Συναισθηματική Νοημοσύνη στις Επιχειρήσεις

AptΤο σεμινάριο υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

Η εφαρμογή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στον χώρο των Επιχειρήσεων αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ηγεσίας, που μεταμορφώνει το περιβάλλον των Επιχειρήσεων.

Οδηγεί σε έλεγχο των Συναισθημάτων, στην Αυτοσυγκράτηση σε καταστάσεις θυμού, σε Παρακίνηση των εργαζομένων, σε βελτίωση της Ενσυναίσθησης, στην Έμπνευση και Παρακίνηση της Ομάδος, στην Ανάπτυξη ισχυρών δεξιοτήτων Αποτελεσματικής Ηγεσίας, με αποτέλεσμα τη Δημιουργία εξαιρετικού Εργασιακού Κλίματος και τη Διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος Υψηλών Επιδόσεων, ιδιαιτέρως στον τομέα των Πωλήσεων και στην Εξυπηρέτηση των Πελατών. Τέλος οδηγεί στην Παρακίνηση των ανθρώπων ώστε να απελευθερώσουν όλες τις δυνατότητες τους και να κινητοποιηθούν δημιουργικά για την ανάπτυξη της εταιρείας μέσα σε ένα εξαιρετικό εργασιακό κλίμα.

Ειδικότερα, με την αξιοποίηση των δεδομένων της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, αντιμετωπίζονται με εξαιρετική επιτυχία θέματα όπως η Διαχείριση δύσκολων ανθρώπων του Προσωπικού της Εταιρείας και των Πελατών της, η ευχερέστερη Διαχείριση των Εσωτερικών Εργασιακών Συγκρούσεων, η Διαχείριση των Κρίσεων, καθώς και η νηφαλιότερη Εκτίμηση των Καταστάσεων, και συνεπώς η διευκόλυνση Λήψης των σωστών Αποφάσεων.

Σε αυτό το Σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν την έννοια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στο χώρο της εργασίας εστιάζοντας σε 3 πυλώνες: Εργαζόμενος, Ομάδα, Οργανισμός.

Ξεκινώντας από τους Εργαζόμενους, θα διερευνηθούν οι δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν για να διακριθούν και να ξεχωρίσουν οι «αστέρες» των επιδόσεων. Πρακτικά, θα αναλυθούν οι δεξιότητες που αφορούν την Αυτοεπίγνωση, Αυτοκυριαρχία και Αυτοέλεγχο, Ευσυνειδησία και Ενσυναίσθηση, ενεργητική Ακρόαση και Συνεργασία.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στις Ομάδες, θα αναλυθεί η επιρροή της στην έννοια της ηγεσίας και τα χαρακτηριστικά του ηγέτη. Επίσης, θα γίνει αναφορά στις Συγκρούσεις στο χώρο εργασίας και στη Συνεργατικότητα.

Τέλος, θα γίνει εκτενής αναφορά στο πώς επηρεάζει η Συναισθηματική Νοημοσύνη ολόκληρο τον Οργανισμό από το Όραμα και τους Επιχειρησιακούς Στόχους, τις νέες Τεχνικές που μπορούν να εφαρμοσθούν σχεδόν σε κάθε τμήμα του Οργανισμού έως και τις Διαδικασίες Προσλήψεων και Αξιολόγησης Απόδοσης των εργαζομένων.

Μέσω Βιωματικών Ασκήσεων και με βάση σχετικά σενάρια και παίξιμο ρόλων, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τα συνήθη λάθη που γίνονται στην άσκηση της Αποτελεσματικής Συναισθηματικής Νοημοσύνης και το πώς μπορούν να τα αποφύγουν, με σημαντικό όφελος δικό τους και του Οργανισμού τους.

Οι Σύμβουλοι της Εταιρείας μας θα καλύπτουν επι 12 μήνες την υποστήριξη των Συμμετεχόντων, παρέχοντας απαντήσεις – διευκρινίσεις σε πιθανές ερωτήσεις τους.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντικά στελέχη όλων των Τομέων, καθώς και στους Υπεύθυνους για το Ανθρώπινο Δυναμικό της Επιχείρησης.
Επιπλέον απευθύνεται σε όλους εκείνους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Προσωπική και Επαγγελματική τους Ανάπτυξη.

ΠΩΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 

 • Θα αναγνωρίσουν την Αξία της Συναισθηματικής Νοημοσύνης τόσο σε Προσωπικό και Ομαδικό επίπεδο όσο και στο σύνολο του Οργανισμού
 • Θα κατανοήσουν τις εφαρμογές της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στο χώρο της εργασίας, στους εργαζόμενους, στα τμήματα καθώς και στις Διαδικασίες του Οργανισμού
 • Θα ενημερωθούν για τις σύγχρονες εξελίξεις στα “Soft Skills” που χρειάζεται να αναπτύξουν τα στελέχη για να έχουν Υψηλή Απόδοση
 • Θα προσεγγίσουν την ηγεσία και τα χαρακτηριστικά του ηγέτη σε μια πιο ολοκληρωμένη Οπτική συμπεριλαμβάνοντας και το Συναίσθημα
 • Θα μπορούν να διοικήσουν αποτελεσματικότερα τις Ομάδες τους και να διακριθούν ως ηγέτες
 • Θα βοηθηθούν στην Προσωπική Ανάπτυξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης
 • Θα εξασκηθούν μέσω βιωματικών ασκήσεων, case studies, role playing

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ελισάβετ Γεωργίου, Εργασιακή Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια. Διαθέτει άνω των 15 ετών εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Εξειδικεύεται στη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων καθώς και στη διαχείριση άγχους. Είναι σύμβουλος, εκπαιδεύτρια, coach και μέντωρ σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς δουλεύοντας με εργαζόμενους από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Διαθέτει πλούσια εμπειρία ως εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ιδιαίτερα σε θέματα σχετικά με επικοινωνία, διαχείριση άγχους, παρακίνηση, ενδυνάμωση και αξιολόγηση απόδοσης.

Περιλαμβάνονται    

 • Παρουσίαση του σεμιναρίου
 • Ασκήσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο σεμινάριο
 • Check Lists Ανάπτυξης Ηγεσίας με βάση τη Συναισθηματική Νοημοσύνη
 • Βεβαίωση Παρακολούθησης
 • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της APTraining για λήψη του υλικού του σεμιναρίου 

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 04-04-2024 09:30
Λήξη 04-04-2024 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής APT
Εισηγητής Ελισάβετ Γεωργίου
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas