Στόχος αυτού του νέου αυτού σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να περάσουν τις νέες εξετάσεις για την πιστοποίηση Project Management Professional (PMP)® του Project Management Institute (PMI)®, όπως αυτές θα δίνονται από τον Ιανουάριο του 2021.
Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκομίσει τις βασικές αρχές που διέπουν τα Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων, σύμφωνα με το Νέο Πρότυπο ISO 22000:2018.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση μεταφορέων και στελεχών μεταφορικών επιχειρήσεων και εμπορικών εταιρειών που φιλοδοξούν να οργανωθούν σε επιτυχημένες εταιρείες, ώστε να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν μέσα στο νέο θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον. Θα διδαχθούν δοκιμασμένες μέθοδοι και πρακτικές Διοίκησης Μεταφορικών Επιχειρήσεων από τη διεθνή εμπειρία.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις προβαίνουν στη μέτρηση και δημοσιοποίηση δεικτών που αφορούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει εκπαίδευση σε θέματα Στρατηγικής, Διαδικασιών, Οικονομικών των προμηθειών και Διαπραγματεύσεων.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των κύριων δραστηριοτήτων της δομής (γραφείο/ τμήμα ποιότητας) που έχει την ευθύνη εφαρμογής Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σε οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας.
Πρόκειται για το πρόγραμμα του μεγαλύτερου ACCA σώματος Εγκεκριμένων Λογιστών – Ελεγκτών στον κόσμο στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS) στα αγγλικά. Το DipIFR είναι σχεδιασμένο να προσφέρει πρακτικές γνώσεις στα IFRS και να βοηθά τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν το περιεχόμενο και τις αρχές που τα διέπουν, καθώς και τον τρόπο που εφαρμόζονται.
Το σεμινάριο, παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διεξάγουν επιθεωρήσεις επαγγελματικής υγείας & ασφάλειας πρώτου, δεύτερου και τρίτου μέρους, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 45001:2018 (σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 19011 & ISO 17021).
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναιη παροχή γενικής και βασικής γνώσης σχετικά με τις απαιτήσεις που περιγράφονται στο Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025:2017. Δίνεται έμφαση στις νέες απαιτήσεις του Προτύπου, σε σύγκριση με την έκδοση του 2005: μετρολογική ιχνηλασιμότητα, η προσέγγιση ως διεργασία, δυνατότητες χρήσης τεχνικών αξιολόγησης του κινδύνου, κανόνες αξιολόγησης της συμμόρφωσης με βάση την αβεβαιότητα των μετρήσεων κτλ.
Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκομίσει τις βασικές αρχές που διέπουν τα Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων και τις μελέτες HACCP σύμφωνα με την νέα έκδοση του πρότυπου FSSC 22000 v5.
Η θεματολογία του έχει επιλεγεί από έμπειρους εκπαιδευτές, πανεπιστημιακούς καθηγητές, πρώην προέδρους εποπτικών αρχών, με τη συμμετοχή ελεγκτών φορέων πιστοποίησης και διευθυντικών στελεχών τηλεπικοινωνιακών εταιριών που διαθέτουν πρακτική εμπειρία σε έργα κανονιστικής συμμόρφωσης φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των αρχών διαχείρισης ποιότητας και των απαιτήσεων του προτύπου ISO 15189 και γενικότερα η κατανόηση της εφαρμογής των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας στο χώρο των εργαστηρίων ιατρικής απεικόνισης του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα.
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε εσωτερικά ή εξωτερικά στελέχη (συμβούλους) εργαστηρίων δοκιμών και διακριβώσεων που έχουν λάβει διαπίστευση σε συμφωνία με το Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025:2017.
Η πανδημία του COVID 19 έχει αρνητικές επιπτώσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στα θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας, στην τροφοδοσία καταστημάτων, στις μετακινήσεις, στο ωράριο εργαζομένων, κ.λπ.
Η μεθοδολογία διαχείρισης έργων PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) αποτελεί το de facto standard του project management στη Μεγάλη Βρετανία, και η εξάπλωσή του πλέον είναι παγκόσμια. Μπορεί να προσαρμοσθεί εύκολα σε διαφορετικούς τύπους και μεγέθη έργων κάθε είδους. Πάνω από ένα εκατοmμύριο εξετάσεις PRINCE2 έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως μέχρι στιγμής.
Απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων για το νέο πλαίσιο συλλογής και επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων προς ενίσχυση των προοπτικών απασχόλησης. Πιστοποίηση μέσω εξετάσεων που διεξάγονται στο τέλος της τρίτης ημέρας από ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα κατά ΕΝ ISO/IEC 17024.
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η παροχή βασικής γνώσης μετρολογίας, όπως αυτή εφαρμόζονται μέσω των προσεγγίσεων του ISO (Οδηγοί ISO GUM, ISO VIM, η σειρά Προτύπων ISO 5725). Δίνεται έμφαση και εξειδίκευση σε τεχνικές οι οποίες μπορούν να είναι χρήσιμες για την υποστήριξη εργαστηρίων δειγματοληψιών, δοκιμών ή/και διακριβώσεων στην ικανοποίηση των απαιτήσεων του Προτύπου ISO/IEC 17025:2017.
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των τεχνικών αξιολόγησης του κινδύνου που περιέχονται στη νέα έκδοση του Διεθνούς Προτύπου IEC 31010:2019, Risk management — Risk assessment techniques και οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο διαπίστευσης εργαστηρίων σύμφωνα με το Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025:2017.
Το Σεμινάριο Επιθεωρητών Συστημάτων Επιχειρηματικής Συνέχειας έχει σχεδιαστεί και παρουσιάζεται έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προτύπου (ISO 22301).
Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκομίσει πέραν των γνωστών συστημικών γνώσεων των Συστημάτων Διαχείρισης (ελέγχου τεκμηρίωσης, εκπαίδευσης, εσωτερικών επιθεωρήσεων, διαχείρισης μη συμμορφώσεων, ανασκόπησης κλπ.) και θεμελιώδεις γνώσεις.