Αίγυπτος – Η Αρχαία Χώρα των Φαραώ και της Μεταφυσικής: Νέο Θερινό Διαδικτυακό Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας του ΕΙΑ σε Συνεργασία με την Αρχαιολογική Εταιρεία της Αλεξάνδρειας

Αίγυπτος – Η Αρχαία Χώρα των Φαραώ και της Μεταφυσικής: Νέο Θερινό Διαδικτυακό Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας του ΕΙΑ σε Συνεργασία με την Αρχαιολογική Εταιρεία της Αλεξάνδρειας-Σεμινάρια στην Εκπαίδευση - Γλώσσες© Copyright φωτογραφιών Ε.Ι.Α. All rights reserved.

Το Ελληνικόν Ινστιτούτον Αιγυπτιολογίας, διαθέτει μακρά παράδοση και εμπειρία στην έρευνα και μελέτη του αιγυπτιακού πολιτισμού (ήδη από το 2011), αλλά και στα σχετικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για φοιτητές/ριες, μαθητές/ριες και το ευρύτερο αρχαιόφιλο κοινό. Το Πρόγραμμα που διενεργείται σε στενή συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για την μη επεμβατική μελέτη με Αξονικό Τομογράφο 9 μουμιών εντάσσεται ως τυπικό παράδειγμα στην 1η Κατηγορία.

https://www.tanea.gr/2019/10/31/lifearts/culture/arxaiologiko-mouseio-pente-moumies-gia-aksoniki/

Το Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας που διενεργείται συνεχώς από το 2012 σε συνεργασία με διάφορους διακεκριμένους φορείς εντάσσεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα στην 2η Κατηγορία:

https://www.tanea.gr/2020/10/11/greece/mathimata-aigyptiologias-kai-ieroglyfikon-ksekinoun-se-liges-imeres-stin-athina

Aigyptos1Το ΕΙΑ ξεκίνησε ήδη με μεγάλη επιτυχία, μέσω διαδικτύου (από το 2020), λόγω της πανδημίας, Κύκλους Μαθημάτων, στα πλαίσια του Σεμιναρίου Αιγυπτιολογίας, τόσο για προχωρημένους/ες όσο και για αρχάριους/ες. Ο επόμενος (θερινός) νέος 1ος Κύκλος (20 πλήρη δίωρα μαθήματα, για αρχάριους/ες) θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου 2022, ένα μάθημα ανά εβδομάδα, κάθε Τρίτη ή Τετάρτη και για 20 εβδομάδες, εκτός των μεγάλων αργιών (15-Αύγουστος). Και αυτό το Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας συνδιοργανώνεται σε στενή συνεργασία με την Αρχαιολογική Εταιρεία της Αλεξάνδρειας και στο τέλος χορηγείται πιστοποίηση παρακολούθησης. Αναμένουμε με χαρά την συμμετοχή σας. Για περισσότερες πληροφορίες, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

Το νέο συναρπαστικό 5ο Διαδικτυακό Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας του Ινστιτούτου, το οποίο ξεκινά στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (μέσω ΖΟΟΜ). Πρόκειται για εκτενή εισαγωγή στην Αιγυπτιολογία και στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα.

Aigyptos2Αξιοποιώντας την μακρά παράδοση και εμπειρία του το Ινστιτούτο βασίζει την διδασκαλία του στην πεπειραμένη και γνωστή Αιγυπτιολόγο και Πρόεδρό του (Δρ Αλίκη Μαραβέλια), η οποία θα εισάγει τους/τις συμμετέχοντες/ες στην Αιγυπτιολογία και στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα, στην ιερογλυφική γραφή (Επιγραφική), στην θρησκεία, στην Τέχνη και στις Επιστήμες των αρχαίων Αιγυπτίων, όπως την Ιατρική, την Αρχιτεκτονική, την Ταριχευτική, τα Μαθηματικά, την Αστρονομία, στην κατασκευή των µεγάλων πυραµίδων και στις αλληλεπιδράσεις της αρχαίας Αιγύπτου με την Ελλάδα (ιδίως κατά την Ύστερη Περίοδο, αλλά και κατά την Μυκηναϊκή Εποχή) και με το αρχαίο Ισραήλ και τους λαούς της Βίβλου. Τα Μαθήματα γίνονται στα ελληνικά, αλλά για την συμμετοχή είναι απραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Κατά την διάρκεια των προηγουμένων ετών εκατοντάδες άνθρωποι, φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά και ιδιώτες παρακολούθησαν τα Μαθήματα του Σεμιναρίου, που απευθύνονται τόσο σε προχωρημένους/ες όσο και σε αρχάριους/ες, σε φοιτητές/ριες Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας, Φιλολογίας ή Θετικών Επιστηµών, αλλά και στο ευρύτερο κοινό που σαγηνεύεται από την ιστορία αυτού του πανάρχαιου και μοναδικού πολιτισμού. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του Σεμιναρίου θα μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν στα ιερογλυφικά και θα αποκτήσουν συναρπαστικές γνώσεις για την χώρα των φαραώ!

* Ημερομηνία ενάρξεως: Τρίτη ή Τετάρτη 21 ή 22 Ιουνίου

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 21-06-2022 00:00
Λήξη 25-10-2022 00:00
Χωρητικότητα 20
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής Ελληνικόν Ινστιτούτον Αιγυπτιολογίας
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas