ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ-Σεμινάρια στη Γαστρονομία - ΟινολογίαΗ Οργανοληπτική αξιολόγηση του Ελαιολάδου είναι η διαδικασία ποιοτικής και ποσοτικής αξιολόγησης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του παρθένου ελαιολάδου με χρήση των ανθρώπινων αισθητηρίων. Αποτελεί υποχρεωτική μέθοδο ποιοτικής αξιολόγησης ελαιολάδου και έχει βαρύτητα ανάλογη με αυτή της χημικής ανάλυσης, σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η οργανοληπτική αξιολόγηση μας επιτρέπει να κατατάξουμε το παρθένο ελαιόλαδο σε μια από τις τρεις ποιοτικές κατηγορίες που προβλέπει ο ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, «Εξαιρετικό Παρθένο», «Παρθένο» ή «Μειονεκτικό/Βιομηχανικό»,

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος “Οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου” είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες κατάλληλη γνώση και ικανότητα για αναγνώριση, περιγραφή και αξιολόγηση των βασικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου και την κατάταξή του σε μια από τις τρεις προβλεπόμενες ποιοτικές κατηγορίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα και περιλαμβάνει δοκιμές τουλάχιστον πέντε πρότυπων ατομικών δειγμάτων.

Σκοπός

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες αναφορικά με:

  • Tα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ποιοτικές κατηγορίες του ελαιολάδου
  • Την νομοθεσία και την ορολογία που διέπει την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου
  • Την μέθοδο, τον εξοπλισμό, τις συνθήκες και της προϋποθέσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, στοχεύοντας σε μια αξιόπιστη αξιολόγηση των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών
  • Την κατάταξη του παρθένου ελαιολάδου σε μια από τις τρεις προβλεπόμενες ποιοτικές κατηγορίες, σε σχέση με τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.
  • Την αναγνώριση των θετικών οργανοληπτικών ιδιοτήτων του παρθένου ελαιολάδου
  • Την ανίχνευση και ταυτοποίηση των κυριότερων αρνητικών χαρακτηριστκών, στοχεύοντας στην ποιοτική ανάλυση των παραγόντων που τους δημιούργησαν

Απευθύνεται σε:

Παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές, εμπόρους, επαγγελματίες της εστίασης και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αποκτήσει τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην TUV AUSTRIA Food Allergens Labs στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 12-11-2022 09:00
Λήξη 12-11-2022 16:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV Austria Academy
Πόλη Ρέθυμνο
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas