Κατάρτιση Λιανικών Πωλήσεων – ΙΠΕ - ΣΕΛΠΕ

OPA elearningΟι λιανικές πωλήσεις είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ επιχειρήσεων και τελικών καταναλωτών. Είναι κρίσιμη λειτουργία της οικονομίας και αποτελεί τη στιγμή της αλήθειας για την εμπορική επιτυχία των προϊόντων. Το λιανικό εμπόριο είναι ιδιαίτερα σημαντικός κλάδος της Ελληνικής οικονομίας με τεράστια συμβολή στην απασχόληση και στο ΑΕΠ.

Το πρόγραμμα Κατάρτιση Λιανικών Πωλήσεων – ΙΠΕ – ΣΕΛΠΕ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (Ι.Π.Ε), και την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε).

Οι ανωτέρω φορείς συστήνουν το πρόγραμμα στα μέλη τους και σε όλα τα στελέχη του κλάδου για να αποκτήσουν μία υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση και ένα πολύτιμο προσόν στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Το ΙΠΕ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2007, από στελέχη πωλήσεων από όλους τους κλάδους της αγοράς, με αποστολή την προώθηση, την προβολή και την ανάπτυξη της επιστήμης των πωλήσεων. Το ΙΠΕ υποστηρίζει όσους ενδιαφέρονται να ενημερώνονται και να εξελίσσονται σε θέματα της επιστήμης πωλήσεων. Οι στόχοι του ΙΠΕ, είναι η προώθηση του επαγγέλματος των Πωλήσεων, η συνεχής ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα Πωλήσεων, η εκπαίδευση σε Τεχνολογίες, Συστήματα και Διοίκηση Πωλήσεων, η πιστοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων Πωλήσεων, η υλοποίηση ερευνών και μελετών στον τομέα των πωλήσεων και των συναφών κλάδων και η συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα εκπροσώπησης των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων, μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, ελληνικών και πολυεθνικών, σουπερμάρκετ, εστίασης, τραπεζών καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Μέλη του Συνδέσμου είναι επιχειρήσεις νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και είναι τα πλέον καταξιωμένα ονόματα του Ελληνικού Εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Σήμερα τα μέλη του ΣΕΛΠΕ πραγματοποιούν κύκλο εργασιών άνω των 15 δισ. Ευρώ, απασχολούν 125.000 άτομα και έχουν 15500 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και υπέρ πολλαπλάσια σημεία πώλησης στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα προσφέρει μία συστηματική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των στελεχών καριέρας στον χώρο των λιανικών πωλήσεων με το κύρος και την εμπειρία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι σύγχρονη και αξιοποιεί το διαδίκτυο για να μην χρειάζεται η φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό και οι διαδικασίες πιστοποίησης της γνώσης παρέχονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να διευκολύνει τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα από τον υπολογιστή τους ή άλλη συσκευή τους οπουδήποτε βρίσκονται και στον χρόνο που αυτοί επιλέγουν. Με τον τρόπο αυτό, εκπαιδεύονται χωρίς να χρειαστεί ποτέ να απουσιάσουν από την εργασία τους ή να ταξιδέψουν για να έρθουν στην Αθήνα.

Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενα στελέχη λιανικών πωλήσεων και σε άτομα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της λιανικής πώλησης ως εργαζόμενοι ή επιχειρηματίες και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση. Το πρόγραμμα διοργανώνεται με την αιγίδα του Ι.Π.Ε. και την αιγίδα του Σ.Ε.Λ.Π.Ε. και θα συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέλη τους. Οι φορείς αυτοί θα υποστηρίξουν ενεργά το πρόγραμμα, ώστε να διαδοθεί στα στελέχη της αγοράς.

Ενότητες
• Το σύγχρονο περιβάλλον της λιανικής πώλησης
• Τεχνικές & διαδικασίες πώλησης
• Επιτυχία σε διαφορετικούς τύπους πώλησης
• Κατανοώντας τη συμπεριφορά του πελάτη στο λιανικό εμπόριο
• Διαχείριση σχέσεων πελατών μετά την πώληση
• Το επιτυχημένο στέλεχος λιανικών πωλήσεων
• Προώθηση πωλήσεων
• Οι πωλήσεις στην ψηφιακή εποχή

Η «αξία» του προγράμματος
Οι εκπαιδευόμενοι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι σε θέση όχι μόνο να γνωρίζουν, αλλά να χρησιμοποιούν με επιτυχία τις στρατηγικές και τις τεχνικές των λιανικών πωλήσεων ως καταρτισμένοι επαγγελματίες. Θα έχουν προσθέσει ένα σημαντικό προσόν στο βιογραφικό τους που θα πιστοποιεί την κατάρτιση τους και θα προάγει την καριέρα και την επιτυχία τους.

Διδάσκοντες
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Καθηγητής στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

ΒΛΑΣΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΪΡΗΣ
Διδάκτωρ Οικονομικής Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ
Διδάκτωρ του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
Διδάκτωρ του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

Η ημερομηνία λήξης μπορεί να αλλάξει.

Εκπτωτική πολιτική:
20% για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων:
• Άνεργοι
• Φοιτητές ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ)
• Ομαδικές Εγγραφές (τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση ή οργανισμό ή είναι μέλη ένωσης επαγγελματιών)
• Τρίτεκνοι ή Πολύτεκνοι
• Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 20-10-2020 00:00
Λήξη 26-01-2021 00:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Λήξη εγγραφών 11-10-2020
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εισηγητής Γεώργιος Μπάλτας, Βλάσης Σταθακόπουλος, Αντώνιος Ζαΐρης, Αντώνης Μακρής, Κωνσταντίνος Λιονάκης, Χριστίνα Γιακουμάκη
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas