Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει και να εφαρμόσει εργαλεία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ) για την συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ώστε να αντλήσει πληροφορίες για να συγκρίνει δυο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο ή ακόμα και μια επιχείρηση σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
Απευθύνεται σε Υπευθύνους Διασφάλισης Ποιότητας παραγωγικών και τυποποιητικών εγκαταστάσεων και Υπευθύνους και Συντονιστές Ασφάλειας Τροφίμων σε αντίστοιχες επιχειρήσεις, Μέλη της Ομάδας Ασφάλειας Τροφίμων, Συμβούλους ΣΔΑΤ και άλλους ενδιαφερόμενους (Φορείς Ελέγχου, Επιστημονικούς Συνεργάτες κλπ).
Παρουσιάζεται η διερεύνηση και η καταγραφή όλων των παραγόντων που συνθέτουν τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συγκεκριμένα:
1. Θα γίνει ομαδοποίηση των παραγόντων αυτών στις πέντε κατηγορίες του μοντέλου Ishikawa (μέθοδοι, ανθρώπινο δυναμικό, υλικά, εξοπλισμός, περιβάλλον)
2. Για τους επιλεγμένους παράγοντες θα οριστούν κλίμακες απόδοσης (πενταβάθμιες, εννιαβάθμιες, δεκαβάθμιες).
3. Με βάση τις παραπάνω κλίμακες αξιολόγησης θα δημιουργηθούν σταθμισμένα ερωτηματολόγια (balanced scorecards) τα όποια θα καλύπτουν ισότιμα τους πέντε τομείς του μοντέλου Ishikawa
4. Χρήση σταθμισμένων ερωτηματολόγιων (balanced scorecards) σε επιχειρήσεις τροφίμων
5. Ανάλυση μεταβλητών (ANOVA) για να εντοπίσουμε ποιες διαφορές είναι στατιστικά σημαντικές και απεικόνιση των επιχειρήσεων σε πολύγωνα όπου κάθε ακτίνα αποτελεί ένα από τους πέντε τομείς του μοντέλου Ishikawa. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συγκρίνουμε οπτικά παρατηρώντας τα πεντάγωνα δυο διαφορετικών επιχειρήσεων ή ακόμα και τις ίδια την επιχείρηση σε δυο διαφορετικές χρονικές στιγμές
6. Χρησιμοποιώντας την πολυμεταβλητή ανάλυση διακύμανσης (MANOVA) μπορούμε να βρούμε τις διαφορές που είναι στατιστικά σημαντικές ανάμεσα σε επιχειρήσεις
7. Με την ανάλυση παραγόντων (Factor Analysis) μπορούμε να βρούμε εκείνους τους παράγοντες που έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα.
8. Με την ανάλυση των κύριων συνιστωσών (Principal Components Analysis) μπορούμε να δούμε σε μεγάλο εύρος επιχειρήσεων κατά ποσό αυτές εντάσσονται σε ομάδες ή οικογένειες για κάποιες συνιστώσες. Επίσης σε μεγάλο δείγμα επιχειρήσεων μπορούμε να δούμε αν υπάρχουν κανόνες συσχέτισης οι οποίοι ικανοποιούν συγκεκριμένους συνδυασμούς μεταβλητών
9. Απόκλιση από την συμμόρφωση θεωρώντας ότι υπάρχει μια μέση επίδοση των επιχειρήσεων τροφίμων στα σταθμισμένα ερωτηματολόγια (balanced scorecards) μπορούμε να εντοπίσουμε επιχειρήσεις που έχουν μια άριστη, μέση ή ελάχιστη συμμόρφωση με τον μέσο ορό
Με την ολοκλήρωση χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης TUV ACADEMY και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.
Έναρξη | 16-03-2017 09:00 |
Λήξη | 17-03-2017 17:00 |
Χωρητικότητα | Απεριόριστο |
Τιμή ατόμου | €250.00 |
Διοργανωτής | TÜV Austria Academy |
Τόπος διεξαγωγής | TUV AUSTRIA ACADEMY ΑΘΗΝΑΣ |
Πόλη | Αθήνα |