Το προτεινόμενο μονοήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο από την TUV Hellas, διάρκειας 7 ωρών, στοχεύει να παράσχει με απλό και κατανοητό τρόπο, στα αρμόδια στελέχη κάθε υποχρέου οργανισμού, στοχευμένη πληροφόρηση και πρακτική καθοδήγηση για διαδικασίες συμμόρφωσης με το αναθεωρημένο θεσμικό πλαίσιο περί ιδιωτικότητας.
Η αναγνώριση, ο έλεγχος, η επίγνωση των συναισθημάτων μας, η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους και η εύρεση κινήτρων, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Ο επαγγελματίας, στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει τις "Συναισθηματικές Δεξιότητες" και να Ηγείται. Μέσα από το Στρατηγικό Management, την αυτοεπίγνωση, τον αυτοέλεγχο, τα κίνητρα συμπεριφοράς και τις κοινωνικές δεξιότητες, μπορούν να αναπτυχθούν οφέλη, ώστε να τον βοηθήσουν στην εργασία του.
Ο κάθε ομιλητής/εκπαιδευτής, ανεξάρτητα θεματολογίας, πρέπει να μπορέσει να προελκύσει και να διατηρήσει το ενδιαφέρον και τη προσήλωση του εκάστοτε κοινού, ώστε να επιτευχθούν οι μαθησιακοί στόχοι ανά περίπτωση. Επομένως το σεμινάριο στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης, κινητοποίησης ομάδας, διαμόρφωσης υλικού και αποτελεσματικής επικοινωνίας σε κοινό (πελάτες ή συναδέλφους).
Το σεμινάριο απευθύνεται στα στελέχη Αποθηκών και όλους όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της σύγχρονης Αποθήκης.
Το σεμινάριο Γραμματέων αποτελεί ένα ουσιαστικό εφόδιο για την ένταξη στην αγορά εργασίας, τη βελτίωση των υπηρεσιών του εργαζομένου, καθώς και την ανάπτυξη περαιτέρω τεχνικών που υποβοηθούν και ολοκληρώνουν τον σύγχρονο επαγγελματία. Αντιμετωπίζονται οι πραγματικές συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα του εργασιακού χώρου, οι σχέσεις με συναδέλφους, πελάτες, προμηθευτές κλπ.
Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 2016/679 ισχύει από 25.5.2018 πανευρωπαϊκά όπως και στην Ελλάδα. Μετά την αναμενόμενη ψήφιση του εθνικού εφαρμοστικού νόμου αναμένονται έλεγχοι εφαρμογής του στην ελληνική αγορά. Ο βαθμός ετοιμότητας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να υποστούν ελέγχους δεν είναι ακόμα ικανοποιητικός.
Η Συναισθηματική Νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα του ανθρώπου και κατ’ επέκταση του κάθε εργαζόμενου να γνωρίζει και να ελέγχει τα συναισθήματα & τις συμπεριφορές του. Τα περισσότερα επαγγέλματα συμπεριλαμβάνουν τη συναναστροφή και τη συνεργασία με άλλους ανθρώπους, τους οποίους συχνά ούτε επιλεγούμε εμείς οι ίδιοι, ούτε έχουμε την δυνατότητα να τους αποφύγουμε, αλλά με τους οποίους πρέπει να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε αποτελεσματικά.
Η Επικοινωνία είναι ένα στοιχείο-κλειδί για επιτυχία στο χώρο εργασίας και η πιο ουσιώδης εργασιακή ικανότητα καθώς συμβάλει καταλυτικά στην αναγνώριση και την επίλυση όλων των εργασιακών θεμάτων. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της έννοιας της αποτελεσματικής επικοινωνίας και η πρακτική της εφαρμογή, με στόχο την βελτιστοποίηση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών.
Η πειθώ είναι θεμελιώδης ηγετική δεξιότητα.
Το Σεμινάριο αυτό αποτελεί πρακτικό βοήθημα στην επιτυχή υλοποίηση των στόχων ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των Οικογενειακών Επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη διατήρηση της Οικογενειακής σύμπνοιας, αξιοποιώντας τα πολύ ισχυρά πλεονεκτήματα που έχει σε σχέση με τις μη Οικογενειακές Επιχειρήσεις. Συμβάλλει επίσης, στην Επιχειρησιακή συνέχεια και εξέλιξη, παράλληλα με την ανάπτυξη των μελών της Οικογένειας.
“Scripta manent”, τα γραπτά μένουν, και στη σύγχρονη εποχή της διάχυσης της πληροφορίας και της επικοινωνίας, ο γραπτός λόγος, ανεξάρτητα από το μέσο μετάδοσής του, παραμένει, ως σημείο αναφοράς, εξαιρετικά ισχυρός.
Το σεμινάριο διοργανώνεται από κοινού με την ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (TRANSPARENCY INTERNATIONAL GREECE) σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι προδιαγραφές των διεθνών προτύπων, οι μεθοδολογίες εφαρμογής τους και οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές που διαθέτουν οι δύο φορείς, TUV HELLAS και TRANSPARENCY INTERNATIONAL GREECE, στην διαχείριση και αντιμετώπιση θεμάτων δωροδοκίας και διαφθοράς.