Η ΑΣΦΑΛΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

TUV Hellas newΓενικές πληροφορίες

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παροχή όλων των απαιτούμενων γνώσεων & πρακτικών συμβουλών για την ασφαλή και πλήρως ελεγχόμενη χρήση των εκρηκτικών υλών. Οι εκρηκτικές ύλες στα χέρια κατάλληλων ανθρώπων, αποτελούν ένα από τα παραγωγικότερα «εργαλεία» εκτέλεσης των μεγάλων τεχνικών έργων, που συνήθως απαιτούν σημαντικό όγκο εκσκαφών.

Κανένα από τα μέχρι σήμερα γνωστά μηχανήματα εκσκαφών δεν μπορεί να δώσει παραγωγικότητα ανάλογη αυτής που εξασφαλίζει η προσεκτική και επιμελημένη χρήση των εκρηκτικών υλών & των αντίστοιχων μέσων έναυσης τους. Ιδιαίτερα δε για τα έργα που κατασκευάζονται σε συμπαγείς & βραχώδεις γεωλογικούς σχηματισμούς, τα εκρηκτικά αποτελούν τη μοναδική λύση! Κυριολεκτικά ο κόσμος μας θα ήταν πολύ διαφορετικός χωρίς την ύπαρξη εκρηκτικών, αφού δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν οι εκτεταμένες εκσκαφές που απαιτούνται:
- για την κατασκευή των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων
- των οδικών σηράγγων
- των υδροηλεκτρικών κι αρδευτικών φραγμάτων
- για τη θεμελίωση γεφυρών αλλά και μεγάλων κτιριακών συγκροτημάτων
- για την εξόρυξη του τεράστιου όγκου των αδρανών που απαιτούν τα τεχνικά έργα
- για την εξόρυξη του τεράστιου όγκου πετρωμάτων που απαιτεί η παραγωγή του τσιμέντου
- την εξόρυξη των διαφόρων μεταλλευμάτων και την παραγωγή εν συνεχεία των πάσης φύσεως μετάλλων κι άλλων ορυκτών πρώτων υλών που είναι απαραίτητα για την κατασκευή μηχανημάτων, εξοπλισμού κλπ.

Στόχος του σεμιναρίου:
- Να υπενθυμίσει στους επαγγελματίες του χώρου βασικές γνώσεις, κανόνες ασφαλείας & υποχρεώσεις, δεδομένου ότι ο «μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η εξοικείωση με αυτόν»
- Να δώσει τις βασικές γνώσεις σε όσους θα διαχειριστούν εκρηκτικά για πρώτη φορά.

Απευθύνεται σε:

Το σεμινάριο αφορά καταρχήν όλους όσους ασχολούνται με τη χρήση εκρηκτικών υλών & μέσων έναυσης (μηχανικοί – εργοδηγοί – γομωτές & πυροδότες – βοηθοί κλπ) σε μεταλλεία & λατομεία, καθώς και σε τεχνικά έργα όπου διενεργούνται μεγάλης κλίμακας εκβραχισμοί. Τούτοι μπορεί να είναι εργαζόμενοι των εταιρειών ή/και των εργολάβων που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εργασίες. Δευτερευόντως αφορά και:
α) Υπευθύνους και συντονιστές υγιεινής & ασφάλειας Τεχνικών, Λατομικών και Μεταλλευτικών επιχειρήσεων
β) Τα στελέχη υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για το θέμα, όπως πχ Επιθεώρηση Μεταλλείων, Διεύθυνση Βιομηχανίας & Ορυκτού Πλούτου Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και των Περιφερειών της χώρας κλπ.

Εισηγητές: Λεωνίδας Καζάκος

Πληροφορίες:

  • Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ
  • Η τιμή περιλαμβάνει Coffee breaks, ελαφρύ γεύμα
  • Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD)
  • Διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα 
  • Το κόστος συμμετοχής όλων των σεμιναρίων μπορεί να καλυφθεί από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ (0,24%) (Site:https://laek.oaed.gr) και η τελική ημερομηνία ηλεκτρονικής κατάθεσης είναι 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη κάθε σεμιναρίου. Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΛΑΕΚ γίνεται με την αποκλειστική σας ευθύνη και την παροχή κάθε βοήθειας από τη Δ/νση Εκπαίδευσης.
  • Παρέχονται ειδικές προνομιακές τιμές σε ορισμένες κατηγορίες συμμετεχόντων (π.χ. εταιρίες που έχουν πιστοποιητικά από TUV HELLAS και πολλαπλές συμμετοχές από την ίδια εταιρία, φοιτητές κ.λ.π.)
  • Η αποπληρωμή των σεμιναρίων γίνεται μετά το τέλος κάθε σεμιναρίου, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου), όπως θα αναφέρεται πάνω στην απόδειξη ή το τιμολόγιο που θα σας εκδοθεί.
  • Η TUV HELLAS διατηρεί το δικαίωμα για αναβολή ή ακύρωση καθώς και για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής των σεμιναρίων και των εισηγητών.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 03-04-2019 09:00
Λήξη 03-04-2019 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου €150.00
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Εισηγητής Λεωνίδας Καζάκος
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas