ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ

TQMnewΠολλά στελέχη επιχειρήσεων εμπλέκονται σε έργα όπως: Λανσάρισμα νέων προϊόντων, Εγκατάσταση ERP, Διαχείριση Τεχνικών Έργων, Σχεδιασμός & Εφαρμογή Marketing Plan, Business Plan και Αναδιοργάνωση της Επιχείρησης. Μεγάλο ποσοστό αυτών των έργων (40% περίπου) εγκαταλείπονται πριν την ολοκλήρωσή τους και ένα επίσης μεγάλο ποσοστό από όσα ολοκληρώνονται δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις (50% περίπου).

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, τα στελέχη που έχουν σημαντικές επιτυχίες είναι μόνον όσα είναι εξοικειωμένα με τη μεθοδολογία Διαχείρισης Έργου, η οποία παρουσιάζεται στο σεμινάριο με απλό και συνεκτικό τρόπο λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις βασικές απαιτήσεις του διεθνούς Προτύπου ISO 21500:2012, που περιλαμβάνει τις καλές πρακτικές για τον επιτυχή σχεδιασμό, προγραμματισμό, υλοποίηση και ολοκλήρωση των πάσης φύσεως έργων.

Με δεδομένο ότι και το Επιχειρησιακό Σχέδιο ενός Οργανισμού αναλύεται τελικά σε μια σειρά έργων, είναι προφανές ότι τα στελέχη, που είναι εξοικειωμένα με τη δομημένη διαχείριση έργων, είναι σε θέση να απογειώσουν την επιχείρησή τους.

Το σεμινάριο αυτό, εξελίσσεται ως workshop και βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στην πράξη, εργαλεία που έχει σχεδιάσει η Εταιρεία μας και δίνονται δωρεάν στους συμμετέχοντες, με τα οποία παρακολουθείται η Φυσική Πρόοδος, η Κοστολόγηση, η Διαχείριση Ροής των υλικών ανά προμηθευτή και φάση Έργου, η Ποιότητα, ο Προϋπολογισμός και η Ταμειακή Ροή, η Διαχείριση Κινδύνων και Αλλαγών καθώς επίσης και η Διαχείριση Πόρων σε όλη τη διάρκεια του Έργου. Με τα ίδια Εργαλεία παρακολουθείται και η εξέλιξη Ομάδος Έργων (Program Management).

Που απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες και μετόχους Επιχειρήσεων
  • Πρόεδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους/ Γεν. Διευθυντές Επιχειρήσεων και Οργανισμών
  • Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών που εμπλέκονται στη Διαχείριση Έργων
  • Τεχνικούς και Εμπορικούς Διευθυντές Επιχειρήσεων και Οργανισμών

ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  • Ξεκαθαρίζουν τους στόχους, τα κριτήρια επιτυχίας, την βέλτιστη εναλλακτική λύση για τις ανάγκες που θα καλυφθούν με καθε έργο και να κάνουν ανάλυση των κινδύνων.
  • Εκτιμούν τους απαιτούμενους πόρους του έργου και να συγκροτούν την κατάλληλη Ομάδα Έργου.
  • Αναπτύσσουν το Έργο σε φάσεις με αναθέσεις σε κάθε φάση στα κατάλληλα άτομα.
  • Γνωρίσουν και να χρησιμοποιούν πρακτικούς τρόπους για τον Σχεδιασμό του Προγράμματος Ποιότητας του Έργου.
  • Προσδιορίζουν την κρίσιμη διαδρομή του Έργου (Critical Path) καθώς και το διάγραμμα PERT.
  • Γνωρίσουν και να χρησιμοποιούν Εργαλεία Κοστολόγησης, Βudgeting, Παρακολούθησης των Δράσεων και Χρήσης των Πόρων του Έργου.
  • Εφαρμόζουν βελτιωμένες μεθόδους ρεαλιστικής εκτίμησης της χρονικής διάρκειας των δραστηριοτήτων του Έργου, με προηγμένες μεθόδους Στατιστικής.
  • Γνωρίσουν καλές πρακτικές και μεθοδολογίες Διαχείρισης Έργων που εφαρμόζονται διεθνώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 21500:2012.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Οικονόμου Αλέξανδρος, Μηχ/γος-Ηλ/γος ΕΜΠ, Industrial Eng. MSc., C.I.T., UK, τ. Δ/νων Σύμβουλος μεγάλης Βιομηχανικής Επιχείρησης. Διαθέτει μακρά και ευρέως φάσματος εμπειρία σε Οργάνωση / Αναδιοργάνωση Επιχειρήσεων και επιχειρησιακή εκπαίδευση (σεμινάρια - workshop). Έχει πραγματοποιήσει ειδικές μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Οργάνωσης Επιχειρήσεων και έχει πολυετή επαγγελματική δραστηριότητα ως Σύμβουλος – Μελετητής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Έργων και Σύμβουλος Οργάνωσης – Εκπαίδευσης με μεγάλη Εμπειρία στην Διαχείριση Έργων.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Οι σημειώσεις του σεμιναρίου σε έντυπη μορφή
  • Η παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
  • Τα παραπάνω Εργαλεία Διαχείρισης Έργων
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της TQM για λήψη του υλικού του σεμιναρίου

Κόστος Συμμετοχής: 450 Ευρώ

Έκπτωση 20% στη 2η συμμετοχή και κάθε επόμενη.

Το κόστος του σεμιναρίου μπορεί να καλυφθεί μέσω Ο.Α.Ε.Δ. και του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24%. Η εταιρεία μας μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.
Καταληκτική ημερομηνία: Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 12-06-2018 09:30
Λήξη 12-06-2018 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου €450.00
Διοργανωτής TQM
Εισηγητής Οικονόμου Αλέξανδρος
Τόπος διεξαγωγής Grand Hotel Palace
Πόλη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas