Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TUV Hellas newΓενικές πληροφορίες

Στόχος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για τον Κανονισμό 2016/679, ο οποίος τίθεται σε ισχύ Πανευρωπαϊκά από 25.5.2018, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Διοικήσεων Οργανισμών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για:

1. Το νέο θεσμικό πλαίσιο συλλογής και επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων (Personal Data) – Κανονισμός 2016/679, οι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη Οδηγία 95/46/ΕΚ και τον Ν.2472/1997, καθώς και τα νέα δικαιώματα των «υποκειμένων επεξεργασίας» (δικαίωμα στη λήθη, φορητότητα δεδομένων)
2. Τις πρακτικές επιπτώσεις του νέου Κανονισμού όσον αφορά Οργανισμούς όπως Υπουργεία, Ασφαλιστικούς Φορείς, ΟΤΑ, ΑΕΙ, Σωματεία, Τράπεζες, Ιδρύματα Πληρωμών, Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Ασφαλιστικές, Φαρμακευτικές, Μεταφορικές και Διαφημιστικές Εταιρίες, Εταιρίες Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, Παρόχους Ηλεκτρονικού Εμπορίου κλπ
3. Τους κινδύνους επί «Μη Συμμόρφωσης», τις υποχρεώσεις και την ευθύνη του Υπευθύνου και του Εκτελούντος την επεξεργασία των δεδομένων (Outsourcing, Cloud Providers) σε περίπτωση μη σύννομης επεξεργασίας
4. Τις αναγκαίες προσαρμογές των πολιτικών συλλογής και διαβίβασης προς Τρίτους Προσωπικών Δεδομένων «ειδικών κατηγοριών» για Εργαζομένους, Ασφαλισμένους, Πελάτες, Προμηθευτές, Μέλη Σωματείων κλπ - προς αποφυγή επιβολής υψηλών προστίμων (τα οποία ανέρχονται έως και 4% επί του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου ενός Οργανισμού)
5. Την ανάλυση των εννοιών της «λογοδοσίας», της «φορητότητας δεδομένων», του «κινδύνου», της «εκτίμησης αντικτύπου», των «μέτρων ασφαλείας», της «ψευδωνυμοποίησης», της «ανωνυμοποίησης» και της «κρυπτογράφησης»
6. Την υποχρέωση ενσωμάτωσης των απαιτήσεων της προστασίας δεδομένων ήδη «εξ ορισμού» και από τον σχεδιασμό των Πληροφοριακών Συστημάτων, Υπηρεσιών ή/και Προιόντων (data protection by design and by default).
7. Την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα αναφοράς «συμβάντων προσβολής» στις Αρμόδιες Αρχές και στα υποκείμενα επεξεργασίας
8. Τις διαβιβάσεις δεδομένων εντός και εκτός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου
9. Το θεσμό του Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Data Protection Oficer, DPO) και την σχέση του με τον Υπεύθυνο Ασφαλείας (Info Security Officer).
10. Την ανάγκη συμμόρφωσης προς ευρύτερα Διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ασφάλειας Δεδομένων (όπως το ISO 27001), ενόψει και ελέγχων από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές

Οφέλη για το συμμετέχοντα:
Απόκτηση βασικών γνώσεων (Awareness) για το νέο πλαίσιο συλλογής και επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων και για τα αναγκαία βήματα προσαρμογής ενός Οργανισμού στις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού 2016/679, μέσω πρακτικών παραδειγμάτων (case studies).

Απευθύνεται σε:

Υψηλόβαθμα Διευθυντικά Στελέχη τα οποία έχουν ευθύνη / ασχολούνται με την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως: Top Management / Διοίκηση,  Εμπορική Δ/νση – Marketing, CFOs  / Οικονομική Δ/νση, Υπευθύνους Compliance, Yπευθύνους Ασφαλείας (Information Security Officers), Διευθυντές Πληροφορικής (CIOs, IT Managers)

Εισηγητές: Λεωνίδας Ι .Κανέλλος, Γεώργιος Λευθεριώτης, Ανδρέας Πολυκάρπου

Πληροφορίες:

  • Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ
  • Η τιμή περιλαμβάνει Coffee breaks, ελαφρύ γεύμα
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης από την TUV HELLAS (TUV NORD)
  • Προϋπόθεση για την αποτελεσματική παρακολούθηση του σεμιναρίου, είναι η εμπειρία σε σεμινάριο Εσωτερικού ή Επικεφαλής Επιθεωρητή Παλαιότερης Έκδοσης
  • Διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα 
  • Το κόστος συμμετοχής όλων των σεμιναρίων μπορεί να καλυφθεί από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ (0,24%) (Site:http://laek.oaed.gr) και η τελική ημερομηνία ηλεκτρονικής κατάθεσης είναι 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη κάθε σεμιναρίου. Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΛΑΕΚ γίνεται με την αποκλειστική σας ευθύνη και την παροχή κάθε βοήθειας από τη Δ/νση Εκπαίδευσης.
  • Παρέχονται ειδικές προνομιακές τιμές σε ορισμένες κατηγορίες συμμετεχόντων (π.χ. εταιρίες που έχουν πιστοποιητικά από TUV HELLAS και πολλαπλές συμμετοχές από την ίδια εταιρία, φοιτητές κ.λ.π.)
  • Η αποπληρωμή των σεμιναρίων γίνεται μετά το τέλος κάθε σεμιναρίου, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου), όπως θα αναφέρεται πάνω στην απόδειξη ή το τιμολόγιο που θα σας εκδοθεί.
  • Η TUV HELLAS διατηρεί το δικαίωμα για αναβολή ή ακύρωση καθώς και για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής των σεμιναρίων και των εισηγητών.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 19-06-2019 09:00
Λήξη 19-06-2019 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου €250.00
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Τηλέφωνο 215 2157447, 2310 428498, 2810 391856, 26510 27747
Εισηγητής Λεωνίδας Ι .Κανέλλος, Γεώργιος Λευθεριώτης, Ανδρέας Πολυκάρπου
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο: