Καστάνη Σμαρώ

Καστάνη Σμαρώ

Τηλέφωνο: 6936255172, 22963 00521

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Τομείς εξειδίκευσης: Πιστοποιήσεις (Τρόφιμα - HACCP)

Πόλεις Δραστηριοποίησης: Αθήνα

 

 

Σπουδές

 

2009-2011
Α.Ε.Ι. Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πειραιάς
CSAP (Certified Systemic Analyst Professional)
Υλοποιείται στο κέντρο ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνδυασμό με την ΕΕΣΜ (Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών)
Κατεύθυνση: Project Management
Διπλωματική: δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, είναι τρέχουσα
 
2003-2008
Α.Ε.Ι., Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα
Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός ( βαθμός: 7,83)
Κατεύθυνση: Τρόφιμα - Βιοτεχνολογία
Διπλωματική : «Εντοπισμός κι Ανάλυση Ροών Γνώσης σε Διευρωπαϊκές Ερευνητικές Συνεργασίες» (έχει να κάνει με τα Προγράμματα Πλαίσιο της Ε.Ε.), βαθμός: 10 
Διαθέσιμες συστατικές επιστολές
 
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ - Η/Υ
Ξένες γλώσσες:
Άπταιστα Αγγλικά, είμαι κάτοχος και των δύο γνωστών διπλωμάτων στην Ελλάδα: Cambridge και Michigan
Γαλλικά σε επίπεδο Delf 1
Κινέζικα σε βασικό επίπεδο
Ιταλικά σε βασικό επίπεδο 
Η/Υ:
MS windows, Excel, Access, PowerPoint, Internet
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
 
18/3/2010: Αθήνα, Ε.Μ.Π.
“Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων”
Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τομέας IV, Σχολή Χημικών Μηχανικών
 
29/9/09 - 30/9/09: Αθήνα, Καριέρα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Μον. ΕΠΕ, Διοργάνωση Business Seminars
“EQ-Συναισθηματική Νοημοσύνη”, Εισηγητής: Νίκος Τράντος
 
22/09/09: Αθήνα, Γραφείο Διασύνδεσης Ε.Μ.Π.
“Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας & Πατέντες”
Παρακολούθησα τετράωρη διάλεξη που δόθηκε από μέλος της EPO (European Patent Office) την κυρία Χριστίνα Φαλιέρου στο χώρο του Πολυτεχνείου. Σε αυτήν τη διάλεξη έμαθα πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει αυτό το δίπλωμα καθώς και το τι θεωρείται πατέντα και τι όχι. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, διότι μου έδωσε τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να κατοχυρώσω πνευματικά κάποιες πρωτότυπες ιδέες που έχω. 
 
6/03/08 - 27/07/08: Αθήνα, Ε.Ι.Ε.
“Workshop φαρμάκων” στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Ήταν ένα σεμινάριο διάρκειας 4 μηνών. Στόχο είχε την κατάρτιση των ατόμων που το παρακολούθησαν στον τομέα των φαρμάκων. Ουσιαστικά, έμαθα το πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο φάρμακο μέσω υπολογιστικών προγραμμάτων και πως μπορεί να βρεθεί μέσω υπολογιστή μια πιθανή δομή φαρμάκου. Το workshop περιλάμβανε εργαστηριακές επισκέψεις στο Ε.Ι.Ε καθώς και στο Δημόκριτο καθώς και  γνώση λειτουργίας των συσκευών κρυσταλλογραφίας. Υπεύθυνος του σεμιναρίου ήταν ο κύριος Παναγιώτης Ζουμπουλάκης και χορηγός του προγράμματος η εταιρεία φαρμάκων Novartis.
 
2007: Αθήνα, “Global Management Challenge ’07”
 
20/04/08 - 26/04/08: Istanbul/Κωνσταντινούπολη
“Clean and Renewable: Bioenergy”
 
2008: Αθήνα                        
Συμμετείχα στον πρώτο οργανοληπτικό έλεγχο (food sensory) στο εργαστήριο τροφίμων της σχολής Χημικών Μηχανικών.
 
20/03/07 - 28/03/07: Αθήνα 
Συμμετείχα σε ένα σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  στο Ε.Μ.Π. Το θέμα ήταν ‘LET THERE BE LIGHT’. Παρακολούθησα διαλέξεις σχετικές με το θέμα από  καθηγητές της σχολής των ηλεκτρολόγων μηχανικών και δη του κύριου Μουντζούρη.  
 
17/02/07 - 24/02/07: Γαλλία, Παρίσι
Συμμετείχα σε ένα σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στο πανεπιστήμιο ΕΝSAM. Το θέμα ήταν το πετρέλαιο και τα πλαστικά. Παρακολούθησα διαλέξεις σχετικές με το θέμα από Γάλλους καθηγητές και αντιπροσώπους των εταιρειών Schlumberger και Saipem. Μάλιστα, στην πρώτη εταιρεία έγινε επίσκεψη στον βιομηχανικό της χώρο.
 
10/07/06 - 21/07/06: Δημόκριτος, Αθήνα
Παρακολούθησα το Θερινό Σχολείο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Ήταν μια μοναδική εμπειρία σεμιναρίων και διαλέξεων από επιστήμονες που ειδικεύονται στο χώρο της κβαντομηχανικής , πυρηνικής χημείας καθώς και της βιολογίας. Παρακολούθησα δύο ειδικούς κύκλους και όλους τους ειδικούς που είχαν να κάνουν με γενική χημεία.
 
4/04/06 - 11/04/06: Αθήνα, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε)
Παρακολούθησα τον Ε κύκλο ομιλιών που διοργάνωσε το ΕΙΕ στο πλαίσιο των Μορφωτικών Εκδηλώσεων ‘Επιστήμης Κοινωνία’. Τα δύο θέματα ήταν νανοτεχνολογία, υδρογόνο και νέες ενεργειακές τεχνολογίες. Οι ομιλητές ήταν διακεκριμένοι ερευνητές που έχουν τιμηθεί με διεθνή βραβεία.
 
18/03/06: Ναύπλιο
Παρακολούθησα σεμινάριο με θέμα “Περιβάλλον και Business Management”. Οι ομιλητές ήταν νέοι Χημικοί Μηχανικοί που μόλις είχαν βγει στην αγορά εργασίας.
 
10/12/05 - 11/12/05: Αθήνα, Festival Φοίτηση 2005
Παρακολούθησα την επιστημονική ημερίδα με θέμα Φυσικό Αέριο, Ενεργειακή Λύση και Προοπτική. 
 
10/12/04 - 11/12/04: Αθήνα, Festival Φοίτηση 2004
Παρακολούθησα την επιστημονική ημερίδα με θέμα ‘Εφαρμογή νέων μεθόδων για την περιβαλλοντική πολιτική. Οικολογικό marketing. Πιθανότητες  σε μαθηματικό μοντέλο οικολογίας.’
 
9/2001 - 10/2003:
Παρακολούθησα όλα τα μαθήματα Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου της ιδιωτικής σχολής Καλών Τεχνών (Τσίγκρης στην Πατησίων) επί δύο χρόνια.
 
 

Επαγγελματική Εμπειρία  

 

Νοέμβριος 2009 έως τώρα:
Διαθέτω τεχνικό γραφείο στα Μέγαρα και αναλαμβάνω: Χημικές Αναλύσεις τροφίμων, Πιστοποιήσεις προϊόντων, Μελέτες HACCP
 
26 Δεκεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2009: 
Johnson Diversey, Αθήνα
  • Εργάστηκα στην εταιρεία ακριβώς μετά την απόκτηση του πτυχίου μου στο τμήμα των πωλήσεων.
  • Αρχικά εκπαιδεύτηκα για ένα μήνα πάνω στα απορρυπαντικά με έμφαση τα συστατικά τους, τις ιδιότητές τους και τη σωστή χρήση τους. Η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκμάθηση αυτών των γνώσεων και μετά το πέρας της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε τεστ στο οποίο προκρίθηκα.

Οπότε,

  • Ανέλαβα την επίβλεψη των πελατών της εταιρείας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Της Κέρκυρας, της Σάμου και κάποιο τμήμα στην Αθήνα. 
  • Έπειτα, μαθαίνοντας την εργασία μου μπήκα στην φιλοσοφία των στόχων προς επίτευξη, που έχει κάθε πωλητής. Μάλιστα, πέτυχα τον τριμηνιαίο στόχο των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας και το αντίστοιχο bonus.
  • Συνεργάστηκα με πάρα πολύ κόσμο και γνώρισα πάρα πολλά και διαφορετικά άτομα. Έμαθα ουσιαστικά, να εγκλιματίζομαι και να προσαρμόζομαι σε κάθε «περιβάλλον» που είχα απέναντί μου.
 
21 Ιουλίου - 29 Αυγούστου 2008:
Colgate and Palmolive, Αθήνα
  • Εργάστηκα στην εταιρεία την καλοκαιρινή περίοδο πριν την απόκτηση του διπλώματός μου.
  • Απασχολήθηκα στο τμήμα process και συντήρησης με επιβλέποντες δύο υπεύθυνους χημικούς μηχανικούς.
  • Η εργασία μου ήταν η περάτωση ενός project με θέμα την καταγραφή και την καταχώρηση σε αρχείο όλων των δεξαμενών και των αντλιών των μονάδων της επιχείρησης. Ουσιαστικά, έγινε ενημέρωση των ήδη υπαρχόντων λιστών με τις δεξαμενές και τις αντλίες.
  • Τοποθετήθηκαν κωδικοί τόσο στις δεξαμενές όσο και στις αντλίες βάση του συστήματος SAP που διαθέτει η εταιρεία.
  • Πραγματοποιήθηκε ένα τελείως νέο project με θέμα τα “lubrication charts”. H Colgate διαθέτει μηχανήματα μεγάλης αξίας που λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα. Για την συντήρησή τους χρησιμοποιούνται γράσα και λιπαντικά. Επειδή η τοποθέτηση γράσων και λιπαντικών ήταν εμπειρική μέχρι στιγμής τώρα, με αυτά τα charts κάθε υπάλληλος γνωρίζει και μπορεί να πραγματοποιήσει τη λίπανση των μηχανημάτων. Το project βρίσκεται σε καθαρά πρωταρχικό στάδιο και βασίστηκε στα lubrication charts που χρησιμοποιεί ένα εργοστάσιο της Colgate στο Μεξικό.
  • Ο λόγος της καλοκαιρινής μου απασχόλησης ήταν καθαρά για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας πράγμα που όντως κι έγινε. Έμαθα να είμαι πιο ευέλικτη στο αντικείμενο της εργασίας και να συνεργάζομαι με πολλά άτομα.
 
14 Μαΐου - 20 Ιουλίου  2007: 
Beijing Research Institute of Yantai Wanhua Polyurethane Co.,Ltd., Κίνα
  • Εργάστηκα στο ερευνητικό τμήμα της μεγαλύτερης πολυεθνικής εταιρείας στον κλάδο της πολυουρεθάνης στο Πεκίνο για χρονικό διάστημα 2 μηνών.
  • Ανέλαβα ένα project  με θέμα την εύρεση ειδικής πολυόλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολυουρεθάνης. Η ονομασία της πολυόλης είναι Mannich Polyol.
  • Διάβασα και μελέτησα παλαιότερα US Patents καθώς και προηγούμενες τεχνικές παραγωγής της συγκεκριμένης πολυόλης.
  • Σχεδιάσα τον τρόπο που θα γίνει το πείραμα, καθόρισα όλες τις παραμέτρους και τις συνθήκες.
  • Εργάστηκα σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο εργαστήριο όπου και έφτιαξα μίγματα πολυόλης στα οποία μετρήθηκε το ιξώδες τους και χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή πολυουρεθάνης.
  • Η πολυόλη παρουσίασε καλές μηχανικές ιδιότητες για τον rigid polyurethane foam και έδωσε καλό αριθμό σε fire retardance.
  • Συνεργάστηκα με δύο καθηγητές που ειδικεύονται στην έρευνα, ανήκα στην ομάδα του κυρίου Harry Chen  και παρουσίασα το project στην εταιρεία και σε πελάτες της εταιρείας.
  • Παρακολούθησα μαθήματα για την εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας, έμαθα λίγα περισσότερα από τα βασικά και κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το πολιτισμικό χάσμα που υπάρχει μεταξύ μας.
  • Το πείραμά μου παρουσιάστηκε στο Τexas  της Αμερικής στις 22  Σεπτεμβρίου το 2007.
 
7 Αυγούστου - 8 Σεπτεμβρίου 2006:
Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε, Αθήνα
  • Εργάστηκα στο τμήμα  process της βιομηχανίας.
  • Ήμουν μαθητευόμενη ενός Χημικού Μηχανικού.
  • Έλυσα ένα πρόβλημα που πραγματευόταν τις αντλίες και τα χαρακτηριστικά τους ,  που θα τοποθετηθούν κι αν χρειάζεται η αγορά νέας αντλίας για μία νέα μονάδα που βρίσκεται υπό κατασκευή.
  • Υπολόγισα τον δείκτη ΝPSHa
  • Έμαθα όλους τους κανόνες πυρασφάλειας μετά από μία σχετική εκπαίδευση του υπεύθυνου της αφάλειας.
  • Επισκέφτηκα όλες τις μονάδες του διυλιστηρίου και έμαθα τις βασικές λειτουργίες του.
© 2024 Digital Ideas