ISO 14001:2015 – ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ / ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

TUV Hellas newΓενικές πληροφορίες

Το εντατικό, απαιτητικο και ιδιαίτερα διαδραστικό πενθήμερο σεμινάριο, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τον IRCA, είναι κατάλληλο για όσους απαιτούν μια εις βάθος κατανόηση του εύρους των τεχνικών επιθεώρησης και των πρωτοκόλλων που συνδέονται με το ρόλο του επικεφαλής επιθεωρητή.

Περιεχόμενα:

- Επιθεώρηση των απαιτήσεων του ISO 14001: 2015
- Βασικοί τομείς εστίασης για την επιθεώρηση των βασικών περιβαλλοντικών διεργασιών
- Επισκόπηση της επιθεώρησης για συμμόρφωση
- Στόχοι και τύποι περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων
- Ρόλοι και ευθύνες επιθεωρητών και επικεφαλής επιθεωρητών
- Δεξιότητες & ανάπτυξη επιθεωρητών
- Διεργασίες και τεχνικές για το σχεδιασμό, τη διεξαγωγή της επιθεώρησης και τη σύνταξη των εκθέσεων επιθεώρησης
- Ενέργειες μετά την επιθεώρηση και επιθεώρηση της συνεχούς βελτίωσης
- Αποτελεσματικός προγραμματισμός, διεξαγωγή επιθεώρησης και υποβολή εκθέσεων επιθεώρησης με βάση τα ισχύοντα πρότυπα επιθεώρησης
- Εντοπισμός έγκυρων ευρημάτων, μη συμμορφώσεων και διαχείριση διορθωτικών ενεργειών
- Πιστοποίηση (βάσει των προδιαγραφών ISO 17021) για το ΣΠΔ

Απευθύνεται σε:

Αυτό το σεμινάριο ικανοποιεί τις απαιτήσεις κατάρτισης για όσους επιθυμούν να εγγραφούν στο μητρώο επιθεωρητών IEMA και/ ή του IRCA. Είναι επίσης σημαντικό για κάθε σοβαρό επαγγελματία που ασχολείται με τα περιβαλλοντικά θέματα, ιδίως για εκείνους που έχουν την ευθύνη να εφαρμόζουν και να διατηρούν συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και να διαχειρίζονται προγράμματα για εσωτερικές επιθεωρήσεις. Απαραίτητο είναι επίσης για όσους είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν πιο απαιτητικές και εκτεταμένες επιχειρησιακές επιθεωρήσεις (επιθεωρήσεις σε επίπεδο ομίλου) ή οι οποίοι υποχρεούνται να αξιολογούν τακτικά τις επιδόσεις άλλων επιχειρήσεων (προμηθευτών, υπεργολάβων ή / και επιθεωρητές οργανισμών πιστοποίησης). Χρήσιμο επίσης είναι και για εκείνους που επιδιώκουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στις επιθεωρήσεις και στο περιβάλλον, σε επαγγελματικό επίπεδο.
Οι εκπαιδευόμενοι που ολοκληρώνουν με επιτυχία το σεμινάριο αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων, αποκτούν πιστοποιητικό εγκεκριμένο από τον CQI/IRCA.

Στόχοι του σεμιναρίου
Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να διεξάγουν επιθεωρήσεις προστιθέμενης αξίας, να κατανοήσουν τις αρχές της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης, να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης και να μπορέσουν να καθοδηγήσουν μία ομάδα επιθεώρησης. Οι εκπαιδευόμενοι, θα αναπτύξουν επίσης τη γνώση και την κατανόηση τους για τους διάφορους τύπους περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης καθώς και για τη σύνταξη αναφορών επιθεώρησης.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αξιολογούν, σε επίπεδο αποδεκτό από τους οργανισμούς πιστοποίησης, την αποτελεσματικότητα ενός ΣΠΔ που βασίζεται στο πρότυπο ISO 14001: 2015.

Εισηγητές: Παναγιώτης Αχλάδας, Γιώργος Μελαχροινός, Ελένη Αλεξοπούλου, Γιάννης Καζάκος, Παύλος Ζερβογιάννης, Γιώργος Σφέτσος

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Πιστοποιητικό IRCA/CQI

Σημείωση
Διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα.
Σε συνέχεια ολοκλήρωσης του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου, υπάρχει 2ωρη γραπτή εξέταση, η επιτυχία της οποίας, σας οδηγεί στην απόκτηση του πιστοποιητικό IRCA. Η γραπτή εξέταση, μπορεί να πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην ελληνική γλώσσα, στα γραφεία του Οργανισμού μας (Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Κρήτη- Ιωάννινα- Ρόδος, κατά τις ώρες: 09:30 -17:00), είτε εξ αποστάσεως, στην αγγλική γλώσσα.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 24-04-2023 09:00
Λήξη 28-04-2023 18:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Εισηγητής Παναγιώτης Αχλάδας, Γιώργος Μελαχροινός, Ελένη Αλεξοπούλου, Γιάννης Καζάκος, Παύλος Ζερβογιάννης, Γιώργος Σφέτσος
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas