Σε αυτό το σεμινάριο θα σας εξηγηθεί με απλά λόγια η έννοια των λειτουργικών τροφίμων (functional foods) και θα αναλυθούν τα βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες “έρευνας και ανάπτυξης” των εταιρειών (Research and Development, R&D) για τον επιτυχή σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων και ποτών.
Σήμερα, η χρόνια φλεγμονή είναι αιτία για εκατομμύρια θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα μιας και είναι η γενεσιουργός αιτία για καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικά και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις προκαλούν 18.000.000 θανάτους κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα.
Με το σεμινάριο αυτό θα μάθετε πώς κάνουμε έρευνα της σχετικής βιβλιογραφίας και πώς μπορούμε να βρούμε τα κενά στην αγορά ώστε να σχεδιάσουμε νέα τρόφιμα και ποτά που να είναι ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι σε θέση να παράξει τέτοια προϊόντα που να είναι σε θέση να “σταθούν” στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Απευθύνεται σε
Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για:
Οφέλη για το συμμετέχοντα
Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα είστε σε θέση:
• Να εξηγήσετε τον όρο “λειτουργικά τρόφιμα και ποτά” σε σχέση με την χρόνια φλεγμονή
• Να κατανοείτε τις απαιτήσεις της EFSA για νέες αιτήσεις λειτουργικών τροφίμων και ποτών σε σχέση με καρδιαγγειακές ασθένειες
• Να ερευνάτε την διεθνή βιβλιογραφία για κενά στον ανταγωνισμό
• Να σχεδιάζετε νέα τρόφιμα με ισχυρές λειτουργικές ιδιότητες ως προς την χρόνια φλεγμονή, με Ελληνικές πρώτες ύλες
• Να προωθείτε εμπορικά τα νέα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εισηγητής: Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Βεβαίωση Παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).
Έναρξη | 19-11-2024 14:00 |
Λήξη | 19-11-2024 17:00 |
Χωρητικότητα | 30 |
Τιμή ατόμου | Κατόπιν επικοινωνίας |
Διοργανωτής | TÜV HELLAS |
Εισηγητής | Νίκος Γδοντέλης |
Τόπος διεξαγωγής | Εξ' αποστάσεως |
Πόλη | Εξ' αποστάσεως |