Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν τροφική αλλεργία σε κάποια ουσία ή συστατικό τροφίμων έχει οδηγήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τόσο τον χειρισμό των συστατικών αυτών όσο και την επισήμανσή τους [Κανονισμός (ΕΕ) 1169/2011 αλλά και ΦΕΚ 650/Β/28.2.2019 για μονάδες μαζικής εστίασης].
Η ηγεσία στον κλάδο του φαρμακείου δεν αφορά μόνο την διαχείριση των πωλήσεων και του προσωπικού, αλλά επίσης τον ρόλο του φαρμακοποιού ως συμβούλου υγείας και εμπιστευτικού εταίρου στην περίθαλψη των ασθενών.
- Αναγνώριση & Εκτίμηση Επεισοδίου (θεωρία), - Χρήση Προστατευτικών (θεωρία και πρακτική), - Πρωτογενής Εκτίμηση (θεωρία και πρακτική), - Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (θεωρία και πρακτική), - Χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (θεωρία), - Θύμα σε κατάσταση πνιγμού με αισθήσεις (θεωρία και πρακτική), - Διαχείριση Σοβαρής Αιμορραγίας (θεωρία), - Αναγνώριση και διαχείριση Εγκαύματος (θεωρία), - Αναγνώριση και διαχείριση επιληψίας (θεωρία), - Διαχείριση Τραυματισμού στη Σπονδυλική Στήλη (θεωρία), - Εκτίμηση Τραυματισμού (θεωρία), - Επίδεση (θεωρία και πρακτική), - Διαχείριση Σωματικής Καταπληξίας (Σ.Ο.Κ.) (θεωρία και πρακτική)
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση σε θέματα μικροβιολογίας τροφίμων, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, νομοθεσίας που σχετίζεται με μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα καθώς και τρόπους ελέγχου & αντιμετώπισης των μικροβίων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων και απασχολούνται στην ασφάλεια των τροφίμων (ποιοτικός έλεγχος, διαχείριση ποιότητας). Επιπλέον απευθύνεται σε εταιρείες συμβούλων, φορείς ελέγχου, κλπ).
Σε αυτό το σεμινάριο θα σας εξηγηθεί με απλά λόγια η έννοια των λειτουργικών τροφίμων (functional foods) και θα αναλυθούν τα βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες “έρευνας και ανάπτυξης” των εταιρειών (Research and Development, R&D) για τον επιτυχή σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων και ποτών.