ISO 17025 - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (Live Online Training)

IbclΤο σεμινάριο υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάζεται η μεθοδολογία οργάνωσης ενός Εργαστηρίου Μετρήσεων, Δοκιμών και Διακριβώσεων στα πλαίσια της νέας έκδοσης του Προτύπου ISO 17025:2017. Η Διαπίστευση σύμφωνα με το Πρότυπο αυτό, αποτελεί την επίσημη αναγνώριση της τεχνικής επάρκειας και αξιοπιστίας του Εργαστηρίου σε ότι αφορά τις Υποδομές, το Προσωπικό, τις Μεθόδους και τον υπολογισμό της Αβεβαιότητας των Μετρήσεων και Αποτελεσμάτων.

Η νέα έκδοση του 2017 αναδομεί τις απαιτήσεις της προηγούμενης έκδοσης (2005), δίνοντας έμφαση στην λειτουργικότητα, τη διασύνδεση με το ISO 9001:2015, την προσέγγιση με βάση την επικινδυνότητα (risk based thinking) καθώς και στην ευελιξία στις απαιτήσεις διεργασιών, διαδικασιών, τεκμηρίωσης και οργανωτικών υπευθυνοτήτων.

Με την Διαπίστευση κατά το νέο Πρότυπο, αναβαθμίζεται η εικόνα και το κύρος του Εργαστηρίου, τα λάθη άρα και το κόστος μειώνονται και η Λειτουργία του Εργαστηρίου γίνεται Ποιοτικότερη και Ανταγωνιστικότερη.

Το Πρότυπο ISO 17025 έχει εφαρμογή σε Εργαστήρια πάσης φύσεως, όπως Δοκιμών και Διακρίβωσης Οργάνων, Ελέγχου της Παραγωγής, Αξιολόγησης Διεργασιών, Ελέγχου Παρτίδων Υλικών και Προϊόντων, καθώς και Νοσηλευτικών Μονάδων και λοιπών Υπηρεσιών Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα. 

Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν θα μπορούν να μας στείλουν δεδομένα των Μετρήσεων τους, προκειμένου να ετοιμάσουμε άνευ κόστους τα αντίστοιχα Εργαλεία Μέτρησης Αβεβαιότητας.

Οι Σύμβουλοι της Εταιρείας μας θα καλύπτουν επι 12 μήνες την υποστήριξη των Συμμετεχόντων, παρέχοντας απαντήσεις – διευκρινίσεις σε πιθανές ερωτήσεις τους.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν:

  • Να ενημερωθούν για τις αλλαγές της νέας έκδοσης του Προτύπου ISO 17025:2017
  • Να ξεκαθαρίσουν μέσω Παραδειγμάτων, Ασκήσεων και Διαδικασιών που δίνονται στους συμμετέχοντες, την Έννοια των Απαιτήσεων κάθε εδαφίου του Προτύπου
  • Να κατανοήσουν την έννοια της Αβεβαιότητας, τη Μέθοδο υπολογισμού της και τα σχετικά Εργαλεία τα οποία θα δοθούν δωρεάν
  • Να ξεκαθαρίσουν τις Ακριβείς Απαιτήσεις Δειγματοληψίας για τη Μέτρηση της Αβεβαιότητας
  • Να ξεκαθαρίσουν τα κριτήρια που καθορίζουν την Επάρκεια Στελεχών, Μεθόδων και Υποδομών
  • Μέσω του Εργαλείου ISO 17025 Gap Analysis που έχει σχεδιάσει η εταιρεία μας, θα μπορούν εύκολα να αποτυπώσουν τις ελλείψεις του Εργαστηρίου σε σχέση με τις απαιτήσεις του Προτύπου, ώστε να ετοιμάσουν Δράσεις Συμμόρφωσης
  • Να διαχειριστούν την επικοινωνία με το Ε.ΣΥ.Δ
  • Έχοντας στη διάθεσή τους ένα Ολοκληρωμένο Πρότυπο Σύστημα Διαδικασιών και Ολοκληρωμένο Εγχειρίδιο, συμβατό με το ISO 17025, θα διευκολυνθούν να το προσαρμόσουν στα δεδομένα του Εργαστηρίου τους, με άνευ επιπλέον κόστους Online Υποστήριξη από τους Συμβούλους της iBcl
  • Να υποστηριχθούν άνευ επιπλέον κόστους για την τακτοποίηση των μη Συμμορφώσεων κατά την επιθεώρηση του Ε.ΣΥ.Δ

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: Διευθυντές & Στελέχη Ποιοτικού Ελέγχου, Διευθυντές Εργαστηρίων, Εσωτερικούς Ελεγκτές Συστήματος Ποιότητας και λοιπά Στελέχη που ασχολούνται με την Οργάνωση ενός Εργαστηρίου το οποίο είτε πρόκειται να διαπιστευτεί είτε απλώς να βελτιώσει την Οργάνωσή του.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Μιχαήλ Θεοφίλου, Αεροναυπηγός Μηχανικός, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων (ΣΜΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc από το Cranfield Institute of Technology της Μ. Βρετανίας, καθώς και Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με σημαντική εμπειρία στην Οργάνωση Εργαστηρίων. Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση Έργων Διαπίστευσης σε Εργαστήρια Ελληνικών και Διεθνών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε επιθεωρήσεις κατά ISO 17025 εργαστηρίων και σε παροχή εκπαίδευσης επί θεμάτων Στατιστικών Αναλύσεων και Αβεβαιότητας των Μετρήσεων.

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ:

  • Εγχειρίδιο «Νέο Πρότυπο ISO 17025 - Οργάνωση και Τεχνική Επάρκεια Εργαστηρίων»
  • Η παρουσίαση του σεμιναρίου
  • Πίνακας Ελέγχου Εσωτερικής Επιθεώρησης σε ηλεκτρονική μορφή
  • Εργαλεία σε Excel για τον υπολογισμό της Αβεβαιότητας
  • Σύστημα Διαδικασιών και Quality Manual σε ηλεκτρονική μορφή για εύκολη προσαρμογή
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου
  • Δωρεάν υποστήριξη on line επί 12 μήνες για όλες τις φάσεις της Διαπίστευσης

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 03-11-2022 09:30
Λήξη 03-11-2022 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής iBcl
Εισηγητής Μιχαήλ Θεοφίλου
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas