ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

IbclΗ ακριβής Κοστολόγηση των Βιομηχανικών Προϊόντων είναι μια προϋπόθεση για το σωστό σχεδιασμό της Εμπορικής Πολιτικής. Αν ένα Προϊόν δεν κοστολογείται με ακρίβεια, είναι προφανές ότι αυτό μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα Οικονομικά Αποτελέσματα εάν το πραγματικό Κόστος είναι μεγαλύτερο ή να χαθούν ευκαιρίες Πώλησης αν το Κόστος είναι στην πραγματικότητα μικρότερο. Με τη σωστή Κοστολόγηση, μέσω των Αναφορών «Contribution Margin» (Περιθώριο Συνεισφοράς), εντοπίζουμε τα ζημιογόνα Προϊόντα / Πελάτες, όπως και τα Προϊόντα / Πελάτες μεγαλύτερης Κερδοφορίας προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Με το σεμινάριο αυτό προσφέρουμε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να κατανοήσουν πλήρως την Δομή Κόστους του Προϊόντος, καθώς και τα Εργαλεία Προϋπολογισμού και Παρακολούθησής του, που αποτελούν modules (υποσυστήματα) των Πληροφοριακών Συστημάτων των Επιχειρήσεων (ERP). Παράλληλα, παρουσιάζονται τα κριτήρια σχεδιασμού των κέντρων Κόστους, η Αποτίμηση των Αποθεμάτων και οι Αναφορές Απόκλισης Κόστους.

Οι αναφορές Κόστους ανά Προϊόν και οι Αναφορές Κόστους ανά Πελάτη που θα παρουσιασθούν, μέσω του Contribution Margin θα επιτρέπουν στη Διοίκηση να λαμβάνει αποφάσεις για το κατά πόσον κάποια Προϊόντα ή κάποιοι Πελάτες, αν δεν αλλάξει η Δομή Κόστους, επιβάλλεται να καταργηθούν.

Περιγράφονται επίσης, για κάθε κατηγορία Κόστους, η πρακτική Μεθοδολογία και οι απαιτούμενοι Έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στοιχείων με Προμηθευτές, Πελάτες, Τράπεζες, ώστε να προκύπτουν αξιόπιστα στοιχεία Κοστολόγησης.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν Εργαλείο σε Excel, με το οποίο γίνεται επιμερισμός των έμμεσων εξόδων (ΓΒΕ, Διοικητικά, Διάθεσης, R&D, Χρηματοοικονομικά), στα Προϊόντα της Επιχείρησης καθώς και Εργαλείο σε Access με το οποίο γίνονται οι Υπολογισμοί για το Activity Based Costing.

Πώς θα βοηθηθούν οι συμμετέχοντες

  • Θα κατανοήσουν την έννοια των Κέντρων Κόστους και με κριτήρια που θα τους δοθούν, θα μπορέσουν να καθορίσουν τα Κέντρα Κόστους της εταιρείας τους.
  • Θα αντιληφθούν τις διάφορες συνιστώσες του Κόστους και ιδιαιτέρως θα εξοικειωθούν με το Σταθερό, το Μεταβλητό και το Πρότυπο Κόστος που είναι απαραίτητα για τη Σύνταξη του Προϋπολογισμού.
  • Θα μπορούν να αξιοποιήσουν τη Μεθοδολογία του Activity Based Costing και θα κατανοήσουν το γιατί η Μεθοδολογία αυτή, δίνει την ακριβή Κοστολόγηση.
  • Θα είναι σε θέση να δομήσουν ένα Σύστημα Βασικών Αναφορών και Εσωτερικών Εντολών.
  • Θα μπορούν να κτίσουν τη σωστή Δομή Κόστους Παραγωγής.
  • Θα ασκηθούν στη σωστή Αποτίμηση Αποθεμάτων.
  • Θα είναι σε θέση να αναλύουν τις αποκλίσεις μεταξύ Προϋπολογιστικών και Απολογιστικών Δεδομένων.
  • Θα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα Εργαλεία για να εκτιμηθούν όλα τα ανωτέρω.
  • Θα μπορούν να προδιαγράψουν τις απαιτήσεις ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος ERP σε ό,τι αφορά στα Κέντρα Κόστους και ιδιαιτέρως στην Κοστολόγηση Προϊόντος.
  • Θα κτίσουν τις κατάλληλες Κοστολογικές Αναφορές, μεταξύ των οποίων τις Αναφορές για τον εντοπισμό ζημιογόνων Προϊόντων / Πελατών και αντίστοιχα Προϊόντων / Πελατών με την μεγαλύτερη Κερδοφορία, με βάση πρότυπα παραδείγματα σε Excel που θα τους δοθούν.

Εισηγητές Σεμιναρίου

Δρ. Αθανάσιος Μπίκος, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, απόφοιτος Ε.Μ.Π., διδάκτωρ από το University of Birmingham (U.K.), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο Strathclyde (U.K.) εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και μοντελοποίηση συστημάτων παραγωγής, συναρμολόγησης και Logistics με 15-ετή σχεδιαστική, διευθυντική και συμβουλευτική εμπειρία στο χώρο της διεθνούς Αυτοκινητοβιομηχανίας (όπου υλοποίησε Εφαρμογές Lean Manufacturing, Inbound and In-plant Material Flow Operations and Engineering Manager, Jaguar S-type launch, Castle Bromwich), Σύμβουλος προσομοίωσης νέου εργοστασίου Aston-Martin στο Geydon, Πανευρωπαϊκός Διευθυντής Σχεδιασμού και Εφαρμογής Συστημάτων Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Visteon Automotive), αλλά και στο χώρο FMCG στην Ελλάδα. Διαθέτει μακρά εμπειρία στην Εφαρμογή ολοκληρωμένων Συστημάτων λογισμικού ERP, WMS και CRM.

Στο σεμινάριο δίνονται:

  • Εγχειρίδιο του σεμιναρίου «Κοστολόγηση Βιομηχανικού Προϊόντος»
  • Παρουσίαση του σεμιναρίου
  • Εργαλείο επιμερισμού έμμεσων εξόδων
  • Πρότυπο Αναφοράς κατηγοριών Κόστους Προϊόντων σε Excel
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Υποστήριξη επί 12 μήνες σε θέματα του σεμιναρίου
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου

Κόστος Συμμετοχής: 480 ευρώ
Έκπτωση 20% στη 2η συμμετοχή και έκπτωση 30% στην τρίτη και κάθε επόμενη.

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί απο τον Ο.Α.Ε.Δ. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει να βοηθήσει στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του Ο.Α.Ε.Δ.
Καταληκτική Ημερομηνία: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 16-10-2019 09:30
Λήξη 16-10-2019 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής iBcl
Εισηγητής Αθανάσιος Μπίκος
Τόπος διεξαγωγής Divani Caravel
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas