Μηχανισμοί Άμυνας και πως μας επηρεάζουν στην καθημερινότητα

Μηχανισμοί Άμυνας και πως μας επηρεάζουν στην καθημερινότητα-Σεμινάρια στην Ψυχολογία - ΣυμβουλευτικήΌλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως διαθέτουμε ψυχολογικούς μηχανισμούς άμυνας, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποβολή του στρες και του άγχους, ακόμα και στην επιβίωση του ατόμου. Ωστόσο, ορισμένες φορές οι μηχανισμοί αυτοί έχουν μη λειτουργικό χαρακτήρα στην καθημερινότητα. Μέσα από την αναγνώριση των μηχανισμών άμυνας μπορούμε να κατανοήσουμε τις βαθύτερες ακάλυπτες ανάγκες των ανθρώπων, ενώ μέσω της διαπραγμάτευσης να γίνει η άρση των μηχανισμών αυτών, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα την πλήρη λειτουργικότητα του ατόμου στις επαγγελματικές και στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους μηχανισμούς άμυνας στον εαυτό μας, αλλά και στους άλλους, καθώς και τον βαθμό λειτουργικότητας των μηχανισμών αυτών. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί η βιωματική εκπαίδευση διαπραγμάτευσης, με σκοπό την μερική άρση των δυσλειτουργικών μηχανισμών.

Σε ποιούς απευθύνεται:
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν για τους μηχανισμούς άμυνας και την χρήση τους στην καθημερινότητα.

Σκοπός:
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στην αναγνώριση των μηχανισμών άμυνας που συναντιόνται στην καθημερινότητα και η εκπαίδευση στην μερική άρση των μηχανισμών αυτών στις περιπτώσεις που το απαιτούν.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

  • Ολιγομελή τμήματα. 
  • Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ).
  • Κόστος σεμιναρίου 35 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 30 ευρώ.

Εισηγητής: Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 28-05-2019 18:15
Λήξη 28-05-2019 21:15
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €35.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Αλεξάνδρα Κολέσνικ
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas