ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

TUV Austria newΣκοπός του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει και να εφαρμόσει εργαλεία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ) για την συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ώστε να αντλήσει πληροφορίες για να συγκρίνει δυο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο ή ακόμα και μια επιχείρηση σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Απευθύνεται σε Υπευθύνους Διαχείρισης Ποιότητας παραγωγικών & τυποποιητικών εγκαταστάσεων, Υπευθύνους & Συντονιστές ΣΔΑΤ, Μέλη της Ομάδας ΣΔΑΤ, Συμβούλους, Φορείς Ελέγχου, Επιστημονικούς Συνεργάτες κλπ.

Παρουσιάζεται η διερεύνηση και η καταγραφή όλων των παραγόντων που συνθέτουν τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συγκεκριμένα:

1.    Θα γίνει ομαδοποίηση των παραγόντων αυτών στις 5 κατηγορίες του μοντέλου Ishikawa.
2.    Για τους επιλεγμένους παράγοντες θα οριστούν κλίμακες απόδοσης (5βάθμιες, 9βάθμιες, 10βάθμιες).
3.    Με βάση τις παραπάνω κλίμακες αξιολόγησης θα δημιουργηθούν σταθμισμένα ερωτηματολόγια (balanced score cards) τα όποια θα καλύπτουν ισότιμα τους 5 τομείς του μοντέλου Ishikawa και θα παρουσιαστεί η χρήση των ερωτηματολογίων σε επιχειρήσεις τροφίμων.
4.    Ανάλυση μεταβλητών (ANOVA) για να εντοπιστούν ποιες διαφορές είναι στατιστικά σημαντικές και απεικόνιση των επιχειρήσεων σε πολύγωνα όπου κάθε ακτίνα αποτελεί 1 από τους 5 τομείς του μοντέλου Ishikawa.
5.    Χρησιμοποιώντας την πολυμεταβλητή ανάλυση διακύμανσης (MANOVA) θα εντοπιστούν οι διαφορές που είναι στατιστικά σημαντικές ανάμεσα σε επιχειρήσεις.
6.    Με την ανάλυση παραγόντων (Factor Analysis) θα εντοπιστούν οι παράγοντες που έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα.
7.    Με την ανάλυση των κύριων συνιστωσών (Principal Components Analysis) θα διαπιστωθεί σε μεγάλο εύρος επιχειρήσεων κατά ποσό αυτές εντάσσονται σε ομάδες ή οικογένειες για κάποιες συνιστώσες.
8.    Απόκλιση από την συμμόρφωση θεωρώντας ότι υπάρχει μια μέση επίδοση των επιχειρήσεων τροφίμων στα σταθμισμένα ερωτηματολόγια θα εντοπιστούν επιχειρήσεις που έχουν μια άριστη, μέση ή ελάχιστη συμμόρφωση με τον μέσο ορό.

Με την ολοκλήρωση χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης TUV ACADEMY και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.

Πληροφορίες:
  • Ακύρωση μπορεί να γίνει μόνο γραπτώς το αργότερο πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.
  • Προκαταβολή: 40% του κόστους συμμετοχής (αφού πρώτα προηγηθεί επικοινωνία με την TUV AUSTRIA ACADEMY για την επιβεβαίωση της πραγματοποίησης ή όχι του σεμιναρίου)
  • Η τοποθεσία διεξαγωγής μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 15-03-2018 09:00
Λήξη 16-03-2018 17:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου €250.00
Διοργανωτής TÜV Austria Academy
Τόπος διεξαγωγής TUV AUSTRIA ACADEMY ΑΘΗΝΑΣ
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2025 Digital Ideas