Aντιμετωπίζοντας τις Νευρώσεις: Αίτια, Συμπτώματα & Θεραπεία

Aντιμετωπίζοντας τις Νευρώσεις: Αίτια, Συμπτώματα & Θεραπεία-Σεμινάρια στην Ψυχολογία - Συμβουλευτική

«…είμαι δυνατός και πάντα έχω μάθει στη ζωή μου να τα καταφέρνω...», «… είσαι ευαίσθητη/ος πολύ με τo παραμικρό κλαις, «...μην κλαις έγινες άνδρας πια…», «...πρέπει πάντα να είμαστε καλά παιδιά και να μην αντιμιλάμε στους γονείς μας…», «… μην είσαι τόσο καλός γιατί θα σε περάσουν για ανόητο & μαλθακό ...», «..όλα μου πάνε στραβά, γιατί πάντα να ταλαιπωρούμαι..»

Η νευρωτική συμπεριφορά εμφανίζεται όταν το άτομο υιοθετεί στερεοτυπικές και άκαμπτες συμπεριφορές, έχοντας επίγνωση κάποιων συναισθημάτων, σκέψεων και συμπεριφορών της προσωπικότητας τους που είναι αποδεκτά από τον ίδιο και πολλές φορές επιβάλλονται από την ίδια την κοινωνία, ενώ κάποια άλλα δύσφορα απωθούνται και το άτομο αρνείται την ύπαρξη τους καθώς η επίγνωση αυτών προκαλεί έντονο άγχος και αγωνία στο ίδιο.

Η ψυχική ισορροπία του ατόμου έγκειται στη δυνατότητα του να μπορεί να αναγνωρίσει τις αντίθετες πλευρές του χαρακτήρα του (π.χ. ευαίσθητος- σκληρός, επιεικής- αυστηρός, τρυφερότητα- επιθετικότητα, κ.α.) και εν συνεχεία να έχει την ευελιξία να επιλέξει, ανάλογα με την εκάστοτε συνθήκη που βιώνει, την κατάλληλη συμπεριφορά, εκδηλώνοντας όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας του.

Σε ποιους απευθύνεται:

Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί για το παρόν θέμα ή αντιμετωπίζει κάτι αντίστοιχο.
 
Θεματικές Ενότητες

• Πως ορίζουμε τη νεύρωση / Είδη νευρώσεων
• Τι εννοούμε με το όρο πολώσεις
• Με ποιους ψυχολογικούς μηχανισμούς άμυνας - εμπόδια στην επαφή δημιουργούνται οι πολωμένες συμπεριφορές στο άτομο
• Διαχείριση πολώσεων & θεραπευτική διαδικασία Gestalt
• Βιωματικές ασκήσεις

Εισηγητής: Κατερίνα Διδασκάλου

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2011, παίρνοντας παράλληλα οικονομική υποτροφία για την ενίσχυση των πανεπιστημιακών της σπουδών από τον OTE & την COSMOTE. Στη συνέχεια, το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt από το Gestalt Foundation, Kέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες Συμμετοχής:
  • Ολιγομελή τμήματα. 
  • Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.
  • Κόστος σεμιναρίου 30 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 25 ευρώ.

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 25-09-2019 18:30
Λήξη 25-09-2019 21:30
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €30.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Κατερίνα Διδασκάλου
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas