ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΤΕΡΩΝ & ΚΛΕΙΔΙΩΝ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΤΕΡΩΝ & ΚΛΕΙΔΙΩΝ-Σεμινάρια στις Πιστοποιήσεις

Η TÜV AUSTRIA HELLAS ως ένας από τους πρώτους διαπιστευμένους Φορείς από το Ε.ΣΥ.Δ. για τη διενέργεια επιθεωρήσεων Κατάταξης Καταλυμάτων και ως Αναγνωρισμένος Φορέας στο Διαδικτυακό Μητρώο Φορέων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πρωτοπορεί και διοργανώνει σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της Οργανισμό TÜV AUSTRIA ACADEMY το παρόν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με γνώμονα τη διάχυση και μετάδοση της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και εμπειρίας καθώς και την ανάδειξη των αναγκών και των ευκαιριών και προκλήσεων που προκύπτουν από αυτές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την προβλεπόμενη εκπαίδευση προκειμένου να μπορούν να διενεργούν Επιθεωρήσεις σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων - επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων, που υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις νέες διατάξεις κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά και γενικότερα σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη και υψηλών απαιτήσεων γνώση σχετικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι:
• Η ενδελεχής και λεπτομερής ενημέρωση για τις απαιτήσεις του σχετικού νομοθετικού, κανονιστικού και εφαρμοστικού πλαισίου
• Η εκπαίδευση σχετικά με τεχνικές και πρακτικές επιθεώρησης
• Η συμβολή στην ανάδειξη και αναβάθμιση του τουριστικού τομέα της χώρας μας καθώς και στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των τουριστών στο ελληνικό τουριστικό προϊόν

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η παρακάτω θεματολογία:
• Ισχύον νομικό, κανονιστικό και εφαρμοστικό πλαίσιο για την Κατάταξη Καταλυμάτων σε Κατηγορίες Αστέρων και Κλειδιών (Ν. 4276/2014, Y.A. αρ. 219 ΦΕΚ 14/Β/12.01.2015, Y.A. αρ. 216 ΦΕΚ 10/Β/09.01.2015 και Y.A. αρ. 21185 ΦΕΚ 2840/Β/22.10.2014, Κανονισμοί, Κατευθυντήριες Οδηγίες όπως τροποποιούνται και ισχύουν)
• Διαδικασία αξιολόγησης και κατάταξης
• Υποχρεωτικές τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και βαθμολογούμενα κριτήρια για Ενοικιαζόμενα - Επιπλωμένα Δωμάτια - Διαμερίσματα / Δυσκολίες - Ιδιαιτερότητες
• Υποχρεωτικές τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και βαθμολογούμενα κριτήρια για Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις / Δυσκολίες - Ιδιαιτερότητες
• Απαιτήσεις επιθεωρητών σύμφωνα με την κατευθυντήρια οδηγία του ΕΣΥΔ
• ΚΟ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ/01/00/2-7-015 Κατευθυντήρια οδηγία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας
• Πλατφόρμα Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (εγχειρίδιο χρήσης)
• Οδηγίες για επιθεωρήσεις σύμφωνα με το πρότυπο ISO 19011 - Κατευθυντήριες οδηγίες

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ:
Αποδεκτές ειδικότητες για την επιθεώρηση είναι ενδεικτικά οι παρακάτω:
• Απόφοιτοι Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων ξενοδοχειακής κατεύθυνσης, Απόφοιτοι Σχολών όλων των ειδικοτήτων (πλην θεωρητικών) και μπορούν να τεκμηριώσουν εμπειρία τουλάχιστον 5 επιτόπιων επιθεωρήσεων και ως εκπαιδευόμενοι (σε όλα τα πρότυπα)
• Εκπαιδεύσεις επιθεωρητών του φορέα:
1. Οι επιθεωρητές του φορέα θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει εκπαίδευση τουλάχιστον 16 ωρών σε συστήματα διαχείρισης και τις τεχνικές επιθεώρησης συστημάτων σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 και ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 19011. Η εκπαίδευση αυτή επαναλαμβάνεται όταν κριθεί ότι οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση μεταβάλλονται ουσιωδώς.
2. Οι επιθεωρητές του φορέα θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει εκπαίδευση τουλάχιστον 16 ωρών σχετική με τις απαιτήσεις για την πιστοποίηση και τις τεχνικές επιθεώρησης εφαρμοσμένες στα κριτήρια κατάταξης (υποχρεωτικά και βαθμολογούμενα) πού περιγράφονται στην σχετική νομοθεσία καθώς και να πραγματοποιούν εκπαιδεύσεις που διοργανώνει το ΞΕΕ.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση TÜV AUSTRIA ACADEMY.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 08-04-2019 09:00
Λήξη 09-04-2019 16:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV Austria Academy
Τόπος διεξαγωγής TUV AUSTRIA ACADEMY ΑΘΗΝΑΣ
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas