«Όταν το σώμα μας μιλά..» Γαστρεντερολογικές παθήσεις και ψυχοσωματικά συμπτώματα

«Όταν το σώμα μας μιλά..» Γαστρεντερολογικές παθήσεις και ψυχοσωματικά συμπτώματα-Σεμινάρια στην Ψυχολογία - Συμβουλευτική

Το άτομο ερχόμενο αντιμέτωπο με δύσκολες, απρόσμενες και πιεστικές καταστάσεις στην ζωή του συχνά σωματοποιεί το στρες, το άγχος και την θλίψη που βιώνει, εκδηλώνοντας μια σειρά από ψυχοσωματικά που εν συνεχεία, μπορεί να οδηγήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις και στην εμφάνιση διάφορων πεπτικών παθήσεων.

Το σώμα όμως μέσω της εμφάνισης διαφόρων συμπτωμάτων μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες μας καθώς επίσης κάποια μοτίβα συμπεριφοράς μας που χρειάζεται να αλλάξουμε καθώς στο παρόν δεν είναι υποστηρικτικά, ενώ κάποτε μπορεί να μας βοήθησαν.

Σε ποιους απευθύνεται:

Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί για το παρόν θέμα ή αντιμετωπίζει διάφορες γαστρεντερολογικές διαταραχές και ψυχοσωματικά.
 
Θεματικές Ενότητες

• Γαστρεντερολογικές παθήσεις/ Αγχώδεις & καταθλιπτικές διαταραχές
• Διερεύνηση προσωπικών συστημάτων στήριξης του ατόμου (αυτό-υποστήριξη, οικογενειακό- φιλικό- επαγγελματικό πλαίσιο του ατόμου)
• Βιωματικές ασκήσεις

Εισηγητής: Κατερίνα Διδασκάλου

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2011, παίρνοντας παράλληλα οικονομική υποτροφία για την ενίσχυση των πανεπιστημιακών της σπουδών από τον OTE & την COSMOTE. Στη συνέχεια, το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt από το Gestalt Foundation, Kέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες Συμμετοχής:
  • Ολιγομελή τμήματα. 
  • Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.
  • Κόστος σεμιναρίου 30 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 25 ευρώ.

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 24-09-2019 18:30
Λήξη 24-09-2019 21:30
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €30.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Κατερίνα Διδασκάλου
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas