FOOD DEFENCE, σε συνεργασία με τo Cibum.gr

TUV Hellas newΣε αυτό το σεμινάριο θα σας εξηγηθεί με απλά λόγια η έννοια των λειτουργικών τροφίμων (functional foods) και θα αναλυθούν τα βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες “έρευνας και ανάπτυξης” των εταιρειών (Research and Development, R&D) για τον επιτυχή σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων και ποτών.

Σήμερα, η χρόνια φλεγμονή είναι αιτία για εκατομμύρια θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα μιας και είναι η γενεσιουργός αιτία για καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικά και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις προκαλούν 18.000.000 θανάτους κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα.

Με το σεμινάριο αυτό θα μάθετε πώς κάνουμε έρευνα της σχετικής βιβλιογραφίας και πώς μπορούμε να βρούμε τα κενά στην αγορά ώστε να σχεδιάσουμε νέα τρόφιμα και ποτά που να είναι ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι σε θέση να παράξει τέτοια προϊόντα που να είναι σε θέση να “σταθούν” στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Απευθύνεται σε
Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για:

  • Υπεύθυνους και ομάδες R&D της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών
  • Υπευθύνους και ομάδες marketing της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών
  • Υπευθύνους Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων
  • Παραγωγούς λειτουργικών πρώτων υλών και λειτουργικών προϊόντων διατροφής
  • Συμβούλους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων
  • Φοιτητές των Επιστημών Τροφίμων

Οφέλη για το συμμετέχοντα

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα είστε σε θέση:

• Να εξηγήσετε τον όρο “λειτουργικά τρόφιμα και ποτά” σε σχέση με την χρόνια φλεγμονή
• Να κατανοείτε τις απαιτήσεις της EFSA για νέες αιτήσεις λειτουργικών τροφίμων και ποτών σε σχέση με καρδιαγγειακές ασθένειες
• Να ερευνάτε την διεθνή βιβλιογραφία για κενά στον ανταγωνισμό
• Να σχεδιάζετε νέα τρόφιμα με ισχυρές λειτουργικές ιδιότητες ως προς την χρόνια φλεγμονή, με Ελληνικές πρώτες ύλες
• Να προωθείτε εμπορικά τα νέα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εισηγητής: Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Βεβαίωση Παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 19-11-2024 14:00
Λήξη 19-11-2024 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas