ACTIVITY BASED COSTING

Ibcl

Η Ανάπτυξη των Επιχειρήσεων πρέπει να συνδυάζεται με τον Σχεδιασμό και την Εφαρμογή μέτρων Μείωσης της Σπατάλης προκειμένου να μην εξανεμίζονται τα αποτελέσματα των αυξημένων Πωλήσεων.

Έτσι η χρήση σύγχρονων Εργαλείων μείωσης Κόστους Λειτουργιών είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας της Επιχείρησης. Ειδικότερα η χρησιμοποίηση Εργαλείων, όπως το Activity Based Costing κρίνεται απαραίτητη, καθώς το παραδοσιακό Σύστημα Κοστολόγησης δεν μας δίνει την ακριβή Κοστολόγηση Δραστηριοτήτων, Προϊόντων, Πελατών, Έργων, Τμημάτων μέσα σε μια Επιχείρηση, όπως Αποθήκη, Διανομή, Room Service, Εστιατόριο, Συντήρηση Εξοπλισμού, Μονάδα Παραγωγής, Ειδικών Κατηγοριών Πελατών, Συμβάσεων με Πελάτες, Παρτίδων Εξαγωγών. Με την Παραδοσιακή, ελλιπή Κοστολόγηση προκύπτουν προβλήματα όπως:

  • Προϊόντα ή Συμβάσεις Προμηθειών, κοστολογούνται πάνω από το πραγματικό τους Κόστος με αποτέλεσμα να χάνονται Πελάτες και να κερδίζει έδαφος ο Ανταγωνισμός
  • Αντιθέτως, σε άλλες περιπτώσεις η συμβατική Κοστολόγηση, δίνει αποτελέσματα κάτω από το πραγματικό Κόστος με αποτέλεσμα αντί Κέρδους να προκύπτει τελικά Ζημία
  • Δεν είναι σαφές από ποιες δραστηριότητες κερδίζονται τα χρήματα και από ποιες δραστηριότητες προκαλείται Οικονομική ζημία

Αντίθετα με τη μεθοδολογία του Activity Based Costing όλα τα Γενικά Έξοδα μετατρέπονται σε άμεσα Κόστη και έτσι είναι εφικτή η ακριβής Κοστολόγηση του αντικειμένου (Προϊόντα, Πελάτης, Τμήμα, Διεργασία, Project) του Κόστους.

Η εταιρεία μας έχει υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία, Έργα μείωσης Κόστους και Εφαρμογής Activity Based Costing σε Ελληνικές και Διεθνείς Εταιρείες και έχει αναπτύξει μια σειρά ολοκληρωμένων Εργαλείων που δίνονται άνευ κόστους στους συμμετέχοντες.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Ιδιοκτήτες και Στελέχη Επιχειρήσεων / Προϊσταμένους Οικονομικών Υπηρεσιών, Παραγωγής, Marketing, Ανθρώπινου Δυναμικού, Προμηθειών και Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 

  • Θα προσδιορίσουν τις περιοχές, όπου μπορεί και απαιτείται να πραγματοποιηθεί δραστική Μείωση του Κόστους Λειτουργίας της Επιχείρησης/Οργανισμού
  • Θα οργανώσουν και θα υλοποιήσουν τη Μείωση αυτή σαν ένα Οργανωτικό Έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα εφαρμόζοντας τα Εργαλεία Μείωσης Κόστους που θα τους δοθούν, καθώς και το Εργαλείο διαχείρισης του Έργου
  • Θα καταρτίσουν Προϋπολογισμό με Βάση τις Μειώσεις που σχεδιάστηκαν
  • Θα ξεκινήσουν αμέσως την Εφαρμογή των σχετικών Εργαλείων για τη Μείωση του Κόστους
  • Θα υπολογίζουν το πραγματικό Κόστος Δραστηριοτήτων, Τμημάτων, Προϊόντων, Πελατών
  • Θα διευκολυνθούν στη λήψη Διορθωτικών Ενεργειών όπου η Λειτουργία προκύπτει ζημιογόνος
  • Γνωρίζοντας το πραγματικό Κόστος, θα διαχειρίζονται με μεγαλύτερη ευστοχία τις ενέργειες διείσδυσης στην αγορά
  • Θα αντιληφθούν και θα εφαρμόσουν στην πράξη, με τα Εργαλεία που θα τους δοθούν, το Activity Based Costing

ΕΙΣΗΓΗΤHΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Διευθύνων Σύμβουλος, επί 20 χρόνια ανώτερο και ανώτατο στέλεχος μεγάλων διεθνών και ελληνικών Eπιχειρήσεων (MOTOR OIL, CIBA - GEIGY) με μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδεύσεις και σε θέματα Παραγωγής και Εφοδιαστικής Αλυσίδας ως Διευθυντικό Στέλεχος Παραγωγής. Έχει διοικήσει συμβουλευτικά Έργα για την αξιολόγηση και βελτίωση της ποιότητας και της αποδοτικότητας των γραμμών Παραγωγής μεγάλων Επιχειρήσεων όπως η BIC VIOLEX και η TOSOH της MITSUBISHI.

Βασίλης Μπακάλης, Οικονομολόγος. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Οικονομικός Διευθυντής σε εταιρείες και ομίλους διαφόρων κλάδων μεταξύ των οποίων και πολυεθνικές (πχ Lafarge). Διαθέτει άνω των 20 ετών εμπειρία ως Σύμβουλος επιχειρήσεων έχοντας πραγματοποιήσει πληθώρα Χρηματοοικονομικών Έργων (Κοστολόγησης Βιομηχανικών Προϊόντων, Διοικητικής Λογιστικής, Εσωτερικού Ελέγχου, Συστημάτων Αναφορών, Αξιολόγησης επενδύσεων, Αποτίμησης επιχειρήσεων κλπ) ενώ διαθέτει και μεγάλη εμπειρία ως Εισηγητής εξειδικευμένων σεμιναρίων Οικονομικής κατεύθυνσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ:

  • Εγχειρίδιο του σεμιναρίου "Activity Based Costing"
  • Παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
  • Λογισμικό σε Access και σε Excel για τον υπολογισμό του Activity Based Costing
  • Λογισμικό Διαχείρισης Κρισίμων Σημείων Έργου Μείωσης Κόστους
  • 20 Εργαλεία Μείωσης Κόστους σε Excel
  • Επί 12 μήνες υποστήριξη σε θέματα Activity Based Costing
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου 

Κόστος Συμμετοχής: 480 ευρώ

Έκπτωση 20% στη 2η συμμετοχή και έκπτωση 30% στην τρίτη και κάθε επόμενη.

Το κόστος του σεμιναρίου μπορεί να καλυφθεί μέσω Ο.Α.Ε.Δ. και του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24%. Η εταιρεία μας μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.
Καταληκτική ημερομηνία: Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 16-07-2019 09:30
Λήξη 16-07-2019 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής iBcl
Εισηγητής Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος, Βασίλης Μπακάλης
Τόπος διεξαγωγής Grand Hotel Palace
Πόλη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas