Παρουσίαση της Νέας Θεατρικής, Εκπαιδευτικής Ομάδας "Acting How?"

Παρουσίαση της Νέας Θεατρικής, Εκπαιδευτικής Ομάδας "Acting How?"-Σεμινάρια στην Εκπαίδευση - ΓλώσσεςΤι είναι το "Acting How?";
To Acting How? είναι εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές υποκριτικής, είναι ομάδες που λειτουργούν όλο το χρόνο, είναι σωματικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμός, κίνηση, ρυθμός, ρόλοι, φαντασία, συγγραφή, θέατρο.
Στο Acting How? μαθαίνουμε την τέχνη της υποκριτικής.

Για ποιους είναι το "Acting How?";
Οι ομάδες του "Acting How?" είναι εκπαιδευτικές. Ακολουθούμε μία σειρά ασκήσεων από τις τεχνικές υποκριτικής με σκοπό την εκπαίδευση των εργαλείων της έκφρασης. Η ύλη και ο τρόπος που αυτή διδάσκεται μπορεί να παρακολουθηθεί και από επαγγελματίες ηθοποιούς και από ανθρώπους χωρίς επαγγελματική εμπειρία στην τέχνη της υποκριτικής.

Ποιος το συντονίζει;
Η Δήμητρα Σύρου… που γεννήθηκε στα Χανιά και είναι αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής "ΑΡΧΗ", της Νέλλης Καρρά. Από το 2008, που αποφοίτησε, δουλεύει ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δασκάλα υποκριτικής. Το 2011 υπήρξε υποψήφια για το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη", για το ρόλο της στο μονόλογο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Είναι στη θεατρική ομάδα Mind The Gap, με την Ελεάννα Σταθοπούλου και τον Νίκο Αξιώτη, και μαζί έχουν βραβευτεί για την παράστασή τους "Ψέματα ή Αλήθεια". Έχει συνεργαστεί με την Μαρία Τσαρούχα, τη Βάνα Πεφάνη, τον Γκάι Στεφάνου, τον Πάρη Μαντόπουλο κ.α. Ήταν αθλήτρια ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και βόλεϊ και πριν σπουδάσει υποκριτική υπήρξε Software Developer.

Τι θα συμβεί στην παρουσίαση;(!!!)
* θα μιλήσουμε για όλο το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του "Acting How?",
* θα μιλήσουμε για όλο το υλικό εκπαίδευσης που ακολουθείται μέσα στη χρονιά,
* θα κάνουμε μία σειρά από σωματικές, θεατρικές ασκήσεις. (να φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας έξτρα καλτσάκια)

Πώς λειτουργεί η ομάδα του "Acting How?".
Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες. Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, από δύο ή τρεις ώρες κάθε φορά. Ο κύκλος μαθημάτων διαρκεί μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς (Οκτώβρης 2018-Ιούνιος 2018). Για φέτος η νέα ομάδα θα λειτουργεί κάθε Σάββατο στις 13:00.
****Οι παρουσίες στην ομάδα είναι υποχρεωτικές.*****

Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα;
1. Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές υποκριτικής των Στανισλάβσκι, Τσέχωφ, Actors Studio, Αντλερ, Μάισνερ.
2. Ασκήσεις από τις τεχνικές υποκριτικής για το σώμα, τη φωνή, το συναίσθημα, τη νοημοσύνη, τη συγκέντρωση, τη φαντασία, την ψυχολογία.
3. Αυτοσχεδιασμούς.
4. Συγγραφή κειμένου μέσα από βιωματικές, θεατρικές ασκήσεις.
5. Δημιουργία θεατρικού χαρακτήρα.
6. Θεατρικοποίηση κειμένου και ολοκληρωμένη παρουσίασή του.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 07-10-2017 13:00
Λήξη 07-10-2017 15:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου Δωρεάν
Διοργανωτής Acting. How?
Εισηγητής Δήμητρα Σύρου
Τόπος διεξαγωγής Acting. How?
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas