Για να φτιάξει κανείς καλό ψωμί, δεν αρκεί η γνώση αλλά είναι απαραίτητη και η εξειδικευμένη τεχνική. Οι άνθρωποι έφτιαχναν ψωμί πολύ πριν ανακαλύψουν την τεχνολογία, σήμερα όμως πολλοί θεωρούμε τη συμπεριφορά της ζύμης άλυτο μυστήριο. Στο Σεμινάριο “Όλα για τον Άρτο” θα εντρυφήσουμε στα μυστικά της ζύμης και θα μάθουμε όλα όσα χρειάζεται κανείς για να δημιουργήσει με επιτυχία και μαεστρία κάθε είδος αρτοπαρασκευάσματος.
Στόχος είναι να αναλύσουμε τις βασικές τεχνικές, τη χημεία και τις προκαταλήψεις που αφορούν το ψωμί και να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας μέσα στη ζύμη για να πειραματιστούμε στο εργαστήριο. Μέσα σε ένα Σεμινάριο 25 ωρών θα παρασκευάσουμε μεγάλη ποικιλία από είδη άρτου: ξεκινώντας από τον άρτο χωριάτικο και ολικής, το καλαμποκόψωμο και τα κριτσίνια, θα περάσουμε στον άρτο Γερμανίας, την μπαγκέτα το κουλούρι και το κις λορέν, την λαγάνα, το βασιλόψωμο και το μπριός μέχρι τον άρτο πολυτελείας, το τσουρέκι, το ελαιόψωμο, την μαργαρίτα και την τσιάπατα.
Που απευθύνεται: Όλοι όσοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και την τεχνική τους στα αρτοπαρασκευάσματα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο το οποίο δίνει βάση στην έμπρακτη εργαστηριακή εμπειρία που λαμβάνει χώρα στα εργαστήρια της Etoile.
Τόπος διεξαγωγής: Ηλία Ηλιού 81, Αθήνα, Νέος Κόσμος, 11744
Έναρξη | 17-02-2020 17:00 |
Λήξη | 03-03-2020 21:00 |
Χωρητικότητα | Απεριόριστο |
Τιμή ατόμου | €200.00 |
Διοργανωτής | Ι.Ι.Ε.Κ. Etoile by Les Chefs |
Τόπος διεξαγωγής | I.I.E.K. Etoile by les Chefs (Κε.Δι.Βι.Μ.2) |
Πόλη | Αθήνα |