Γίνε ειδικός στον καφέ σε 3 ημέρες!
Το επάγγελμα που ανθεί περισσότερο στον τουριστικό τομέα είναι αυτό του Barista, δηλαδή ο άνθρωπος που εργάζεται πίσω από τον πάγκο στα Ιταλικά. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα έχουμε αναγάγει τον καφέ σε τρόπο ζωής και τον έχουμε πλέον “φυτέψει” βαθιά μέσα στην κουλτούρα μας. Κάθε πρωινό για να ξεκινήσει καλά χρειάζεται να συνοδευτεί από μια κούπα ζεστό καφέ το χειμώνα και ένα παγωμένο ρόφημα καφέ το καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές καφέ πανευρωπαϊκά με κατανάλωση κατά άτομο τον χρόνο πάνω από 5 κιλά και αυτό έχει βοηθήσει αρκετά εν καιρώ κρίσης και στο εμπορικό κομμάτι του καφέ, καθιστώντας τις νέες αλυσίδες καφεστίασης μια γερή ένεση για την οικονομία μας.
Στόχος
Το Σεμινάριο Barista στοχεύει να αποκτήσει ο καταρτιζόμενος επίδοξος Βarista τις κατάλληλες θεωρητικές βάσεις και πρακτική γνώση, οι οποίες θα του επιτρέψουν να γίνει ένας επαγγελματίας barista σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι Barista να κατανοήσουν τη διαδικασία της σωστής εκχύλισης και του σωστού κοψίματος ώστε να είναι σε θέση να παράγουν το τέλειο φλιτζάνι καφέ και να εκτελέσουν κάθε παραγγελία που θα τους ζητηθεί. Η επιτυχία μας είναι μέσα από την διαδικασία της πρακτικής άσκησης, η οποία καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου, να πιστοποιήσουμε επαγγελματίες Barista έτοιμους για την αγορά εργασίας.
Το Σεμινάριο Barista απευθύνεται σε
Σε άτομα που θέλουν να κάνουν το πρώτο τους ξεκίνημα στον κόσμο του καφέ (όπως νέους, αρχάριους πίσω από το μπαρ, άνεργους, μελλοντικούς επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες καφέ, γευσιγνώστες και οποιονδήποτε που αγαπά την τέχνη του καφέ), θέτοντας τις σωστές βάσεις για εξέλιξη στον χώρο. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες barista που θέλουν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους και να πιστοποιήσουν τα προσόντα τους.
Στο Σεμινάριο Barista θα μάθετε
Στο τέλος του σεμιναρίου για καφέ (coffee seminar), οι καταρτιζόμενοι θα μάθουν να χρησιμοποιούν πλήρως την επαγγελματική αυτόματη μηχανή του espresso, να την συντηρούν και να την καθαρίζουν ώστε να επιτυγχάνουν τη βέλτιστη ποιότητα καφέ και απόδοση. Θα γνωρίσετε τον δοσομετρικό μύλο κοπής και θα μάθετε να κάνετε το τέλειο κόψιμο καφέ. Στο τέλος του σεμιναρίου ο barista μας θα ξέρει να φτιάχνει όλα τα ροφήματα που έχουν σαν βάση τον espresso, caldo & freddo , θα εξειδικευθεί στο αφρόγαλά και θα γνωρίσει νέες μεθόδους παρασκευής καφέ όπως είναι η εκχύλιση φίλτρου με φίλτρο V60.
Τμήματα
Το Σεμινάριο Barista είναι συνολικής διάρκειας 12 ωρών και ολοκληρώνεται σε 3 ημέρες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις πιστοποιημένες δομές μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Πιστοποίηση
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 EUROTraining.
Κόστος Παρακολούθησης
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός EUROTraining προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε χαμηλές τιμές.
Τόπος διεξαγωγής: Βερανζέρου 1, 5ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος, ΤΚ 106 77
Έναρξη | 05-07-2018 09:00 |
Λήξη | 07-07-2018 17:00 |
Χωρητικότητα | 15 |
Τιμή ατόμου | Κατόπιν επικοινωνίας |
Διοργανωτής | ΙΕΚ EUROTraining |
Τόπος διεξαγωγής | ΙΕΚ EUROTraining |
Πόλη | Αθήνα |