Η πανδημία του COVID 19 έχει αρνητικές επιπτώσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στα θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας, στην τροφοδοσία καταστημάτων, στις μετακινήσεις, στο ωράριο εργαζομένων, κ.λπ. Οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν νέους τρόπους εργασίας, να συμπεριλάβουν και να τηρούν τα περιοριστικά και προληπτικά μέτρα που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση αλλά και τους αρμόδιους φορείς.
Ήδη έχουν αναφερθεί αρκετές επιχειρήσεις τροφίμων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με επιβεβαιωμένα κρούσματα υπαλλήλων με COVID 19.
Παράλληλα, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, δημιουργεί ευκαιρίες για κακόβουλες ενέργειες σε τρόφιμα και επιχειρήσεις τροφίμων με σκοπό το κέρδος.
Για τους λόγους αυτούς, η ανάπτυξη μοντέλων αντιμετώπισης εσκεμμένων απειλών και ενεργειών σε τρόφιμα, αλλά και η ανάπτυξη κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων, είναι εύκολα σε αυτή την κρίση, καθώς κάποια από τα μέτρα που έχουν προταθεί, αποτελούν και προληπτικά μέτρα αυτών των μοντέλων.
Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να αναγνωρίσουν πιθανούς κινδύνους από κακόβουλες ενέργειες και απειλές (νοθεία τροφίμων, απειλές τροφίμων), και να αναπτύξουν τα κατάλληλα μοντέλα ώστε να περιορίσουν τους κινδύνους και να αντιμετωπίσουν κακόβουλες ενέργειες, νοθείες, απειλές και έκτακτες καταστάσεις. Επίσης, θα κατανοήσουν τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων.
Θεματικές ενότητες:
Απευθύνεται σε:
Κεντρικός ομιλητής:
Νίκη Χατζοπούλου, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης / MSc Quality Assurance Specialist
Έναρξη | 17-07-2023 13:00 |
Λήξη | 17-07-2023 17:00 |
Χωρητικότητα | 30 |
Τιμή ατόμου | Κατόπιν επικοινωνίας |
Διοργανωτής | TÜV HELLAS |
Εισηγητής | Νίκη Χατζοπούλου |
Τόπος διεξαγωγής | Εξ' αποστάσεως |
Πόλη | Εξ' αποστάσεως |