Η ορθή διαχείριση των τροφίμων σε συνθήκες περιβάλλοντος, ψύξης και κατάψυξης αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφάλεια τους και κατ’ επέκταση για την ασφάλεια του καταναλωτή. Στηρίζεται στη γνώση όλων εκείνων των κινδύνων (μικροβιολογικοί, χημικοί, φυσικοί), οι οποίοι μπορεί να επιμολύνουν τα τρόφιμα και να τα καταστήσουν ακατάλληλα για κατανάλωση. Η γνώση και η πρόληψη αυτών των κινδύνων οδηγεί στο δρόμο για «ασφαλή τρόφιμα».
Η ύπαρξη αλλεργιογόνων τροφίμων αποτελεί επίσης παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία του καταναλωτή. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, ή/και πωλούν τρόφιμα, γεύματα και ροφήματα είναι υποχρεωμένες να γνωρίζουν τα αλλεργιογόνα τρόφιμα και να τα αναγράφουν στον κατάλογο τους, ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να τα αποφεύγει σε περίπτωση που εμφανίζει συγκεκριμένες αλλεργίες σε αυτά.
Η υγιεινή των επιχειρήσεων αφορά τόσο τους χώρους και τον εξοπλισμό, όσο και το προσωπικό της επιχείρησης. Πέρα από νομοθετική απαίτηση, αποτελεί ηθική υποχρέωση των επιχειρήσεων προς τους πελάτες τους, αλλά και απόδειξη της ορθής λειτουργίας ενός καταστήματος.
Σκοπός
Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες αναφορικά με:
Σε ποιους απευθύνεται
Σε επιχειρήσεις παρασκευής και πώλησης γευμάτων και ροφημάτων (εστιατόρια, ταβέρνες καφετέριες, μπαρ, αναψυκτήρια, κλπ)
Έναρξη | 03-05-2023 10:00 |
Λήξη | 04-05-2023 13:00 |
Χωρητικότητα | Απεριόριστο |
Τιμή ατόμου | Κατόπιν επικοινωνίας |
Διοργανωτής | TÜV Austria Academy |
Πόλη | Μυτιλήνη |