Εισαγωγή στις θεραπείες μέσω τέχνης (art therapies)

Εισαγωγή στις θεραπείες μέσω τέχνης (art therapies)-Σεμινάρια στην Εκπαίδευση - ΓλώσσεςΟι θεραπείες μέσω τις τέχνης (art therapies) είναι μια μορφή εκφραστικής θεραπείας, όπου η δημιουργική διαδικασία του να δημιουργεί ένα άτομο τέχνη χρησιμοποιείται για να προάγει την φυσική, διανοητική και συναισθηματική του κατάσταση. Η δημιουργική αυτή διεργασία μπορεί να βοηθήσει το άτομο να ανακαλύψει και να διαχειριστεί συναισθήματα και συμπεριφορές, να λύσει προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και της κατάθλιψης και να προάγει την αυτογνωσία, την επαφή με το σώμα και την αυτοπεποίθηση του. Καθώς το μέσο έκφρασης διαφοροποιείται από τον λόγο, η μορφή αυτή θεραπείας ενδείκνυται και για άτομα με επικοινωνιακές δυσκολίες (π.χ. αυτισμός, άνοια, χαμηλό νοητικό δυναμικό, διαπολιτισμικές διαφορές, αναλφαβητισμός, κτλ.). Στόχος του σεμιναρίου είναι η περιγραφή των σύγχρονων τεχνικών θεραπείας μέσω της τέχνης, η κατανόηση της προσέγγισης τους και η ανάλυση του τρόπου με τον οποίο επιτυγχάνεται η θεραπεία.

Σε ποιους απευθύνεται:
Σε ειδικούς ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καλλιτέχνες, δασκάλους τεχνών

Περιγραφή

· Εισαγωγή στις art therapies
· Ιστορική αναδρομή
· Θεωρητικό υπόβαθρο σχέσης μεταξύ τέχνης και θεραπείας
· Εικαστικές τέχνες
· Χοροθεραπεία/ κινησιοθεραπεία
· Δραματοθεραπεία/ ψυχόδραμα
· Μουσικοθεραπεία
· Θεραπεία συγγραφής/ βιβλιοθεραπεία
· Άλλες art therapies (κηπευτική θεραπεία, θεραπευτική ψυχαγωγία)
· Οι art therapies στην Ελλάδα και τον κόσμο
· Βιωματικές ασκήσεις
· Ερωτήσεις/ απαντήσεις

Εισηγητής: Η Ελένη Παπαγεωργίου είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει Μεταπτυχιακή εκπαίδευση, από το Manchester Metropolitan University της Αγγλίας, στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Έχει ανά τα χρόνια παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις στη Δραματοθεραπεία, τη Θετική Ψυχολογία, την Ψυχοπαθολογία, την Κατάθλιψη και την αντιμετώπισή της, τις Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές καθώς και την Ενδοοικογενειακή βία. Έχει εργαστεί σε διάφορες δομές παρέχοντας υποστήριξη, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, ανάμεσα σε αυτές η ΕΠΑΨΥ, η SAVE THE CHILDREN και οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και στην παρούσα φάση ασχολείται με το - όλο και αυξανόμενο -φαινόμενο της αστεγίας.

Κόστος σεμιναρίου: 55 ευρω. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 45 ευρω

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 28-09-2019 16:30
Λήξη 28-09-2019 21:30
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €55.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Ελένη Παπαγεωργίου
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas