Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των αρχών διαχείρισης ποιότητας και των απαιτήσεων του προτύπου ISO 15189 και γενικότερα η κατανόηση της εφαρμογής των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας στο χώρο των εργαστηρίων ιατρικής απεικόνισης του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα.
Το συγκεκριμένο διαδραστικό σεμινάριο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ενημέρωση των συμμετεχόντων επί των διαφορών και των νέων ζητημάτων που θέτει τα νέο πρότυπο σχετικά με τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης (ISO 14001:2015), σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (ISO 14001:2004).
Το συγκεκριμένο διαδραστικό σεμινάριο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ενημέρωση των συμμετεχόντων επί των διαφορών και των νέων ζητημάτων που θέτει το καινούργιο πρότυπο σε σχέση με την έκδοση του 2008.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληρεί τις απαιτήσεις του CQI – IRCA για Επικεφαλής Επιθεωρητές Συυστημάτων Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, σύμφωνα με το ISO 45001:2018.
Το ISO 39001:2012 καθορίζει τις απαιτήσεις για τον Σχεδιασμό, Εφαρμογή και Πιστοποίηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας και εφαρμόζεται από τους Οργανισμούς οι οποίοι επηρεάζουν την Οδική Κυκλοφορία, όπως: Εταιρίες Logistics / Μεταφορών, Επιχειρήσεις με Στόλο Οχημάτων (ΚΤΕΛ, Αστικές Συγκοινωνίες, Βιομηχανίες/Βιοτεχνίες, Super Markets), Εταιρίες Οδικής Βοήθειας, Εταιρίες Ταχυμεταφορών (Courier), Εταιρίες Ταξί, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια, Διαχειριστές Εθνικών Οδών / Αυτοκινητοδρόμων.
Κάθε χρόνο δεκάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα υποκλέπτονται από υπηρεσίες και οργανισμούς. Τα συμβάντα ασφαλείας είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται σωστά, αποτελεσματικά και να χρήζουν κατάλληλου χειρισμού ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν τεκμήρια κατάλληλα για διερεύνηση.
To διήμερo αυτό εκπαιδευτικό σεμινάριο αφορά εσωτερικούς επιθεωρητές που διενεργούν επιθεωρήσεις σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 45001: 2018.
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θέλοντας να συμβάλλουν θετικά στην διερεύνηση του νέου τοπίου που έχει διαμορφωθεί για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και για τον καθέναν μας ξεχωριστά, αξιοποιούν την πλούσια εμπειρία τους σε θέματα επιχειρηματικότητας και την τεχνογνωσία των Εισηγητών και πραγματοποιούν, εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Το εντατικό, απαιτητικο και ιδιαίτερα διαδραστικό πενθήμερο σεμινάριο, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τον IRCA, είναι κατάλληλο για όσους απαιτούν μια εις βάθος κατανόηση του εύρους των τεχνικών επιθεώρησης και των πρωτοκόλλων που συνδέονται με το ρόλο του επικεφαλής επιθεωρητή.
Το σεμινάριο, παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διεξάγουν επιθεωρήσεις επαγγελματικής υγείας & ασφάλειας πρώτου, δεύτερου και τρίτου μέρους, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 45001:2018 (σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 19011 & ISO 17021).
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των επιθεωρήσεων πρώτου, δεύτερου και τρίτου μέρους των Συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας (ΣΔΕΣ) ως προς το πρότυπο ISO 22301, σε συμφωνία με τα πρότυπα ISO 19011 και ISO 17021, κατά περίπτωση.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση των βασικών αρχών του νέου Κανονισμού για τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: (EU) 2017/745 MDR (Medical DeviceRegulation), με έμφαση στις νέες κανονιστικές απαιτήσεις που εισάγει η εφαρμογή του για τους κατασκευαστές των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
New Regulation for Medical Devices (EU) 2017/745 MDR: General Introduction and Principles. Special Requirements for Manufacturers and Technical Documentation Requirements. Special Issues and Reports.
Η πανδημία του COVID 19 έχει αρνητικές επιπτώσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στα θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας, στην τροφοδοσία καταστημάτων, στις μετακινήσεις, στο ωράριο εργαζομένων, κ.λπ.
Το Σεμινάριο απευθύνεται στους Προϊσταμένους κάθε επιπέδου που αποτελούν βασικό «πυλώνα» λειτουργίας και ενδιάμεσο «ιμάντα αμφίδρομης μεταβίβασης» μεταξύ Διοίκησης και Εργαζομένων, προκειμένου να στηρίξουν την εφαρμογή των Μεθόδων που θα παρουσιαστούν στην πράξη.
- Ανάλυση Βασικών Αρχών της Βιολογικής Γεωργίας, - Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί βιολογικής παραγωγής, - Εθνική Νομοθεσία για της λεπτομέρειες εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανονισμών, - Στρατηγικές MARKETING Βιολογικών Προϊόντων
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συνοπτική παρουσίαση των βασικών απαιτήσεων του προτύπου ISO 13485:2016, η ανάλυση της μεθοδολογίας διαχείρισης κινδύνων σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και η κατανόηση των βασικών νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων που διέπουν την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή των Ι/Π. Τέλος η παρουσίαση των βασικών απαιτήσεων υλικοεπαγρύπνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται οι απαιτήσεις του νέου προτύπου ISO 9001:2015 και αναλύονται με χρήση παραδειγμάτων από αντίστοιχες ανάγκες και απαιτήσεις.
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε εσωτερικά ή εξωτερικά στελέχη (συμβούλους) εργαστηρίων δοκιμών και διακριβώσεων που έχουν λάβει διαπίστευση σε συμφωνία με το Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025:2017.