ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ

Ibcl

Κατά τον έλεγχο των παραλαμβανόμενων Παρτίδων, ένα μεγάλο μέγεθος Δείγματος - πέρα από το απαιτούμενο - δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι διασφαλίζει καλύτερα την Ποιότητα, ενώ φυσικά αυξάνει το κόστος του Ποιοτικού Ελέγχου. Η συνηθισμένη πρακτική λήψης Δείγματος, ως ποσοστό του μεγέθους της Παρτίδας, είναι απολύτως λανθασμένη και αντιεπιστημονική. Επίσης, η συνεχής Δειγματοληψία στη Γραμμή Παραγωγής, πολλές φορές, γίνεται με τρόπο ατεκμηρίωτο που δεν στηρίζεται στα Διεθνώς Ισχύοντα Πρότυπα. Συνεπώς και στις δύο περιπτώσεις δεν παράγονται αξιόπιστα αποτελέσματα ως προς το Επίπεδο της Ποιότητας που ελέγχεται.

Το Σεμινάριο αυτό πραγματεύεται το θέμα της Δειγματοληψίας με τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η Ποιότητα, αλλά και να αποφεύγεται η Σπατάλη. Περιλαμβάνει τη Δειγματοληψία Εισερχομένων Παρτίδων, τη συνεχή Δειγματοληψία κατά τη διάρκεια της Παραγωγής, αλλά και τη Δειγματοληψία για την αποδέσμευση των Παρτίδων που παράγονται.

Παρουσιάζει επίσης, τη Δειγματοληψία που απαιτείται για την Επικύρωση των Διεργασιών (Validation), τον Έλεγχο Ποιότητας των Υπηρεσιών, όπως είναι η Ποιότητα Εξυπηρέτησης (Customer Service Level), το ποσοστό ακρίβειας Αποθεμάτων κλπ, χρησιμοποιώντας τα αναγνωρισμένα Διεθνώς Πρότυπα ISO 2859 και ISO 21247 (Accept – Zero Sampling) και Καμπύλες Λειτουργίας (Operating Curves). Στους συμμετέχοντες δίνονται Εργαλεία σχεδιασμένα από την Εταιρεία μας, με τα οποία υπολογίζεται εύκολα η εκάστοτε απαιτούμενη Δειγματοληψία βασισμένη στο Ρίσκο Παραγωγού και στο Ρίσκο Πελάτη.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν τις απαραίτητες Γνώσεις και Εργαλεία ώστε να:

  • Αποφεύγουν τη σπατάλη και επομένως να μειώνουν το κόστος Δειγματοληψίας
  • Σχεδιάζουν το σωστό Σύστημα Δειγματοληψίας, ώστε να Διασφαλίζεται η Ποιότητα του Προϊόντος
  • Αξιολογούν Προμηθευτές με έγκυρο τρόπο
  • Μετρούν με αξιόπιστο τρόπο το σφάλμα της Μέτρησης των Μεθόδων Ελέγχου (Uncertainty)
  • Επιλέγουν την ορθή Μέθοδο Επικύρωσης (Validation) της Διεργασίας
  • Εντοπίζουν έγκαιρα και αξιόπιστα περιπτώσεις μη αποδεκτής διακύμανσης της Ποιότητας της Παραγωγής
  • Βελτιώνουν την Ποιότητα με τον συνδυασμό Στατιστικού Ελέγχου Διεργασιών (Statistical Process Control - SPC) και σωστής Δειγματοληψίας
  • Πραγματοποιούν τα ανωτέρω με κατάλληλα Εργαλεία που θα τους δοθούν και με on line υποστήριξη επί 12 μήνες

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Σεμινάριο απευθύνεται στα στελέχη που εμπλέκονται στην Παραγωγή και τον Ποιοτικό Έλεγχο A' υλών, στον έλεγχο Παραγόμενου Προϊόντος, στη Διασφάλιση Ποιότητας, σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) σε Επιχειρήσεις και Ινστιτούτα, καθώς και σε Ελεγκτικές Υπηρεσίες Κρατικών Υπηρεσιών.

ΕΙΣΗΓΗΤHΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μιχαήλ Θεοφίλου, Αεροναυπηγός Μηχανικός της Σχολής Ικάρων, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc από το Cranfield Institute of Technology της Μ. Βρετανίας, καθώς και Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με σημαντική εμπειρία στη Διαχείριση Έργων, στη Μοντελοποίηση και Βελτίωση Διεργασιών, καθώς και σε Ορθολογικοποιημένα Συστήματα Δειγματοληψίας κατά ISO 2859 και ISO 21247.

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ:

  • Εγχειρίδιο «Επιστημονική Δειγματοληψία»
  • Η παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
  • Τα Εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου 

Κόστος Συμμετοχής: 480 ευρώ

Έκπτωση 20% στη 2η συμμετοχή και έκπτωση 30% στην τρίτη και κάθε επόμενη.

Το κόστος του σεμιναρίου μπορεί να καλυφθεί μέσω Ο.Α.Ε.Δ. και του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24%. Η εταιρεία μας μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.
Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 27-06-2019 09:30
Λήξη 27-06-2019 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής iBcl
Εισηγητής Μιχαήλ Θεοφίλου
Τόπος διεξαγωγής Grand Hotel Palace
Πόλη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas