ΕΝ 15224:2016 ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΕΝ ISO 9001:2015 - ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΕΣΩ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ

TUV Hellas newΓενικές πληροφορίες

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση των αρχών διαχείρισης ποιότητας και των απαιτήσεων του προτύπου EN 15224:2016 λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παροχής υπηρεσιών υγείας στον Δημόσιο ή ιδιωτικό Τομέα.

Περιεχόμενα:
Παρουσίαση των 8 Αρχών Διαχείρισης Ποιότητας στον τομέα της Υγείας. Παρουσίαση των απαιτήσεων του προτύπου EN 15224:2016 και συσχέτιση με το πρότυπο ISO 9001:2015. Προσδιορισμός και περιγραφή των κλινικών διεργασιών, μεθοδολογία αναγνώρισης των βασικότερων κινδύνων, αναλυτική καταγραφή των δηλώσεων κινδύνου και ποιοτική-ποσοτική ανάλυσή του, καθώς και ανάλυση των κλινικών χαρακτηριστικών ποιότητας. Καθορισμός των πελατών και ενδιαφερόμενων μερών στις υπηρεσίες υγείας και μέτρηση της ικανοποίησης. Στόχοι ποιότητας, επιλογή και εφαρμογή μετρήσεων/δεικτών ποιότητας, Διαρκής Βελτίωση. Εσωτερικές επιθεωρήσεις.
Αξιολόγηση της κρισιμότητας των καταγεγραμμένων κινδύνων και καθορισμός άμεσων και μεσοπρόθεσμων προτεραιοτήτων αποφυγής και πρόληψης των σημαντικότερων κινδύνων.
Διαχείριση διακινδύνευσης (ανάλυση κινδύνων και μέθοδοι αποφυγής ή μείωσης δυσμενών συμβάντων). Μεθοδολογία αναγνώρισης και καταγραφής των βασικότερων κινδύνων. Σχεδιασμός προληπτικών και διορθωτικών ενεργειών, ανάλυση λαθών, δυσμενών συμβάντων και παραλίγο ατυχημάτων και παροδική παρακολούθηση και ανασκόπηση της αποτελεσματικότητας μέσω  παρακολούθησης κατάλληλων δεικτών.

Απευθύνεται σε:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε υπευθύνους διαχείρισης ποιότητας και στο προσωπικό όλων των κλάδων που απασχολείται σε οργανισμούς Υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης ανοικτής και κλειστής νοσηλείας, φυσικοθεραπευτήρια, χειρουργικές μονάδες και οδοντιατρεία κλπ) καθώς και συμβούλους που αναπτύσσουν Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας στον τομέα Υγείας.

Εισηγητές: Μαρία Πιτσίκα, Μαρία Στυλιανουδάκη, Μελαχροινός Γεώργιος

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 05-12-2022 09:00
Λήξη 07-12-2022 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Εισηγητής Μαρία Πιτσίκα, Μαρία Στυλιανουδάκη, Μελαχροινός Γεώργιος
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas