Mindfulness - Ενσυνειδητότητα: Θεωρία και πράξη στην καθημερινή ζωή/αντιμετώπιση ψυχοπαθολογίας

Mindfulness - Ενσυνειδητότητα: Θεωρία και πράξη στην καθημερινή ζωή/αντιμετώπιση ψυχοπαθολογίας-Σεμινάρια στην Ψυχολογία - Συμβουλευτική

Mindfulness ή αλλιώς ενσυνειδητότητα είναι μια δεξιότητα η οποία μπορεί να καλλιεργηθεί στον καθένα. Είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του διαλογισμού και της γιόγκα. Πρόκειται για μια κατάσταση επίγνωσης του παρόντος και επικέντρωσης στο «εδώ και τώρα». Επίσης είναι η αναγνώριση των συμβάντων του παρόντος χωρίς κριτική στάση. Το μυαλό μας τείνει να ασχολείται με το παρελθόν και το μέλλον, χωρίς να εστιάζει στο παρόν, με αποτέλεσμα να «ανακυκλώνουμε» συνεχώς τις αρνητικές σκέψεις και να μην έχουμε πάντα λειτουργικό τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων. Με την ανάπτυξη της δεξιότητας της ενσυνειδητότητας και την εφαρμογή των τεχνικών της, μαθαίνουμε να αντλούμε ικανοποίηση από την ζωή μας, να έχουμε θετικό τρόπο σκέψης, να απολαμβάνουμε την οποιαδήποτε διαδικασία της καθημερινότητας, να βιώνουμε πιο θετικά την πραγματικότητα, να αποτρέπουμε την εμφάνιση διαταραχών και πολλά άλλα.

Στο σεμινάριο θα μελετήσουμε το φαινόμενο της ενσυνειδητότητας, την ιστορία και την φιλοσοφία της, τους κανόνες και τις εφαρμογές της, τα οφέλη της σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, κ.α. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η εφαρμογή των τεχνικών της ενσυνειδητότητας σε βιωματικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν για την ενσυνειδητότητα (mindfulness) τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο (επαγγελματίες ψυχικής υγείας και μη, φοιτητές, κτλ).

Σκοπός: Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το θεωρητικό υπόβαθρο της έννοιας της ενσυνειδητότητας (mindfulness), καθώς και η εκπαίδευση στην πρακτική εφαρμογή της. Αυτό επιτυγχάνεται με την αποδοχή και την μη κριτική παρατήρηση, τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών ερεθισμάτων. Αποσκοπεί στην πρόληψη αλλά και στην θεραπεία, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια

Κόστος σεμιναρίου: 75 ευρω. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 65 ευρω

Ολιγομελή τμήματα.
Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 30-03-2019 17:00
Λήξη 31-03-2019 21:00
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €75.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Αλεξάνδρα Κολέσνικ
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas