων που εμφανίζονται στην πράξη.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

Διάρκεια: 100 ώρες

Εισηγητής: Ντζούφρας Ιωάννης, Καθηγητής, ΟΠΑ

Εκπτώσεις
20% για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων:
• Άνεργοι
• Φοιτητές ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ)
• Ομαδικές Εγγραφές (τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση ή οργανισμό ή είναι μέλη ένωσης επαγγελματιών)
• Τρίτεκνοι ή Πολύτεκνοι
• Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας

Η ημερομηνία λήξης θα μεταβληθεί.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 10-10-2019 00:00
Λήξη 10-04-2020 00:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Λήξη εγγραφών 02-10-2019
Τιμή ατόμου €400.00
Διοργανωτής eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εισηγητής Ντζούφρας Ιωάννης
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas