Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση σε θέματα μικροβιολογίας τροφίμων, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, νομοθεσίας που σχετίζεται με μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα καθώς και τρόπους ελέγχου & αντιμετώπισης των μικροβίων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων και απασχολούνται στην ασφάλεια των τροφίμων (ποιοτικός έλεγχος, διαχείριση ποιότητας). Επιπλέον απευθύνεται σε εταιρείες συμβούλων, φορείς ελέγχου, κλπ).
Αποτελεί ένα πρακτικό οδηγό εφαρμογής της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τις εταιρείες και τα ΝΠΔΔ τόσο στο πλαίσιο προετοιμασίας για την συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας όσο και κατά την λειτουργία τους
Το σεμινάριο αυτό εισάγει τους διδασκόμενους στην εσωτερική ελεγκτική των πληροφοριακών συστημάτων (IT audit) και έχει στόχο να διερευνήσει με παραδείγματα από την εμπειρία τους σημαντικότερους κύκλους ελέγχου (audit cycles) εστιάζοντας στις διαδικασίες Procure to Pay P2P (αγορών – πληρωμών) και Forecast to Sale F2S (προβλέψεις – Πωλήσεις) σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς και να παρουσιάσει τεχνικές ελέγχου και προτάσεις αποτροπής και περιορισμού κινδύνων.
Goal: The focus of this Seminar will be the interpretation and practical effects of the Directive 2009/81/EC (national legislation: Hellenic Law 3978/2011), emphasizing into Government-to-Government contracts within the field of defence sector.