ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

TUV Hellas newΓενικές πληροφορίες

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν τροφική αλλεργία σε κάποια ουσία ή συστατικό τροφίμων έχει οδηγήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τόσο τον χειρισμό των συστατικών αυτών όσο και την επισήμανσή τους [Κανονισμός (ΕΕ) 1169/2011 αλλά και ΦΕΚ 650/Β/28.2.2019 για μονάδες μαζικής εστίασης]. Παράλληλα, διαπιστώνεται συχνά σύγχυση στη χρήση των όρων αλλεργίας και δυσανεξίας. Το θέμα των αλλεργιογόνων στα τρόφιμα θα πρέπει να διαχειρίζεται ως ένας επιπλέον κίνδυνος, στα πλαίσια τόσο μιας μελέτης HACCP όσο και των GMPs που εφαρμόζονται από μια επιχείρηση που παράγει τρόφιμα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι αναγνωριστεί, στο πραγματικό βαθμό που του αναλογεί, ο κίνδυνος των αλλεργιογόνων στα τρόφιμα, τι απαιτεί η νομοθεσία από όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων (βιομηχανίες-βιοτεχνίες-εργαστήρια-εστιατόρια) να εφαρμόζουν και μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζουν για την πρόληψη των επιμολύνσεων και την προστασία των καταναλωτών.

Περιεχόμενα:

1. Τροφική Αλλεργία – Τρόφιμα και συστατικά που προκαλούν αλλεργίες
2. Αλλεργία vs Δυσανεξία
3. Τάσεις και εξελίξεις στις τροφικές αλλεργίες
4. Κοιλιοκάκη – Τι είναι και πώς διαφέρει από την αλλεργία
5. Νομοθεσία Αλλεργιογόνων
6. Κρίσιμοι Παράγοντες Διαχείρισης Αλλεργιογόνων
7. Ενημέρωση Καταναλωτών – Σημάνσεις

Απευθύνεται σε:

• Υπεύθυνους Ασφάλειας Τροφίμων και Συντονιστές ομάδων HACCP
• Διοικητικό Προσωπικό, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα
• Χειριστές τροφίμων

Εισηγητές: Βασίλης Μανιφάβας, Χημικός, MS Lead Auditor

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 24-02-2023 10:00
Λήξη 24-02-2023 12:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Εισηγητής Βασίλης Μανιφάβας
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas