Συναισθηματική Νοημοσύνη στην εργασία

OPA elearningΤο σεμινάριο αναλύει πως η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τους άλλους στον εργασιακό χώρο, να χειριστούμε συγκρούσεις και τοξικές συμπεριφορές και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.

Είναι σημαντικό να δούμε πως η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσεις την αποδοτικότητα μας στον εργασιακό χώρο καθώς και να μας βοηθήσει να χειριζόμαστε καταστάσεις που μας δυσκολεύουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Θα δείτε πως προέκυψε η συναισθηματική νοημοσύνη και ποιες είναι οι διαστάσεις της , αν μπορεί να αναπτυχθεί, ποιο είναι το δικό σας προφίλ, πως μπορεί να εφαρμοστεί στον εργασιακό χώρο μελετώντας συγκεκριμένα παραδείγματα όπως μια τοξική προϊσταμένη, ένας άδικος διευθυντής ή δύσκολες συμπεριφορές συνεργατών καθώς και δικές μας μη παραγωγικές συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν προσωπικό ή επαγγελματικό ενδιαφέρον να γνωρίσουν σε βάθος την συναισθηματική νοημοσύνη και να επωφεληθούν από τις εφαρμογές της. Όσοι έχουν σπουδές σε ψυχολογία, διοίκηση επιχειρήσεων ή συναφή αντικείμενα ή όσοι έχουν εργασιακή εμπειρία σε επιχειρήσεις ή όσοι έχουν διοικήσει ανθρώπους και βρεθεί σε ομάδες ή όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη συναισθηματική νοημοσύνη ή απλώς έχουν συνειδητοποιήσει πως η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τις επαγγελματικές τους σχέσεις και την καριέρα τους θα επωφεληθούν από αυτό το σεμινάριο.

Ενότητες

Ενότητα πρώτη: Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη, ποιες είναι οι διαστάσεις της και γιατί είναι σημαντική στην προσωπική και στην εργασιακή ζωή. Ποια είναι τα ευρήματα των επιστημόνων μέχρι τώρα και η κριτική για την ΣΝ.

Ενότητα δεύτερη: Ποιο είναι το δικό μου προφίλ και τι σημαίνει αυτό για την δική μου εργασία και καριέρα

Ενότητα τρίτη: Πως αναπτύσσονται οι διαστάσεις τις συναισθηματικής νοημοσύνης

Πρακτικές ασκήσεις ανάπτυξης της αυτό-επίγνωσης, αυτό-ρύθμισης, παρακίνησης,

Ενότητα τέταρτη: Πως αναπτύσσονται οι διαστάσεις τις συναισθηματικής Πρακτικές ασκήσεις ενσυναίσθησης και κοινωνικών δεξιοτήτων

Η «αξία» του προγράμματος
Το σεμινάριο αυτό προσθέτει αξία σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με σκοπό την καλύτερη αποδοτικότητα στην εργασία τους αλλά και την ικανοποίηση από την εργασία τους. Η κατανόηση της της ΣΝ αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις στον εργασιακό χώρο αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης τοξικών και δύσκολων συμπεριφορών.

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να

• Περιγράψουν την έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης και της βασικές της διαστάσεις
• Αντιλαμβάνονται τις διαφορές της ΣΝ από άλλες έννοιες όπως για παράδειγμα η νοημοσύνη ή η προσωπικότητα
• Αντιλαμβάνονται τη σημασία της ΣΝ για τους ίδιους, για την αποδοτικότητά τους και την ποιότητα των σχέσεων τους στον εργασιακό χώρο
• Αξιολογήσουν την χρησιμότητά της ΣΝ στον εργασιακό χώρο
• Εξηγήσουν τις πρακτικές εφαρμογές της ΣΝ στον εργασιακό χώρο
• Εφαρμόσουν τις διαστάσεις της στον εργασιακό χώρο και ειδικά σε συνθήκες που είναι δύσκολες ή τοξικές

Διδάσκοντες
ΜΑΡΙΑ ΒΑΚΟΛΑ
Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

Η ημερομηνία λήξης μπορεί να αλλάξει.

Εκπτωτική πολιτική:
20% για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων:
• Άνεργοι
• Φοιτητές ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ)
• Ομαδικές Εγγραφές (τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση ή οργανισμό ή είναι μέλη ένωσης επαγγελματιών)
• Τρίτεκνοι ή Πολύτεκνοι
• Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 20-10-2020 00:00
Λήξη 17-11-2020 00:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Λήξη εγγραφών 11-10-2020
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εισηγητής Μαρία Βακόλα
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas