Προβεβλημένα Σεμινάρια

TUV Hellas newΜοναδικό εργαλείο για την επιβεβαίωση της εφαρμογής του Building Information Modelling (BIM) είναι η ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 19650-2 για τη διαχείριση των πληροφοριών κατά την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων.

Έναρξη 16-05-2024 09:00
Λήξη 17-05-2024 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Επικοινωνήστε
Πόλη Αθήνα

Σήματα HALAL, KOSHER, VEGAN & VEGETARIAN: Διαβατήρια Εισόδου Ελληνικών Προϊόντων σε Ειδικές Αγορές

TUV Hellas newΤΙ ΕΙΝΑΙ HALAL & KOSHER

Οι όροι Halal & Kosher αναφέρονται στα επιτρεπόμενα προς κατανάλωση προϊόντα από τους θρησκευτικούς πληθυσμούς των Μουσουλμάνων και Εβραίων αντίστοιχα. Οι δύο αυτές θρησκείες δεν έχουν μεταξύ τους τις ίδιες διατροφικές υποχρεώσεις, και διαφέρουν σημαντικά και από τις αντίστοιχες των χριστιανών. Για τον λόγο αυτό έχουν διαμορφωθεί τα δύο αυτά θρησκευτικά πιστοποιητικά, τα οποία παρέχουν την ασφάλεια στους πιστούς αυτών των θρησκειών να καταναλώσουν τρόφιμα (και άλλα προϊόντα) που δεν περιέχουν οποιοδήποτε συστατικό που τους απαγορεύει η θρησκεία τους να καταναλώσουν.

Σε πρακτικό επίπεδο τα δύο αυτά πιστοποιητικά αποτελούν διαβατήριο για εξαγωγή των προϊόντων μας προς τις διεθνείς αγορές με σημαντικούς πληθυσμούς μουσουλμάνων και εβραίων. Σε ορισμένες χώρες του Κόλπου και της Άπω Ανατολής (πχ Ινδονησία) είναι υποχρεωτική η ύπαρξη του πιστοποιητικού, ενώ πολλοί εισαγωγείς σε Μέση Ανατολή, ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη συχνά το απαιτούν καθώς λειτουργούν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα διείσδυσης στην αγορά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ VEGAN & VEGETARIAN

Παράλληλα με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων και την ανάγκη των καταναλωτών για πιο προσεκτικές διατροφικές επιλογές, ο χορτοφαγικός τρόπος ζωής αναδεικνύεται ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις στην κατανάλωση τροφίμων.

Είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους ηθικής έναντι των ζώων, προστασίας του περιβάλλοντος, καταπολέμησης της φτώχειας ή απλά αναζήτησης νέων συναρπαστικών γεύσεων, όλοι και περισσότεροι άνθρωποι ενστερνίζονται την χορτοφαγική διατροφή

Ως αποτέλεσμα οι επιλογές διατροφής Vegan (μόνο "με βάση τα φυτά") και Vegetarian (vegan αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και μέλι) αυξάνονται γρήγορα και η συνολική αξία της κατανάλωσης τους έχει ήδη αυξηθεί σε περισσότερα από 100 δις ευρώ, με πάνω από το 5% των τροφίμων στις μέρες μας να χαρακτηρίζονται έτσι.

Το «φυτικής-προέλευσης» trend ήρθε για να μείνει, είναι λοιπόν σημαντικό για τους ανθρώπους της βιομηχανίας να το κατανοήσουν και να το αξιοποιήσουν ως μία νέα ευκαιρία για τα ελληνικά προϊόντα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη Τμημάτων Εξαγωγών και Τμημάτων Ποιοτικού Ελέγχου και Παραγωγής Επιχειρήσεων Τροφίμων, Καλλυντικών και Φαρμακευτικών που επιδιώκουν την επέκταση των πωλήσεών τους σε χώρες με αξιοσημείωτα ιδιαίτερα τμήματα αγορών όπως μουσουλμανικές ή εβραϊκές κοινότητες ή απλά ανθρώπων που στρέφονται σταδιακά προς την χορτοφαγία.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δημογραφικά χαρακτηριστικά – εξέλιξη πληθυσμών
Εξέλιξη διεθνών αγορών halal & kosher
Εξέλιξη διεθνών αγορών vegan & vegetarian
Τι σημαίνουν halal & kosher και ποια η διαδικασία πιστοποίησης
Τι σημαίνουν vegan & vegetarian και ποια η διαδικασία πιστοποίησης
Ποια προϊόντα χρειάζονται και ποια δεν χρειάζονται πιστοποίηση
Περιπτώσεις κλάδων ελληνικού ενδιαφέροντος
Η σημασία των κατάλληλων φορέων πιστοποίησης και η διεθνής αναγνώριση
Ομοιότητες – διαφορές μεταξύ των 4 πιστοποιήσεων.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΒΑΣΣΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

MBA International Business & Exports Management, City University BS, London, CEO Greekexports Μον ΙΚΕ, Μέλος ΔΣ ΣΕΒΕ, Εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Halal Certifications Services GmbH (Ελβετία), Balkan Kosher (ΗΠΑ) & V-Label GmbH (Ελβετία)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 26-09-2022 10:00
Λήξη 26-09-2022 16:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas