Διάγνωση και Θεραπεία της Ψυχογενoύς Βουλιμίας-Νευρικής ανορεξίας

Διάγνωση και Θεραπεία της Ψυχογενoύς Βουλιμίας-Νευρικής ανορεξίας-Σεμινάρια στην ΥγείαΔιάγνωση και Θεραπεία της Ψυχογενoύς Βουλιμίας-Νευρικής ανορεξίας

Βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο σεμινάριο είναι η κλινική εικόνα του ατόμου που πάσχει από διατροφική διαταραχή, η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση μέσω του γνωσιακού- συμπεριφορικού μοντέλου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος και το πρακτικό μέρος (επιμέρους γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπευτικές τεχνικές- role- playing)

Θεματικές ενότητες:

ΜΕΡΟΣ Α: ΘΕΩΡΙΑ
1) Kλινική εικόνα του ατόμου που πάσχει από βουλιμία, ανορεξία και συναισθηματική υπερφαγία (διαγνωστικά κριτήρια- διαφοροδιάγνωση, επιπλοκές στην υγεία, χαρακτηριστικά βουλιμικού επεισοδίου)
2) Γνωσιακό προφίλ πάσχοντος
3) Εικόνα σώματος: τι είναι και πώς αναπτύσσεται αρνητική εικόνα σώματος
4) Αναφορά στους προδιαθεσιακούς παράγοντες/ επιρροές κοινωνικο-πολιτισμικού πλαισίου (φύλο, εθνικότητα, επάγγελμα, παιδική κακοποίηση, μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, media)
5) Συμπεριφορά βουλιμικού ατόμου

ΜΕΡΟΣ Β: ΚΙΝΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ/ ΑΣΚΗΣΗ

• Ανάγνωση περιστατικού

6) Λήψη ιστορικού (τι πρέπει να ρωτήσουμε όταν πρόκειται για διατροφική διαταραχή)
7) Εξοικείωση με το γνωσιακό- συμπεριφορικό θεραπευτικό μοντέλο, με τη θεραπευτική σχέση και με τη διαταραχή/ φαύλος κύκλος.
8) Αυτορρύθμιση- αυτοπαρατήρηση (θα δοθεί υλικό με πίνακες- διατροφικά ημερολόγια και ανάλυσης βουλιμικών επεισοδίων που χρησιμοποιούμε στη θεραπεία/ πώς δουλεύουμε με αυτά.)
9) Πώς κάνουμε ψυχοεκπαίδευση στο φαγητό, τις διατροφικές συνήθειες το βάρος.
10) Μείωση της δίαιτας (3 τύποι- τεχνικές που τις αντιμετωπίζουμε)
11) Γνωσιακές τεχνικές
12) Παρέμβαση στην οικογένεια στην ψυχογενή ανορεξία
13) Ασκήσεις βελτίωσης εικόνας σώματος
14) Βιωματικές ασκήσεις
15) Πρόληψη υποτροπών

• Συζήτηση: απορίες και εντυπώσεις.

Εισηγητής: 
Η Ευαγγελία Καραίσκου είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εξειδίκευση στην Ειδική αγωγή, με κύριο ενδιαφέρον τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόσει το ABA. Έχει πιστοποίηση για τη χορήγηση του WISC III, εργαλείου για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών 6 έως 18 ετών και του Αθηνά τεστ, εργαλείου αξιολόγησης σχολικής ετοιμότητας. Από το 2013 εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτικό Παιδικό σταθμό, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο.

Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, την οποία και εφαρμόζει σε συνεδρίες με παιδιά άνω των 7 ετών και ενηλίκους
Βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο σεμινάριο είναι η κλινική εικόνα του ατόμου που πάσχει από διατροφική διαταραχή, η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση μέσω του γνωσιακού- συμπεριφορικού μοντέλου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος και το πρακτικό μέρος (επιμέρους γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπευτικές τεχνικές- role- playing).

Πληροφορίες Συμμετοχής:

  • Ολιγομελή τμήματα. 
  • Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.
  • Κόστος σεμιναρίου 35 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 30 ευρώ.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 02-06-2019 17:00
Λήξη 02-06-2019 21:00
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €35.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Ευαγγελία Καραίσκου
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas