Στρατηγικές Διδασκαλίας & Τεχνολογίες Μάθησης

EDUTelΑντικείμενο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης (ΠΔΒΕ) με τίτλο «Στρατηγικές Διδασκαλίας & Τεχνολογίες Μάθησης» είναι η απόκτηση γνώσεων και η ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή κατάλληλων διδακτικών στρατηγικών και την προσαρμογή του μαθησιακού υλικού στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες της εκάστοτε διδακτικής προσέγγισης στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning). 

 

Οι μαθησιακοί στόχοι του Προγράμματος Επιμόρφωσης περιλαμβάνουν:

• Απόκτηση γνώσεων σχετικών με το χώρο της ηλεκτρονικής μάθησης
• Ανάπτυξη ικανοτήτων σχεδιασμού διαδικτυακών μαθησιακών περιβαλλόντων βασισμένων σε υπάρχοντα συστήματα ηλεκτρονικής μάθησης ανοιχτού κώδικα και στο σχεδιασμό μεταδεδομένων ανοιχτών μαθησιακών αντικειμένων (OERs)
• Καλλιέργεια δεξιοτήτων δημιουργίας ηλεκτρονικών μαθημάτων και εκπαιδευτικού υλικού βασισμένου σε OERs, πολυμέσα ή/και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα συγκροτείται από τέσσερις διδακτικές ενότητες:
• Η 1η διδακτική ενότητα (ΔΕ1) αφορά στον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό στο πλαίσιο της Μικτής Μάθησης.
• Η 2η διδακτική ενότητα (ΔΕ2) αφορά στην Εργασία με Ψηφιακά Εργαλεία.
• Η 3η διδακτική ενότητα (ΔΕ3) αφορά στον Σχεδιασμό και Παραγωγή Μαθησιακών Αντικειμένων.
• Η 4η διδακτική ενότητα (ΔΕ4) αφορά στην Διδακτική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τη δημιουργία ανοιχτών μαζικών online μαθημάτων (MOOCs).

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται:
• Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
• Σε επιμορφωτές που θέλουν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες του προγράμματος επιμόρφωσης για μαθησιακούς και διδακτικούς σκοπούς σε τυπικές, μη τυπικές και άτυπες μορφές μάθησης.
• Σε πτυχιούχους τμημάτων πληροφορικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
• Σε πτυχιούχους τμημάτων Καλλιτεχνικών Σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
• Σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλων ειδικοτήτων με ενδιαφέρον για το αντικείμενο του προγράμματος.

Το ΠΔΒΕ θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Αθήνας από 1/11/2017-10/2/2018. Η συνολική διάρκεια του Προγράμματος Επιμόρφωσης ανέρχεται στις 132 ώρες, από τις οποίες οι 64 ώρες αφορούν στο θεωρητικό μέρος, οι 56 ώρες περιλαμβάνουν την πρακτική άσκηση, οι δε υπόλοιπες 12 αφορούν παρουσιάσεις εργασιών και εξετάσεις και αντιστοιχούν σε 15 ECTS. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν σε πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα με τα κατάλληλα εποπτικά τεχνολογικά μέσα η  δε πρακτική άσκηση σε κατάλληλα εξοπλισμένο εργαστήριο του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Η εκπαίδευση θα υλοποιείται δυο εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα κατά τις απογευματινές ώρες (17.00–20.00), και Σάββατο πρωί (9:00-13:00). Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στην Ιστοσελίδα του Εργαστηρίου EDUTEL https://edutel.stef.teiath.gr/?q=el/node/217. Το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 01-11-2017 17:00
Λήξη 10-02-2018 13:00
Χωρητικότητα 25
Λήξη εγγραφών 15-10-2017
Τιμή ατόμου €350.00
Διοργανωτής Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης (EDUTeL) του ΤΕΙ Αθήνας
Τόπος διεξαγωγής Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης (EDUTeL) του ΤΕΙ Αθήνας
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas