Η Οργανοληπτική αξιολόγηση του Ελαιολάδου είναι η διαδικασία ποιοτικής και ποσοτικής αξιολόγησης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του παρθένου ελαιολάδου με χρήση των ανθρώπινων αισθητηρίων. Αποτελεί υποχρεωτική μέθοδο ποιοτικής αξιολόγησης ελαιολάδου και έχει βαρύτητα ανάλογη με αυτή της χημικής ανάλυσης, σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η οργανοληπτική αξιολόγηση μας επιτρέπει να κατατάξουμε το παρθένο ελαιόλαδο σε μια από τις τρεις ποιοτικές κατηγορίες που προβλέπει ο ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, «Εξαιρετικό Παρθένο», «Παρθένο» ή «Μειονεκτικό/Βιομηχανικό»,
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος “Οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου” είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες κατάλληλη γνώση και ικανότητα για αναγνώριση, περιγραφή και αξιολόγηση των βασικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου και την κατάταξή του σε μια από τις τρεις προβλεπόμενες ποιοτικές κατηγορίες.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα και περιλαμβάνει δοκιμές τουλάχιστον πέντε πρότυπων ατομικών δειγμάτων.
Σκοπός
Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες αναφορικά με:
Απευθύνεται σε:
Παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές, εμπόρους, επαγγελματίες της εστίασης και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αποκτήσει τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην TUV AUSTRIA Food Allergens Labs στο Ρέθυμνο Κρήτης.
Έναρξη | 12-11-2022 09:00 |
Λήξη | 12-11-2022 16:00 |
Χωρητικότητα | Απεριόριστο |
Τιμή ατόμου | Κατόπιν επικοινωνίας |
Διοργανωτής | TÜV Austria Academy |
Πόλη | Ρέθυμνο |