Προβεβλημένα Σεμινάρια

TUV Hellas newΓνωρίζετε ποια πρέπει να είναι η δομή μίας συνέντευξης (interview), η οποία θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την αξιοπιστία όσων ακούτε;

Έναρξη 23-06-2023 10:00
Λήξη 23-06-2023 16:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Επικοινωνήστε
Πόλη Αθήνα

ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (Live Online Training)

IbclΤο σεμινάριο υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

Με τον Ν. 4808/2021 (ΦΕΚ Α΄ αρ. φύλλου 101/19.06.2021) κυρώθηκε η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) με στόχο να διερευνηθούν, να καταγραφούν και να περιληφθούν σε έναν ορισμό όλες οι μορφές και τα είδη των βίαιων και παρενοχλητικών Συμπεριφορών στην Εργασία δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σεξουαλική Παρενόχληση.

Στο σεμινάριο, με διαδραστικό τρόπο και βιωματικές ασκήσεις, πρόκειται να αναλυθούν με βάση τα προβλεπόμενα από την ΔΟΕ τα παρακάτω ζητήματα:

 • Τι σημαίνει Παρενόχληση, ποια Συμπεριφορά μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια και ποιες Μορφές μπορεί να έχει στο χώρο Εργασίας
 • Πώς αναπτύσσουμε δεξιότητες να αναγνωρίζουμε Συμπεριφορές που στοχεύουν στη δική μας Παρενόχληση ή στην Παρενόχληση των συναδέλφων μας και να εφαρμόζουμε αποτελεσματικότερες στρατηγικές αντιμετώπισης
 • Πώς θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντι στα θέματα που αφορούν Πία και Παρενόχληση στον Εργασιακό χώρο
 • Πώς θα εναρμονίσουμε την Εταιρεία μας με τις απαιτήσεις του νόμου 4808/21 στα θέματα που αφορούν τη Βία και Παρενόχληση

ΠΩΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Το σεμινάριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες:

 • Στην έγκυρη και εξειδικευμένη κατάρτιση για την πρόληψη, την αναγνώριση και την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και παρενόχλησης στον χώρο Εργασίας.
 • Στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων μη βίαιης Επικοινωνίας.
 • Στην ανάπτυξη τεχνικών για τον χειρισμό δηλωμένων περιστατικών Βίας και Παρενόχλησης στον Εργασιακό χώρο.
 • Στην κατανόηση των ορίων και μη επιτρεπτών Συμπεριφορών που δημιουργούν διακρίσεις και προσβάλουν ηθικά, κοινωνικά και σεξουαλικά τα άτομα.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν αναλάβει την Εφαρμογή του νόμου 4808/21 στην Εταιρεία τους, στα άτομα που έχουν οριστεί ως Πρόσωπα Αναφοράς για την Εφαρμογή του νόμου αλλά και στα Στελέχη που θα πρέπει να ενημερωθούν για την Εφαρμογή του νόμου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ελισάβετ Γεωργίου, Εργασιακή Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια. Διαθέτει άνω των 15 ετών εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Εξειδικεύεται στη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων καθώς και στη διαχείριση άγχους. Είναι σύμβουλος, εκπαιδεύτρια, coach και μέντωρ σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς δουλεύοντας με εργαζόμενους από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Διαθέτει πλούσια εμπειρία ως εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ιδιαίτερα σε θέματα σχετικά με: επικοινωνία, βία και παρενόχληση στην εργασία, διαχείριση άγχους, παρακίνηση, ενδυνάμωση και αξιολόγηση απόδοσης.

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ:

 • Παρουσίαση του σεμιναρίου
 • Ερωτηματολόγια Διερεύνησης Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων
 • Υποδείγματα Πολιτικών για την Διαχείριση Παρενόχλησης στον Χώρο Εργασίας
 • Βεβαίωση Παρακολούθησης
 • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 07-12-2022 09:30
Λήξη 07-12-2022 12:45
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής iBcl
Εισηγητής Ελισάβετ Γεωργίου
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2023 Digital Ideas