Μελέτη και σχεδιασμός έργων φωτοβολταϊκών συστημάτωνΣτόχος του σεμιναρίου είναι, αφού αναλύσει τα στοιχεία που απαρτίζουν ένα έργο και κατηγοριοποιήσει τα έργα ανάλογα με το μέγεθος του και την θέση της υλοποίησης τους, να αναλύσει τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει ένας μηχανικός για να μελετήσει και να σχεδιάσει τις λεπτομέρειες του προκειμένου να υλοποιηθεί η καλύτερη δυνατή εγκατάσταση.
Έναρξη: 13-11-2024 17:00 Εγγραφή (ατόμου)
|
|
|
Επιστημονική ΔειγματοληψίαΚατά τον έλεγχο των παραλαμβανόμενων Παρτίδων, ένα μεγάλο μέγεθος Δείγματος - πέρα από το απαιτούμενο - δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι διασφαλίζει καλύτερα την Ποιότητα, ενώ φυσικά αυξάνει το κόστος του Ποιοτικού Ελέγχου. Η συνηθισμένη πρακτική λήψης Δείγματος, ως ποσοστό του μεγέθους της Παρτίδας, είναι απολύτως λανθασμένη και αντιεπιστημονική. Επίσης, η συνεχής Δειγματοληψία στη Γραμμή Παραγωγής, πολλές φορές, γίνεται με τρόπο ατεκμηρίωτο που δεν στηρίζεται στα Διεθνώς Ισχύοντα Πρότυπα. Συνεπώς και στις δύο περιπτώσεις δεν παράγονται αξιόπιστα αποτελέσματα ως προς το Επίπεδο της Ποιότητας που ελέγχεται.
Έναρξη: 15-11-2024 09:30 Εγγραφή (ατόμου)
|
|
|
|
|
Eπιλογή – Εγκατάσταση – Λειτουργία και Συντήρηση Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ)Μετά το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση: - Να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη άποψη για τα Η/Ζ, - Να επισημαίνουν τα κρίσιμα σημεία για την επιλογή του κατάλληλου Η/Ζ ανάλογα με την εφαρμογή, - Να γνωρίζουν τις βασικές αρχές της διαστασιολόγησης, - Να εφαρμόζουν τους κανόνες της σωστής εγκατάστασης και λειτουργίας, - Να επιλέγουν κατάλληλες μεθόδους συντήρησης και αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων.
Έναρξη: 25-11-2024 09:00 Εγγραφή (ατόμου)
|
|
|
|
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝΣκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση σε θέματα μικροβιολογίας τροφίμων, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, νομοθεσίας που σχετίζεται με μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα καθώς και τρόπους ελέγχου & αντιμετώπισης των μικροβίων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων και απασχολούνται στην ασφάλεια των τροφίμων (ποιοτικός έλεγχος, διαχείριση ποιότητας). Επιπλέον απευθύνεται σε εταιρείες συμβούλων, φορείς ελέγχου, κλπ).
Έναρξη: 28-11-2024 09:00 Εγγραφή (ατόμου)
|
|
|
|
ΑΤΕΧ-ΜΕΛΕΤΗ / EΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣΟλοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναγνωρίζουν τις περιοχές που μπορεί να δημιουργηθούν εκρηκτικές ατμόσφαιρες και τους κινδύνους ανάφλεξης που μπορεί να προκύπτουν στις συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης θα αποκτήσουν ειδικές γνώσεις για την Διαχείριση των Κινδύνων σε εγκαταστάσεις όπου προκύπτουν κίνδυνοι δημιουργίας εκρηκτικών ατμοσφαιρών.
Έναρξη: 02-12-2024 09:00 Εγγραφή (ατόμου)
|
|
|
ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΑπευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς που παρέχουν υπηρεσίες σχεδιασμού ή/και ανακαίνισης στον κτιριακό τομέα.
Έναρξη: 03-12-2024 09:00 Εγγραφή (ατόμου)
|
|
|
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝΣκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση σε θέματα μικροβιολογίας τροφίμων, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, νομοθεσίας που σχετίζεται με μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα καθώς και τρόπους ελέγχου & αντιμετώπισης των μικροβίων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων και απασχολούνται στην ασφάλεια των τροφίμων (ποιοτικός έλεγχος, διαχείριση ποιότητας). Επιπλέον απευθύνεται σε εταιρείες συμβούλων, φορείς ελέγχου, κλπ).
Έναρξη: 05-12-2024 09:00 Εγγραφή (ατόμου)
|
|
ΣΥΣΤΗΜΑ 5S+ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝΤο σεμινάριο πληροί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις ώστε να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τη φιλοσοφία, τις δυνατότητες και τα οφέλη από την υιοθέτηση της μεθοδολογίας 5S+. Παρουσιάζεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της Λιτής Διοίκησης- Πρόγραμμα 5S+ όπου κάθε «σπατάλη» ή «απώλεια» πρέπει να μηδενιστεί.
Έναρξη: 10-12-2024 09:00 Εγγραφή (ατόμου)
|
|
|
|
|
|
|