Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων – Data Protection Officer (DPO)

FirstHelpTrainingΑπό τις 25 Μαΐου 2018 εφαρμόζεται η υποχρεωτική συμμόρφωση στον κανονισμό GDPR για όλες τις επιχειρήσεις που διατηρούν και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα πελατών / προσωπικού / προμηθευτών κτλ, όπως:

Νοσοκομεία & Διαγνωστικά Κέντρα, Τράπεζες, Ασφαλιστικές εταιρίες, Ξενοδοχεία, Φροντιστήρια, Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι, Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημόσιες Υπηρεσίες, Επιμελητήρια, Εκπαιδευτήρια κ.α.

Η ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα έχει την ευθύνη επιτήρησης των επιχειρήσεων, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλονται πρόστιμα έως 20.000.000€ ευρώ ή 4% επί του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών.

H παρακολούθηση του σεμιναρίου αποτελεί ευκαιρία για Δικηγόρους, διοικητικά στελέχη, στελέχη πληροφορικής και επικοινωνιών κτλ, καθώς θα μπορούν να ενημερώνουν και να συμβουλεύουν υπεύθυνα τους πελάτες και τις επιχειρήσεις τους ώστε να συμμορφωθούν πλήρως με τις απαιτήσεις του GDPR, παρέχοντας εξειδικευμένες συμβουλές και υπηρεσίες για την αποφυγή λαθών και προστίμων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 40 ώρες και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της θέσης του DPO. Ο τρόπος παρακολούθησης είναι δια ζώσης και εξ αποστάσεως μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-learning.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 1250€. Δυνατότητα καταβολής του ποσού σε δόσεις. Δωρεάν on-line υποστήριξη για 12 μήνες στο αντικείμενο του σεμιναρίου.
Δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΛΑΕΚ 0,24%.
€1250/άτομο + €250 κόστος εξετάσεων πιστοποίησης

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το σεμινάριο παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης “Certified Data Protection Officer”, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 17024, που διενεργούνται από την ACTA AE. Κόστος πιστοποίησης 250€.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Ιγγλεζάκης Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ. Διδάσκει το μάθημα «Δίκαιο Πληροφορικής» και το μάθημα “Internet-Recht” σε προπτυχιακό επίπεδο, και το μάθημα «Δίκαιο και πληροφορική» σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, διδάσκει στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus, τα μαθήματα Computers and Law I (Legal Issues of the Information Society), Computers and Law II (Privacy and Security in the Information Society), καθώς και το μάθημα Legal Aspects of Cybercrime.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η ACTA – Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι φορέας πιστοποίησης προσόντων ανθρώπινου δυναμικού. Έχει αναπτύξει πάνω από 100 σχήματα πιστοποίησης και είναι διαπιστευμένος φορέας από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024 να διενεργεί πιστοποιήσεις προσώπων σε 42 σχήματα πιστοποίησης. Επίσης, είναι πιστοποιημένος φορέας από τον ΕΟΠΠΕΠ για τη χορήγηση πιστοποιητικών πληροφορικής αναγνωρισμένων από το ελληνικό Δημόσιο.

ΜΗΤΡΩΟ DPO
Οι πιστοποιημένοι DPO μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο πιστοποιημένων DPO της ACTA.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 16-03-2018 17:00
Λήξη 16-03-2018 21:00
Χωρητικότητα 20
Λήξη εγγραφών 15-03-2018
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής First Help Training & Surviving
Τόπος διεξαγωγής Aegean College
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas