Ενοχές, όρια & διεκδίκηση. Θεωρία και Βιωματικές Ασκήσεις

Ενοχές, όρια & διεκδίκηση. Θεωρία και Βιωματικές Ασκήσεις-Σεμινάρια στην Ψυχολογία - ΣυμβουλευτικήΣε ποιούς απευθύνεται:

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται, σε ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, φοιτητές ψυχολογίας και σε όποιον άλλον θα ήθελε να κοιτάξει πραγματικά πιο βαθιά μέσα στον εαυτό του, να αλλάξει την εικόνα που έχει γι’αυτόν, να ‘’αποχαιρετήσει’’ τον ένοχο εαυτό του και να αποκτήσει διεκδικητική συμπεριφορά.

Στο παρόν σεμινάριο θα διερευνήσουμε τις δύο βασικές έννοιες της ενοχής και της διεκδικητικότητας και θα δούμε με ποιόν τρόπο συμβάλλουν άμεσα στην αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Τι είναι οι ενοχές και πως μπορούμε να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε σωστά; Τι σημαίνει να είμαι διεκδικητικός και πως μπορώ να μάθω να θέτω όρια τόσο σε μένα όσο και στους άλλους; Πως συνδέονται η ενοχή και η διεκδίκηση με την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας, δηλαδή με την αυτοκετίμησή μας; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και τι ρόλο σε όλα αυτά παίζουν οι διαπροσωπικές σχέσεις στη ζωή μας;

Σκοπός του σεμιναρίου είναι τόσο μέσα από την θεωρία, όσο και από βιωματικές ασκήσεις, να δούμε πόσο υπαίτιοι είμαστε τελικά εμείς και η αυστηρή αυτοκριτική μας, πως θα πάψουμε να είμαστε ενοχικοί, με ποιόν τρόπο θα αποκτήσουμε διεκδικητική συμπεριφορά και πως θα μάθουμε να λέμε όχι. Τέλος, θα δούμε πως όλα αυτά θα μπορέσουν να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση μας, αλλά και την άποψη που έχουν για εμάς οι σημαντικοί άλλοι γύρω μας.

Πληροφορίες Συμμετοχής:
  • Ολιγομελή τμήματα. 
  • Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.
  • Κόστος σεμιναρίου 35 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 30 ευρώ.

Εισηγητής: Σοφία-Ερατώ Μερτζανάκη, Ψυχολόγος, Msc Παιδοψυχολόγος

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 10-04-2019 18:15
Λήξη 10-04-2019 21:30
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €35.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Σοφία-Ερατώ Μερτζανάκη
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas