Αναλύονται οι καινούριες απαιτήσεις του τεχνικού πρωτοκόλλου IFS V7. Στο σεμινάριο ερμηνεύεται η κάθε απαίτηση όπως τη βλέπουν και τη ζητάνε οι φορείς πιστοποίησης ενώ παράλληλα αναφέρονται παραδείγματα από την εφαρμογή στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων.
Το σεμινάριο αποσκοπεί στη κατάρτιση Εργαζομένων στη βιομηχανία συσκευασιών, Στελεχών Παραγωγής QA και R&D, Αγοραστών και Συμβούλων σε επιχειρήσεις τροφίμων στα βασικά των υλικών συσκευασίας, την τρέχουσα γνώση με στόχο την ορθή επιλογή υλικών για τις ανάγκες τους.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση σε θέματα μικροβιολογίας τροφίμων, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, νομοθεσίας που σχετίζεται με μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα καθώς και τρόπους ελέγχου & αντιμετώπισης των μικροβίων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων και απασχολούνται στην ασφάλεια των τροφίμων (ποιοτικός έλεγχος, διαχείριση ποιότητας). Επιπλέον απευθύνεται σε εταιρείες συμβούλων, φορείς ελέγχου, κλπ).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων όλων των βαθμίδων των φαρμακαποθηκών και των οργανισμών υγείας, με στόχο την εναρμόνιση πρακτικών και την εργονομικότερη λειτουργία τους στα πλαίσια της εναρμόνισης με την νομοθεσία και του ευρύτερου ανταγωνισμού.
Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν τροφική αλλεργία σε κάποια ουσία ή συστατικό τροφίμων έχει οδηγήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τόσο τον χειρισμό των συστατικών αυτών όσο και την επισήμανσή τους [Κανονισμός (ΕΕ) 1169/2011 αλλά και ΦΕΚ 650/Β/28.2.2019 για μονάδες μαζικής εστίασης].
- Αναγνώριση & Εκτίμηση Επεισοδίου (θεωρία), - Χρήση Προστατευτικών (θεωρία και πρακτική), - Πρωτογενής Εκτίμηση (θεωρία και πρακτική), - Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (θεωρία και πρακτική), - Χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (θεωρία), - Θύμα σε κατάσταση πνιγμού με αισθήσεις (θεωρία και πρακτική), - Διαχείριση Σοβαρής Αιμορραγίας (θεωρία), - Αναγνώριση και διαχείριση Εγκαύματος (θεωρία), - Αναγνώριση και διαχείριση επιληψίας (θεωρία), - Διαχείριση Τραυματισμού στη Σπονδυλική Στήλη (θεωρία), - Εκτίμηση Τραυματισμού (θεωρία), - Επίδεση (θεωρία και πρακτική), - Διαχείριση Σωματικής Καταπληξίας (Σ.Ο.Κ.) (θεωρία και πρακτική)
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συνοπτική παρουσίαση των βασικών απαιτήσεων του προτύπου ISO 13485:2016, η ανάλυση της μεθοδολογίας διαχείρισης κινδύνων σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και η κατανόηση των βασικών νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων που διέπουν την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή των Ι/Π. Τέλος η παρουσίαση των βασικών απαιτήσεων υλικοεπαγρύπνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εμβάθυνση στο περιεχόμενο του ISO 15189 για την πιστοποίηση των εργαστηρίων κατά ISO 9001, τη διαπίστευση των εργαστηρίων κατά ISO 15189 και γενικότερα την κατανόηση της εφαρμογής των συστημάτων ποιότητας στο χώρο της εργαστηριακής ιατρικής.
Υπάρχει τρόπος να κάνουμε μία αποδοτική ομάδα αποδοτικότερη χωρίς οικονομικό κίνητρο; Ναι! Μερικές απλές προσαρμογές στην καθημερινότητα είναι αρκετές για να αποκτήσει η ομάδα ενός φαρμακείου τη μέγιστη δυναμική της. Σκοπός είναι η κατανόηση σε βάθος των κινήτρων που παρακινούν τους εργαζομένους. Ειδικά σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, όπου το οικονομικό κίνητρο (Bonus) συνήθως δεν είναι εφικτό, η παρακίνηση μέσω εργασιακών συμπεριφορών και πρακτικών έχει καταλυτική επίδραση στην εξασφάλιση εργασιακών αποτελεσμάτων στο φαρμακείο.